reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Propozycje obiadków i deserów

u nas dziś buritos a`la magdusiek :-D

a jutro bedzie risotto tez a`la magdusiek :-D

magduś masz nieoceniony wkład w moją kuchnię w tym tygodniu :-D
 
reklama
tak Magdusiek - tutaj bezcenna :-) A ja robiłam wczoraj nadziewano-faszerowane cukinie. Wrzucę później co i jak.
 
Cukinie tez często robię :-)
Cieszę się z wkładu w Waszą kuchnię, u mnie dziś kurczak teriyaki w miodzie. Z pieczarkami i papryką, bo nie miałam grzybów. Pyszny wyszedł.
 
Tak, tak Efunia, cukinię lubię i często jadamy, ostatnio najprostrzą wersję czyli z grilla :-)

Magdusiek a Ty nie chwal się że pyszne, tylko przepis wrzucaj szybciutko!!
 
Doxa - zrobiłam marynatę, połączyłam teriyaki, miód (miodu 2albo 3 razy więcej niż t.), do tego oliwa, odrobina oleju sezamowego, ale dosłownie 2 krople, troszeczkę sojowego.... i na noc. Pózxniej wrzuciłam na woka, i klasycznie co trochę dorzucałam kolejne rzeczy - czyli pieczarki i paprykę. I podałam z ryżem. Ot i cały przepis ;-)

Przepraszam za zwłokę, jakoś ominęłam ten wątek.
A na przepis szpinakowy czekam, jak dostanę to dam, pamiętam.
 
dziewczyny a robiłyście kiedyś coś tajskiego, bo kupiłam jakąś mieszankę warzywną tai i nie wiem o oprócz mleczka kokosowego mogę tam dodać, znacie jakąś fajną przyprawę - wiem że tajskie b. ostre ale co?
 
reklama
Do góry