reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Propozycje imion dla naszych pociech

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Mi się Gaja bardzo podoba. Próbowałam nawet przeforsować to imię dla naszej córeczki, ale mój się kategorycznie sprzeciwił :/

reklama
Gaja bardzo ładne i jak dla mnie malo spotykane :-). Gdybyśmy już nie mieli wybranej Liliany ,to kto wie Gaja śliczne :-).
Doti a co tak chcecie dac na imię ?

Hej, a co myślicie o imieniu dla dziewczynki Marysia?
Do niedawna myślałam, że to imię, o którym zapomniano, ale przeczytałam gdzieś, że stało się ostatnio modne.
Ja jeszcze nie spotkałam się żeby któreś z moich znajomych rozważało kiedykolwiek takie imię dla córeczki.

Zaczynam się nad nim poważnie zastanawiać, tak dziwnie trochę będzie potem jak po przedszkolu albo w jednej klasie w szkole będzie pięć dziewczynek o tym samym imieniu...

oolga, u nas bardzo popularne imię. Moja córka ma w klasie 2 Marysie. Ale bardzo lubię to imię :)

oolga u nas Marysia też bardzo popularne, w grupie Matiego też są 2 Marysie

U nas nadal bezimienna.... Myśleliśmy nad Zuzia ale mąż miał na studiach Zuzke taką dzieci-kwiaty i stwierdził, ze to imię mu sie tylko tak kojarzy....i ze raczej nie. Też myślałam nad Lila, muszę mu powiedzieć. Z Ola jakoś aż takiego problemu nie mieliśmy , jakoś jak już sie w końcu zebraliśmy za wymyslanie, w miarę szybko Ola sie spodobała.

Jeszcze nie wiemy jaka będzie płeć dziecka, ale jakoś łatwiej jest nam myśleć nad imieniem dla dziewczynki. Imię Marysia mieliśmy w sumie wybrane od samego początku. Teraz ja zaczynam się jeszcze zastanawiać nad innymi możliwościami.
Z imieniem dla chłopca będzie trzeba, jeśli zajdzie taka potrzeba, dłużej pogłówkować.

reklama
U nas nadal bezimienna.... Myśleliśmy nad Zuzia ale mąż miał na studiach Zuzke taką dzieci-kwiaty i stwierdził, ze to imię mu sie tylko tak kojarzy....i ze raczej nie. Też myślałam nad Lila, muszę mu powiedzieć. Z Ola jakoś aż takiego problemu nie mieliśmy , jakoś jak już sie w końcu zebraliśmy za wymyslanie, w miarę szybko Ola sie spodobała.

Daj znać jak tam mężowi imię Liliana sie spodobała ?

A ja z imieniem Marysia nie spotykam sie nacodzien , u oliwki w klasie chyba nie ma żadnej Marysi . Moja oliwka ma na drugie Maria :-).

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry