reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Propozycje imion dla naszych pociech

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Mi się Gaja bardzo podoba. Próbowałam nawet przeforsować to imię dla naszej córeczki, ale mój się kategorycznie sprzeciwił :/

reklama
Gaja bardzo ładne i jak dla mnie malo spotykane :-). Gdybyśmy już nie mieli wybranej Liliany ,to kto wie Gaja śliczne :-).
Doti a co tak chcecie dac na imię ?

Hej, a co myślicie o imieniu dla dziewczynki Marysia?
Do niedawna myślałam, że to imię, o którym zapomniano, ale przeczytałam gdzieś, że stało się ostatnio modne.
Ja jeszcze nie spotkałam się żeby któreś z moich znajomych rozważało kiedykolwiek takie imię dla córeczki.

Zaczynam się nad nim poważnie zastanawiać, tak dziwnie trochę będzie potem jak po przedszkolu albo w jednej klasie w szkole będzie pięć dziewczynek o tym samym imieniu...

oolga, u nas bardzo popularne imię. Moja córka ma w klasie 2 Marysie. Ale bardzo lubię to imię :)

oolga u nas Marysia też bardzo popularne, w grupie Matiego też są 2 Marysie

U nas nadal bezimienna.... Myśleliśmy nad Zuzia ale mąż miał na studiach Zuzke taką dzieci-kwiaty i stwierdził, ze to imię mu sie tylko tak kojarzy....i ze raczej nie. Też myślałam nad Lila, muszę mu powiedzieć. Z Ola jakoś aż takiego problemu nie mieliśmy , jakoś jak już sie w końcu zebraliśmy za wymyslanie, w miarę szybko Ola sie spodobała.

Jeszcze nie wiemy jaka będzie płeć dziecka, ale jakoś łatwiej jest nam myśleć nad imieniem dla dziewczynki. Imię Marysia mieliśmy w sumie wybrane od samego początku. Teraz ja zaczynam się jeszcze zastanawiać nad innymi możliwościami.
Z imieniem dla chłopca będzie trzeba, jeśli zajdzie taka potrzeba, dłużej pogłówkować.

reklama
U nas nadal bezimienna.... Myśleliśmy nad Zuzia ale mąż miał na studiach Zuzke taką dzieci-kwiaty i stwierdził, ze to imię mu sie tylko tak kojarzy....i ze raczej nie. Też myślałam nad Lila, muszę mu powiedzieć. Z Ola jakoś aż takiego problemu nie mieliśmy , jakoś jak już sie w końcu zebraliśmy za wymyslanie, w miarę szybko Ola sie spodobała.

Daj znać jak tam mężowi imię Liliana sie spodobała ?

A ja z imieniem Marysia nie spotykam sie nacodzien , u oliwki w klasie chyba nie ma żadnej Marysi . Moja oliwka ma na drugie Maria :-).

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry