reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Propozycje imion dla naszych pociech

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
hmmm to mój mąż mówi że nie będzie się zastanawiał nad imieniem jak nie zna płci. Natomiast mój syn stwierdził jakiś miesiąc temu że wymyślił już imię i to będzie kluska Liluśka a nam szczenka opadła.
błahahahahahaha
i sprawa rozwiązana. Postanowiona i płeć i imię :tak:

Mi ostatnio do głowy wpadła Eliza.
Mąż się po woli łamie i zgadza na wymarzonego Wiktora :-)

reklama
u nas ostre rozmyślanie nam imieniem od momentu gdy 2 tygodnie temu potwierdziła się na 100% córeczka.

szukaliśmy czegoś miękko brzmiącego i krótkiego bo mamy dość długie nazwisko.
opcje były takie:

Maja
Kalina
Zosia
Kaja

każde z nich ma swoje wady i zalety:

Maja- podoba nam się chyba najbardziej ale jest bardzo popularne, trochę lipa gdy będą np. ze 3-4 Majki w jednej klasie :confused2:

Kalina- mąż nie widzi żadnych wad, ja troszkę boję się, że nie jest aż takie znane imię i ludzie będą mylili z Karina.

Zosia- Zosia ok, ładne ale Zofia już średnio mi się podoba... no i chyba ostatnio też się popularne zrobiło.

Kaja- fajne, krótkie ale jak to zdrabniać? Kajka? Kajeczka? :eek:
no i pies sąsiadki tak się zwie :wściekła/y: sąsiadki, która w dodatku jest moją koleżanką z pracy :baffled:

Ciężka sprawa z wyborem imienia. My tez mamy problem i rowniez zauważam ze każde imie ma swoje wady i zalety.
Z Zuzia nie mielismy żadnego problemu, wybraliśmy to imie zaraz jak sie tylko dowiedzieliśmy ze noszę pod sercem dziewczynkę. I oboje zwariowalismy na punkcie tego imienia. I co najlepsze, w naszych okolicach nie było dzieci o tym imieniu, dopiero pozniej dowiedzieliśmy sie ze imie Zuzanna jest w czołówce najcześciej nadawanych imion.

Karola z Twoich propozycji najbardziej podoba mi sie Kalina :-).

U mnie bedzie Lilianna :-). Już nawet dzieci już ja tak nazywają . Córka mówi Lilusia :-), a syn Lilanka :-) z racji ze on jeszcze super poprawnie nie umie powiedzieć tego imienia :-). Ale słodkie to strasznie jak dzieci już tak ladnie o siostrze mówią :-).

Kalinka Kalusia bardzo fajnie.
U nas Zuzia i nie ma nawet polemizacji. Bo to imię się wiąże z naszymi marzeniami o córeczce. Już różnych zdrobnien całą masę mam bo tez zdaje sobie sprawę że na podwórku jak ją zawołam to sie kilka dzieci obejrzy ;)

Dorota, nam sie tez Lilka bardzo podoba i to imie było naszym typem dla dziewczynki. Postawilibysmy jednak chyba na wersje z jednym "n" czyli Liliana.

Elifit, cóż moge powiedzieć, wybraliście najpiękniejsze imie :)

Pola właśnie u nas też jest zastanawianie się nad ilością " n" :-), napewno imię zostaje a nad " n " to sie jeszcze zastanowimy :-).

karola Kalina nie jest rzadkie. i jest fajne. Maja strasznie popularne to prawda. ale Kaja tez dobre imię, wcale nie trzeba zdrabniać. Lubie takie imiona.. przez większość życia będzie dorosła i będą do niej tak mówić.

Bardzo podoba mi się Lila, Lilka od Liliany. Dałabym z jednym n.

My z mężem czasem wspominamy o imionach bo mało mamy pomysłów.. ja jedno zaproponowałam... mężowi sie bardzo spodobało..ale mi przestało. u nad chłopak, Zaproponowałam Jerzy. Podoba mi się. ale jest to imię które się zdrabnia, i wszyscy będą na niego mówić Jurek. co już mniej mi się podoba :) Podobają mi się imiona którym się normalnie nie zdrabnia, jak Artur, Robert, Patryk. ale te imiona obecnie odpadają.

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry