reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Propozycje imion dla naszych pociech

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Kum, my wymyśliliśmy Olę dopiero gdzieś w 7 miesiącu, jak zaczęłam przyciskać chłopa, że może by w końcu nazwał bobasa, bo jak się wcześniej urodzi, to nawet nie wiadomo będzie, jak wołać :p

reklama
A mnie się dziś przyśniła Weronika i tak cały dzień za mną chodzi :-) a mamy mieć synka :-D

Aniela, Florentyna bardzo ładne i niespotykane raczej imiona :-).

U mnie usg polowkowe 1 marca jak Syn to Samuel a córka Liliana . Myślałam o Luliannie, niby te same imiona ,ale chyba lepiej w wymowie Liliana :-).

Co do imienia dla mojego synka to bedzie Leon na 99,9% ;) moj chlopak sie przekonal do Leosia poniewaz nie moze zapamietac imienia Oliwier :)

Jupi! Bedzie tak jak chcialam ;)

Nakręcalam się na dziewczynkę a tu na 100% chłopak. Na szczęście udało mi się wybić mężowi z głowy Kubusia. Dał się namówić na Szymona :thumbup: usłyszał tylko propozycje i już inaczej do brzuszka nie powie :D więc będzie Szymon, chyba żeby coś nam jeszcze do głowy strzeliło :p

u mnie miał być chłopak Julian albo Leon ale wskazuje na to ze bedzie dziewczynka i tu mamy pustke w głowie, a ja to już wogole nic mi sie nie podoba;p

My mamy niesamowity problem z imieniem dla synka. Dla dziewczynki wybraliśmy bez żadnego problemu.
Mamy kilka propozycji imion dla chłopca, ale w chwili obecnej chyba wygrywa Antoś.

Widzę, że dyskusja się zagęszcza i coraz częściej wszystkie o imionach myślimy :-D
Kiedyś słyszałam takie powiedzenie: "Nie zdajesz spobie sprawy ilu ludzi cię w życiu wk***** dopóki nie musisz wybrać imnienia dla własnego dziecka" :-D:-D:-D
My dla synka w pierwszej ciąży wybrliśmy Szymon, urodziła się Nina, więc teoretycznie imię przeszło na drugą ciąże. Ale w międzyczasie koleżanka (którą bardzo lubię :tak:) dała tak swojemu synkowi na imię więc teraz wybraliśmy Aleksander.
Jeśli chodzi o dziewczynkę to od dłuższego czasu myśleliśmy o Poli, choć ja mam jeszcze wątpilwości bo bardzo podoba mi się Nela, Lilianna i Laura. Ale coś czuję, że nic nie zmienimy i zostanie Pola :-)

reklama
hmmm to mój mąż mówi że nie będzie się zastanawiał nad imieniem jak nie zna płci. Natomiast mój syn stwierdził jakiś miesiąc temu że wymyślił już imię i to będzie kluska Liluśka a nam szczenka opadła.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry