Gdy nie ma pomysłu myślę, że dobrym rozwiązaniem jest stworzenie listy możliwych i zaakceptowanych imion i raz w miesiącu wykreślanie po jednym-dwa, które odpadają. Na koniec zostają np. 2 i można je nadać ;-) Taką metodę zastosowali moi rodzice przy trzecim dziecku. Zrobili listę dla dziewczynki, z której wybierałyśmy ja z siostrą i ojciec (mama nie chciała wybierać). A i tak urodził się chłopak, dla którego imię już było zaklepane (junior po ojcu) Trzeba sobie jakoś radzić a jeszcze 3 miechy z okładem zostały! Może skończyć się też tak, że jak dostaniesz dzieciątko w szpitalu do rąk, to stwierdzisz "Wygląda na .... (Natalkę/Bognę/Idę/Marysię/Zosię itp)" i nic tego nie zmieni
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
marylion74
Zadomowiona(y)
Spooky27 masz rację z tym szpitalem i wyborem imienia po urodzeniu dziecka, pamiętam tak było z moją siostrą jak się urodziła, miała mieć na imię inaczej ale jak rodzice ją zobaczyli to stwierdzili, że wygląda jak Kasia i musi być Kasią!!!!
pysia25
Mama Natalii i Mateuszka
My dla dziewczynki w poprzedniej ciąży mieliśmy wymyślone Magda , ale jak się już na pewno okazało, że to dziewucha, to myśleliśmy bardzo długo i w końcu, w ostatnim prawie tygodniu została Natalka i tak już było do końca. W szpitalu też tak mówiłam do niej, a moja ciocia na przykład, to jak przywiozła swego syna ze szpitala, to nadal nie wiedzieli, jak mu dać na imię...
klaudia011
Fanka BB :)
Kubuś mi się też podoba i w sumie jak by był chłopczyk to myślałam pierwsze między Filipkiem a Kubusiem..ale Filipek jednak króluje u mnie :-)
Wiecie moja znajoma przyszła kiedyś do nas po porodzie jakiś tydzień no i opowiadała jak tam poród .. itp. a ja się pytam jak mała ma na imię a ona mówi że jeszcze nie ma... że jest kłotnia an te temat i nic! ale w końcu została Wiktoria...
PopieramIwi, a czy przypadkiem tego imienia nie pisze się przez dwa "s"?
Moim zdaniem pisze się Jessica.
Jesli bede miala drugiego chlopaka, to bedzie mial na imie Jakub :-) Na razie Bartek jest nie do przebicia
reklama
a.eve
Początkująca w BB
Witam dziewczyny
Jestem w 9 tygodniu ciąży i ciągle się zastanawiam nad imieniem... Wg nas będzie chłopiec Podoba nam się Kubuś, ale nie wiem czy nie zbyt popularne... Oskar jest super, ale też wszędzie się pojawia to imię... Dawid jest piękne, ale tak jak Oskara ciężko zdrobnić, a podobają mi się imiona które można zdrobnić do "ś" jak: Nikoś, Kubuś, Adaś, Bartuś...
Może powinien być Dawid, bo ciąża się liczy od ostatniej miesiączki, której dostałam na wycieczce do Izraela... dokładnie mówiąc pod Ścianą Płaczu!!
Jestem w 9 tygodniu ciąży i ciągle się zastanawiam nad imieniem... Wg nas będzie chłopiec Podoba nam się Kubuś, ale nie wiem czy nie zbyt popularne... Oskar jest super, ale też wszędzie się pojawia to imię... Dawid jest piękne, ale tak jak Oskara ciężko zdrobnić, a podobają mi się imiona które można zdrobnić do "ś" jak: Nikoś, Kubuś, Adaś, Bartuś...
Może powinien być Dawid, bo ciąża się liczy od ostatniej miesiączki, której dostałam na wycieczce do Izraela... dokładnie mówiąc pod Ścianą Płaczu!!
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.