reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Propozycje imion dla maleństw :-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Gdy nie ma pomysłu myślę, że dobrym rozwiązaniem jest stworzenie listy możliwych i zaakceptowanych imion i raz w miesiącu wykreślanie po jednym-dwa, które odpadają. Na koniec zostają np. 2 i można je nadać ;-) Taką metodę zastosowali moi rodzice przy trzecim dziecku. Zrobili listę dla dziewczynki, z której wybierałyśmy ja z siostrą i ojciec (mama nie chciała wybierać). A i tak urodził się chłopak, dla którego imię już było zaklepane (junior po ojcu):-p Trzeba sobie jakoś radzić a jeszcze 3 miechy z okładem zostały! Może skończyć się też tak, że jak dostaniesz dzieciątko w szpitalu do rąk, to stwierdzisz "Wygląda na .... (Natalkę/Bognę/Idę/Marysię/Zosię itp)" i nic tego nie zmieni :cool2:

reklama
Spooky27 masz rację z tym szpitalem i wyborem imienia po urodzeniu dziecka, pamiętam tak było z moją siostrą jak się urodziła, miała mieć na imię inaczej ale jak rodzice ją zobaczyli to stwierdzili, że wygląda jak Kasia i musi być Kasią!!!!

My dla dziewczynki w poprzedniej ciąży mieliśmy wymyślone Magda :-D, ale jak się już na pewno okazało, że to dziewucha, to myśleliśmy bardzo długo i w końcu, w ostatnim prawie tygodniu została Natalka :tak: i tak już było do końca. W szpitalu też tak mówiłam do niej, a moja ciocia na przykład, to jak przywiozła swego syna ze szpitala, to nadal nie wiedzieli, jak mu dać na imię... :baffled::shocked2::sorry2:

JESICA JESICA JESICA
TAK BĘDZIE MOJA DZIEWUSZKA SIĘ NAZYWAŁA-WŁAŚNIE SOBIE PRZYPOMNIAŁAM MOJE KIEDYŚNIEJSZE WYMARZONE IMIĘ DLA DZIEWCZYNKI:-)
OCH JESTEM TAKA SZCZĘŚLIWA ŻE JUŻ PROBLEM Z GŁOWY-OOOOO...I MĄŻ OD RAZU POLUBIŁ????:confused::-D

Iwi, a czy przypadkiem tego imienia nie pisze się przez dwa "s"?
Moim zdaniem pisze się Jessica.

Kubuś mi się też podoba i w sumie jak by był chłopczyk to myślałam pierwsze między Filipkiem a Kubusiem..ale Filipek jednak króluje u mnie :-)

Wiecie moja znajoma przyszła kiedyś do nas po porodzie jakiś tydzień no i opowiadała jak tam poród .. itp. a ja się pytam jak mała ma na imię a ona mówi że jeszcze nie ma... że jest kłotnia an te temat i nic! ale w końcu została Wiktoria...

reklama
Witam dziewczyny :)
Jestem w 9 tygodniu ciąży i ciągle się zastanawiam nad imieniem... Wg nas będzie chłopiec :D Podoba nam się Kubuś, ale nie wiem czy nie zbyt popularne... Oskar jest super, ale też wszędzie się pojawia to imię... Dawid jest piękne, ale tak jak Oskara ciężko zdrobnić, a podobają mi się imiona które można zdrobnić do "ś" jak: Nikoś, Kubuś, Adaś, Bartuś...
Może powinien być Dawid, bo ciąża się liczy od ostatniej miesiączki, której dostałam na wycieczce do Izraela... dokładnie mówiąc pod Ścianą Płaczu!! :D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry