Melulu Bogna i Honorata kojarza mi sie z tzw."babochlopami". Sama nie wiem czemu :-) Mysle,ze dziewczyna powinna miec bardziej kobiece imie. Jana- nie wiem jak bedziecie zdrabniac. Tez takie malo kobiece. Ina- moja suczka ma na imie Inka, wiec tak mi sie kojarzy. To Wasz wybor, ale z drugiej strony ja jako dziewczynka nie bylabym zadowolona, gdybym musiala nosic ktores z tych imion. Natalia to bardzo ladne imie. Mi sie jeszcze Patrycja podoba, chociaz to imie nie jest zbyt popularne ostatnio.
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Melulu
ja się dołączam do Celinki wypowiedzi, nie bierz za bardzo do serca ale rzeczywiście Bogna i Honorata to tak troche nie
ale już Natalka fajne i to bardzo-i dużo skrótów do tego i dzieci będą lubić i do dorosłej kobietki pięknie:-)
ja się dołączam do Celinki wypowiedzi, nie bierz za bardzo do serca ale rzeczywiście Bogna i Honorata to tak troche nie
ale już Natalka fajne i to bardzo-i dużo skrótów do tego i dzieci będą lubić i do dorosłej kobietki pięknie:-)
marylion74
Zadomowiona(y)
A mi się Bogna podoba, mam dwie koleżanki w pracy o tym imieniu, obie bardzo fajne. Jedna z nich ma czterdziesci parę lat , druga dwadzieścia parę....dlatego też nie kojarzy mi się jakoś archaicznie a wręcz przeciwnie A zdrobnienie od Bogna: Bogusia, Gusia? Gusia uwielbiam!!!!
pysia25
Mama Natalii i Mateuszka
Melulu, ja mam Natalkę i uwielbiam to imię, do mojej córci pasuje, jak ulał . No i racja, super są zdrobnienia. Ja mówię do niej: Nacia, Natala, Natalka, Natasia, Nata, Natunia, a moja mama: Nacinia, Natka, no i w ogóle coś bym jeszcze mogła wymyślać. A mój M mówi Nata, tylko... . Moja koleżanka też ma Natalkę i Mateusza, to ja będę mieć identycznie . W ogóle, spotkałam się z kilkoma parami, co mają właśnie natalkę + Mateusza.
A Bogna mi się podoba, a Honorata już mniej .
A Bogna mi się podoba, a Honorata już mniej .
Co do imienia Nataka to sie zgadzam ładne ale badzo duzo Natalek ostatnio. Bogna i Honorata to zeczwiśćie z dużymi kobitkami mi sie kojarzą.
Nabadziej mi sie podoba IDA - i ma wiele możliwośći zmnieczania( Idusia ,Idka, Idza)
Nabadziej mi sie podoba IDA - i ma wiele możliwośći zmnieczania( Idusia ,Idka, Idza)
klaudia011
Fanka BB :)
Mi też Bogna i Honorata jakoś tak nie bardzo siadło...i popieram poprzedniczki ze Natalka to chyba najładniejsze
mamjakty
styczniówka 2009
Melulu - przemyśl sprawę, jednak imię to ważna sprawa ;-)
jeszcze dodam, że moi dziadkowie dali mojej cioci na imię Alfreda, strasznie to imię Jej sie nie podobało i wszyscy mówią do Niej Ala - najlepsze jest to, że ja w sumie całkiem niedawno dowiedziałam się, że moja ciocia to Alfreda a nie Alicja :-)
jeszcze dodam, że moi dziadkowie dali mojej cioci na imię Alfreda, strasznie to imię Jej sie nie podobało i wszyscy mówią do Niej Ala - najlepsze jest to, że ja w sumie całkiem niedawno dowiedziałam się, że moja ciocia to Alfreda a nie Alicja :-)
reklama
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.