reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Propozycje imion dla maleństw :-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Melulu Bogna i Honorata kojarza mi sie z tzw."babochlopami". Sama nie wiem czemu :-) Mysle,ze dziewczyna powinna miec bardziej kobiece imie. Jana- nie wiem jak bedziecie zdrabniac. Tez takie malo kobiece. Ina- moja suczka ma na imie Inka, wiec tak mi sie kojarzy. To Wasz wybor, ale z drugiej strony ja jako dziewczynka nie bylabym zadowolona, gdybym musiala nosic ktores z tych imion. Natalia to bardzo ladne imie. Mi sie jeszcze Patrycja podoba, chociaz to imie nie jest zbyt popularne ostatnio.

reklama
Melulu
ja się dołączam do Celinki wypowiedzi, nie bierz za bardzo do serca ale rzeczywiście Bogna i Honorata to tak troche nie:cool:
ale już Natalka fajne i to bardzo-i dużo skrótów do tego i dzieci będą lubić i do dorosłej kobietki pięknie:-)

A mi się Bogna podoba, mam dwie koleżanki w pracy o tym imieniu, obie bardzo fajne. Jedna z nich ma czterdziesci parę lat , druga dwadzieścia parę....dlatego też nie kojarzy mi się jakoś archaicznie a wręcz przeciwnie :) A zdrobnienie od Bogna: Bogusia, Gusia? Gusia uwielbiam!!!!

Melulu, ja mam Natalkę :tak::-D i uwielbiam to imię, do mojej córci pasuje, jak ulał :-p:tak:. No i racja, super są zdrobnienia. Ja mówię do niej: Nacia, Natala, Natalka, Natasia, Nata, Natunia, a moja mama: Nacinia, Natka, no i w ogóle coś bym jeszcze mogła wymyślać. A mój M mówi Nata, tylko... :sorry2::baffled:. Moja koleżanka też ma Natalkę i Mateusza, to ja będę mieć identycznie :shocked2::cool2:. W ogóle, spotkałam się z kilkoma parami, co mają właśnie natalkę + Mateusza.
A Bogna mi się podoba, a Honorata już mniej :confused::baffled:.

Co do imienia Nataka to sie zgadzam ładne ale badzo duzo Natalek ostatnio. Bogna i Honorata to zeczwiśćie z dużymi kobitkami mi sie kojarzą.
Nabadziej mi sie podoba IDA - i ma wiele możliwośći zmnieczania( Idusia ,Idka, Idza)

Może to dlatego ze znam też mało jedną Idunie, jest słodka pomimo ze jest chora.
Pozatym ma super mamaę która jest lekarką ma jeszcze 2 braci o fainych imonach Kosma, Alex.

Mi też Bogna i Honorata jakoś tak nie bardzo siadło...i popieram poprzedniczki ze Natalka to chyba najładniejsze :)

Sama nie jestem przekonana... Jeszcze ogłoszę ankietę rodzicom, zobaczymy, co wymyślą ;-D

Melulu - przemyśl sprawę, jednak imię to ważna sprawa ;-)

jeszcze dodam, że moi dziadkowie dali mojej cioci na imię Alfreda, strasznie to imię Jej sie nie podobało i wszyscy mówią do Niej Ala - najlepsze jest to, że ja w sumie całkiem niedawno dowiedziałam się, że moja ciocia to Alfreda a nie Alicja :-)

reklama
... i ja bym chciała nazwać swoje dziecię nie-banalnie, ładnie ale zarazem nie pospolicie, imię inne niż wszystkie heheh ale do tego mi daleko bo jak na razie nóżki mocno zaciska moje maleństwo hihih

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry