reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Propozycje imion dla maleństw :-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
U nas tez w otoczeniu za duzo Zuź, Julek, Majek...

My mamy za to okropny problem z imieniem meskim. Kalendarz za krotki niestety..

reklama
Imie dla chlopca juz dawno mialam wybrane, jeszcze przed ciaza. Hania tez mi sie podobala, ale moj P. i mama byli przeciwni. Teraz nagle P. polubil to imie, a mama chyba sie przyzwyczaila :-)

U nas tez w otoczeniu za duzo Zuź, Julek, Majek...

My mamy za to okropny problem z imieniem meskim. Kalendarz za krotki niestety..

hihi, u nas znowu odwrotnie jest :) z męskim w ogóle nie mamy problemu, za to z damskich mamy i to duży :)
ja nie wiem czemu, ale czasem mam taki odruch kojarzenia danego imienia z osobą i mimo że imię mi się podoba to tej osoby nie lubię i już odpada :)
no ale jak na dzień dzisiejszy mamy wybrane :) Wiktor i Ola :) i raczej tak już zostanie :D

Ravenalka -gratuluje Antosia!!!!
I do stycznia masz nas!!!!!

No ja myślę, że nie tylko do stycznia ;-)

A co myślicie o Kalinie i Idzie? to moje opcje na dziewczynkę były, z męskich jeszcze Jakub albo Mikołaj. A co z drugim imieniem, są u Was jakieś tradycje, że daje się na drugie imię ojca albo dziadka? coś takowego mi sie ostatnio o uszy obiło...

niekoniecznie ojca lub dziadka :) np jeśli pierwsze imię nie jest imieniem świętego to na drugie można dac jakieś takie imię - to będzie patron naszego dzidziusia :) przynajmniej ja w tym sensie rozumiem nadawanie drugich imion :)

Ja nie lubie podwojnych imnion. Pozniej tylko 100 problemow jak gdzies zapomnisz podac.. Dlatego bedzie jedno nie wiadomo jakie w przypadku chlopa.

Ja już właśnie od jakiegoś czasu zastanawiam się nad drugim imieniem. Bo to czasem jest tak jak Rondzia pisze, mogą pojawić się problemy... No bo w akcie urodzenia podajesz, a potem w dokumentach? Ja mam w dowodzie dwa imiona, ale wszędzie indziej posługuję się tylko jednym... Straszne zamieszanie;)

reklama
Taaa, mój szwagier mial problemy z dyplomem na studiach bo zapomniał podać na wstępie a pozniej mial dokument niespojny z innymi

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry