- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
ania.falko
Entuzjast(k)a
Ja tam znowu jestem za imionymi modernistycznymi bardziej....
mamjakty
styczniówka 2009
U nas tez w otoczeniu za duzo Zuź, Julek, Majek...
My mamy za to okropny problem z imieniem meskim. Kalendarz za krotki niestety..
hihi, u nas znowu odwrotnie jest z męskim w ogóle nie mamy problemu, za to z damskich mamy i to duży
ja nie wiem czemu, ale czasem mam taki odruch kojarzenia danego imienia z osobą i mimo że imię mi się podoba to tej osoby nie lubię i już odpada
no ale jak na dzień dzisiejszy mamy wybrane Wiktor i Ola i raczej tak już zostanie
Ravenalka -gratuluje Antosia!!!!
I do stycznia masz nas!!!!!
No ja myślę, że nie tylko do stycznia ;-)
A co myślicie o Kalinie i Idzie? to moje opcje na dziewczynkę były, z męskich jeszcze Jakub albo Mikołaj. A co z drugim imieniem, są u Was jakieś tradycje, że daje się na drugie imię ojca albo dziadka? coś takowego mi sie ostatnio o uszy obiło...
mamjakty
styczniówka 2009
niekoniecznie ojca lub dziadka np jeśli pierwsze imię nie jest imieniem świętego to na drugie można dac jakieś takie imię - to będzie patron naszego dzidziusia przynajmniej ja w tym sensie rozumiem nadawanie drugich imion
Nadie
moje serduszko
Na 90 % będziemy mieć dziewczynkę i zastanawiamy się nad imieniem Nadia.
gemini_bb
Zadomowiona(y)
Ja już właśnie od jakiegoś czasu zastanawiam się nad drugim imieniem. Bo to czasem jest tak jak Rondzia pisze, mogą pojawić się problemy... No bo w akcie urodzenia podajesz, a potem w dokumentach? Ja mam w dowodzie dwa imiona, ale wszędzie indziej posługuję się tylko jednym... Straszne zamieszanie
reklama
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.