reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Problemy z zajściem w ciążę :(((

Sun dzięki,ładnie skoczyła tempka:-D, ja aż takich długich nie mam cykli, góra 32 dni, ale te ostatnie tro pochrzanione przez owu i wywoływane. Jak przejedziesz do końca to tam są od listopada wykresy i te są normalne:-)

Anastazja skrót to MTC, ten co podałaś to daje się aby ładnie pęcherzyki rosły :-) to była druga apteka, bo w pierwszej nie dała:wściekła/y:. Daj spokój z tymi receptami,o jedną tebletkę krzyku robić:tak:

Uciekam bo mama chce na skaypa z siostrą rozmawiać:baffled:

No obija się, obija koleżanka:-)

Ostatnia edycja:
reklama
sun - nie powiem że masz dobrze, bo nie masz dobrze - Ja to wariowałam na początku, zgodnie z zasada czego oczy nie widzą tego sercu nie żal, tak strasznie chciałam znowu poczuć kopniaki. Teraz - po tym jak poznałam tak wiele osób z problemami , starające się o pierwsze dziecko przez wiele lat, jestem wdzięczna nawet za tak krótkie szczęście.
A Ja też chcę zobaczyć :-p Ja odkąd zaczęłam mierzyć tempke mam 28 dni cykle, zresztą wszystko widać :-) a wcześniej miałam 30,32,35,34,29 itd:baffled: ciekawe czy to tak podświadomość czy jak :eek:
roza - a na co ten lek ? wracaj szybko po tym skypowaniu:tak:

jestem,dopiero za godzinę będą nawijać he he:-)

Anastazja bierze się jedną tabletke jak robi się prolaktynę z obciążeniem. Najpierw pobierają krew na badanie prl, potem łykasz jedną tabletkę i po godzinie znowu pobierają krew do badania. a to jest zwykła tabletka na żołądek, działa pobudzająco na motorykę górnego odcinka przewodu pokarmowego:-)

Przy badaniu prolaktyny ważne jest to drugie badanie, bo pierwsze może wyjść np w normie, ale po obciązeniu już nie, a bez tego wiedzieć nie będziemy.

Sun ja nie miałam żadnych objawów ciąży i gdyby nie test i ginekolog, no i oczywiście starania to bym nie wiedziała

Ostatnia edycja:
A droga jest taka tabletka? rozumiem że jest na receptę i tylko gin może przepisać czy też rodzinny? Bo raczej nie wierzę żeby refundowane to było? Ile kosztuje badanie w laboratorium wiesz już? Ja badałam PRL po poronieniu 1,5 roku temu i była w samym środku norm.

Dana ooo szaleńczo dziś:-p

Anastazja ja zapłaciłam 7,50 za lek, i rodzinny też przepisze bo tona refluks krótko mówiąc:-), a prl to myślę że za jedno zapłacę 25zł, jutro Ci powiem dokładnie:-)

Na razie zrobię eksperyment z dupkiem a dalej się zobaczy:-)
dana - a co Ty takiego robisz kochana? bo chyba nie karpatkę ? :-p
aha sposób na nie myślenie - SUDOKU!!! polecam :tak: a jeszcze seriale- ściągam m.in. Fringe , Lost i tym podobne - bez dzieci:rofl2:

A mas dupka czy po niego dopiero pójdziesz??

Sudoku - coś mi się obiło o uszy, zaraz sprawdzę:-)

Ale mam lenie dziś, chyba zaraz pójdę spać bo jutro rano kolejkę trzymać trzeba będzie w lab:tak:

Witam z rana dziewczynki.... :-)

Ja już niestety w pracy :-( ale jeszcze 3 dni i weekend... :-D i mam zamiar poszaleć w ten weekend z mężulkiem... może do kina pójdziemy, albo na kolacje... :tak:

reklama
Hej!
Wczoraj miałam baaardzo zabiegany dzień, dzisiaj już normalnie. Tak więc będę miała więcej czasu. Mam zamiar cały dzień myśleć o tym jak spędzić rocznicę:-) Marzy mi się mały wypad w góry i nie na Sylwka ale tak, co sobie jeszcze po tych górkach pochodzę:-p Jak wymyślę coś na ten wrzesień, to wtedy będę musiała coś nowego wymyśleć na Sylwka. Acch może nie będę miała wtedy tyle czasu na myślenie o, no wiecie same o czym:-D
Wczoraj cos mnie podkusiło i liczyłam, ktróry mam dzień cyklu. No i juz wiem, 17-ty. Staraliśmy się, a jakże. Zresztą jak co miesiąc. Ale co z tego, jak nic nie wiem? Nie wiem, czy owulacja była, bom olała całą sprawę z góry na dół. Zero obserwacji, mierzenia, badania, czy czegokolwiek.:-D

Do góry