reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy z zajściem w ciążę :(((

Sun dzięki,ładnie skoczyła tempka:-D, ja aż takich długich nie mam cykli, góra 32 dni, ale te ostatnie tro pochrzanione przez owu i wywoływane. Jak przejedziesz do końca to tam są od listopada wykresy i te są normalne:-)

Anastazja skrót to MTC, ten co podałaś to daje się aby ładnie pęcherzyki rosły :-) to była druga apteka, bo w pierwszej nie dała:wściekła/y:. Daj spokój z tymi receptami,o jedną tebletkę krzyku robić:tak:

Uciekam bo mama chce na skaypa z siostrą rozmawiać:baffled:

No obija się, obija koleżanka:-)

Ostatnia edycja:
reklama
sun - nie powiem że masz dobrze, bo nie masz dobrze - Ja to wariowałam na początku, zgodnie z zasada czego oczy nie widzą tego sercu nie żal, tak strasznie chciałam znowu poczuć kopniaki. Teraz - po tym jak poznałam tak wiele osób z problemami , starające się o pierwsze dziecko przez wiele lat, jestem wdzięczna nawet za tak krótkie szczęście.
A Ja też chcę zobaczyć :-p Ja odkąd zaczęłam mierzyć tempke mam 28 dni cykle, zresztą wszystko widać :-) a wcześniej miałam 30,32,35,34,29 itd:baffled: ciekawe czy to tak podświadomość czy jak :eek:
roza - a na co ten lek ? wracaj szybko po tym skypowaniu:tak:

jestem,dopiero za godzinę będą nawijać he he:-)

Anastazja bierze się jedną tabletke jak robi się prolaktynę z obciążeniem. Najpierw pobierają krew na badanie prl, potem łykasz jedną tabletkę i po godzinie znowu pobierają krew do badania. a to jest zwykła tabletka na żołądek, działa pobudzająco na motorykę górnego odcinka przewodu pokarmowego:-)

Przy badaniu prolaktyny ważne jest to drugie badanie, bo pierwsze może wyjść np w normie, ale po obciązeniu już nie, a bez tego wiedzieć nie będziemy.

Sun ja nie miałam żadnych objawów ciąży i gdyby nie test i ginekolog, no i oczywiście starania to bym nie wiedziała

Ostatnia edycja:
A droga jest taka tabletka? rozumiem że jest na receptę i tylko gin może przepisać czy też rodzinny? Bo raczej nie wierzę żeby refundowane to było? Ile kosztuje badanie w laboratorium wiesz już? Ja badałam PRL po poronieniu 1,5 roku temu i była w samym środku norm.

Dana ooo szaleńczo dziś:-p

Anastazja ja zapłaciłam 7,50 za lek, i rodzinny też przepisze bo tona refluks krótko mówiąc:-), a prl to myślę że za jedno zapłacę 25zł, jutro Ci powiem dokładnie:-)

Na razie zrobię eksperyment z dupkiem a dalej się zobaczy:-)
dana - a co Ty takiego robisz kochana? bo chyba nie karpatkę ? :-p
aha sposób na nie myślenie - SUDOKU!!! polecam :tak: a jeszcze seriale- ściągam m.in. Fringe , Lost i tym podobne - bez dzieci:rofl2:

A mas dupka czy po niego dopiero pójdziesz??

Sudoku - coś mi się obiło o uszy, zaraz sprawdzę:-)

Ale mam lenie dziś, chyba zaraz pójdę spać bo jutro rano kolejkę trzymać trzeba będzie w lab:tak:

Witam z rana dziewczynki.... :-)

Ja już niestety w pracy :-( ale jeszcze 3 dni i weekend... :-D i mam zamiar poszaleć w ten weekend z mężulkiem... może do kina pójdziemy, albo na kolacje... :tak:

reklama
Hej!
Wczoraj miałam baaardzo zabiegany dzień, dzisiaj już normalnie. Tak więc będę miała więcej czasu. Mam zamiar cały dzień myśleć o tym jak spędzić rocznicę:-) Marzy mi się mały wypad w góry i nie na Sylwka ale tak, co sobie jeszcze po tych górkach pochodzę:-p Jak wymyślę coś na ten wrzesień, to wtedy będę musiała coś nowego wymyśleć na Sylwka. Acch może nie będę miała wtedy tyle czasu na myślenie o, no wiecie same o czym:-D
Wczoraj cos mnie podkusiło i liczyłam, ktróry mam dzień cyklu. No i juz wiem, 17-ty. Staraliśmy się, a jakże. Zresztą jak co miesiąc. Ale co z tego, jak nic nie wiem? Nie wiem, czy owulacja była, bom olała całą sprawę z góry na dół. Zero obserwacji, mierzenia, badania, czy czegokolwiek.:-D

Do góry