reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy z zajściem w ciążę :(((

Kochane ja nie rozumiem tej niedrożności :-(... bo skoro jajowody są niedrożne i nie może się przedostać jajeczko to jak później przychodzi @ i wraz z nią jajeczko jest wydalane - to jak ono przeszło przez jajowody, ze jest wydalane... Jakoś dla mnie to jest nielogiczne.. :sorry2:

Ok ja też uciekam.... Odezwę się jutro...

Papatki :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Oj , przeczytałam ale nie pamiętam :szok:
Ja to może nie tak do końca nawet wszystko zrobiłam, no ale szlak mnie trafia jak idę do lekarza na NFZ ( na które płacimy co miesiąc prawie 750 pln ) i mam wszystkie badania robić za kasę - zrobiłam ostatnio 3 badani i 200 pln, hormony miałam zrobić i mąż nasienia - to kolejna 200 + 150 , no ale przecież Ja nie zarabiam w milionach:angry::angry: Do tego muszę albo prywatnie chodzi - co wizyta 100 pln, albo na NFZ - to muszę siedzieć w kolejce nawet 2 godziny i to wcale nie wieczorem tylko np 14 - no ale za darmo - teoretycznie za darmo - no bo przecież na to NFZ płacę.
Dla mnie w ogóle temat inseminacji czy invitro nie istnieje - nie dlatego że religia czy coś, tylko finanse. Idę do endokrynologa - to ta mi tylko TSH daje , a gdzie ft 3 i ft 4 ? wg niej nie ma potrzeba:wściekła/y: Ja już od ponad 2 lat nie ufam lekarzom :no:
Ale z tego co obserwuje to dużo osób ma problem przez PRL albo TSH, inna część osób dostaje skierowanie na HSG i tak się boi że zachodzi w ciążę :-D:-D
Może jednak uda nam się wstrzelić w dni płodne :-p ale ciekawe co z tego , jak pewnie i tak jakiś bloker w organizmie nie pozwolili zajść w ciążę :blink:

hej:-)

Anastazja no widzę że wrogo nastawiona jesteś do tego wszystkiego heh, ale co zrobić... zaciskać zęby:tak:
Niezły ten endokrynolog he he:no:

Trzymam kciuki abyście się wstrzelili:-D

Spadam do roboty... byle do piątku i urlop:-D

A co tu tak cicho ?:eek:

Jaja normalnie - idę jutro na rozmowę kwalifikacyjną :-D:szok: wysłałam w sumie tak z głupa - bo z rosyjskim potrzebowali, ale studenta ( Ja już dawno nie jestem :-p) i odezwali się :szok: ale najlepsza była treść ogłoszenia, oferujemy stabilne zatrudnienie na umowę-zlecenia na pół etatu :-D:-D:-D:-D:-D ciekawe ile będą chcieli zapłacić - trochę szkoda mojego czasu, bo wątpie żeby płacili dobrze, ale zawsze to jakieś doświadczenie w rozmowach już będzie :-) I to chyba jest mój sposób na niemyślenie o ciąży - zmiana pracy :tak:

roza - nie mierzysz już tempki?

Anastazja no to poszczęściło się tobie:-) ciekawa umowa he he nie słyszałam o takiej:-D na którą idziesz?? daj znać koniecznie:-)

Nie mierzą tempki bo czekam już tylko na @ i tak jakoś nie ciekawi mnie za bardzo, ale kontrolnie jutro zmierzę:-).
piersi od wczoraj mnie bolą:-( dawno nie bolały więc zapomniałam jak to jest...

Umówiłam się na wizytę na 6.08:-) i zdobyłam metoclopramid bo jest na receptę i miła pani dała mi bez, ale się cieszę bo myślałam że dupaa z tego wyjdzie:tak:

cicho tutaj...

Anastazja koniecznie daj znać jak było na rozmowie... :tak:

Roza jednym z objawów ciąży jest ból (.)(.) tak więc może w Twoim brzuszku jest ktoś. ;-)

U mnie się w tym cyklu ładnie podniosła tempa zaraz po owu... tak wiec jestem strasznie zadowolona... :-)

Mąż mi dzisiaj kupił słonecznik - który uwielbiam - i ucieszyłam się jak głupia... :-D

Sun kochanie :-) nie ma na pewno, cykl bezowulacyjny jest, poza tym mieliśmy ciche dni z mężem i do tej pory nie chce mi się seksu :-p

A gdzie masz wykres??? mogę podejrzeć:-)

a mnie dziś od progu zjeżył mój m, a później tłumaczenia że ciężki dzień w pracy:wściekła/y: praca to praca, a dom to dom.

Ostatnia edycja:
Roza wysłałam Ci wykres na pw. :tak:

Ja mam teraz tak, że seks jest bardziej obowiązkiem niż przyjemnością... Wszystko jest podporządkowane staraniom... ale jakoś dajemy radę... Zresztą P. gin w Klinice dokładnie mówi nam kiedy byłoby dobrze się kochać...

Roza ty też masz dość długie cykle prawda????

Ostatnia edycja:
roza - ten lek to rozumiem CLO w skrócie tak? To dobrze trafiłaś w aptece:-) nie wiem czy tutaj pisałam czy na innym wątku, ale Polska to taka trochę jakby zacofana jest czy jak, np. w Rosji duphaston nie jest na recepte - w ogóle po co na receptę skoro i tak nie jest refundowany?:eek: Przecież jak ktoś go kupuje to raczej wie po co mu jest potrzebny ten lek. Rozumiem że wizyta u nowego lekarza? :rofl2:
sun - mi też piersi bolą a to dopiero początek cyklu :-D Ja tam w objawy nie wierzę, zarówno za pierwszym jak i 2 razem nie miałam żadnych - oprócz braku @, ale każdy ma swój organizm i go lepiej zna :tak: podajmy sobie ręcę - Ja też jestem wielbicielem słonecznika :-D:-D jak go można nie lubić ? :szok:
danka - a Ty co się obijasz?:crazy:

reklama
Anastazja no właśnie niektóre dziewczyny wogóle nie mają objawów ciążowych... ja niestety nie mogę na ten temat wiele napisać, bo nie byłam jeszcze w ciąży i nie wiem jak to jest :-( Też uważam, ze skoro lek nie jest refundowany to powinien być wydawany bez recepty, ale niestety tak dobrze w Polsce nie jest... :-(

Właśnie danao gdzie jesteś?????

Do góry