reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Problemy z zajściem w ciążę :(((

Kochane ja nie rozumiem tej niedrożności :-(... bo skoro jajowody są niedrożne i nie może się przedostać jajeczko to jak później przychodzi @ i wraz z nią jajeczko jest wydalane - to jak ono przeszło przez jajowody, ze jest wydalane... Jakoś dla mnie to jest nielogiczne.. :sorry2:

Ok ja też uciekam.... Odezwę się jutro...

Papatki :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Oj , przeczytałam ale nie pamiętam :szok:
Ja to może nie tak do końca nawet wszystko zrobiłam, no ale szlak mnie trafia jak idę do lekarza na NFZ ( na które płacimy co miesiąc prawie 750 pln ) i mam wszystkie badania robić za kasę - zrobiłam ostatnio 3 badani i 200 pln, hormony miałam zrobić i mąż nasienia - to kolejna 200 + 150 , no ale przecież Ja nie zarabiam w milionach:angry::angry: Do tego muszę albo prywatnie chodzi - co wizyta 100 pln, albo na NFZ - to muszę siedzieć w kolejce nawet 2 godziny i to wcale nie wieczorem tylko np 14 - no ale za darmo - teoretycznie za darmo - no bo przecież na to NFZ płacę.
Dla mnie w ogóle temat inseminacji czy invitro nie istnieje - nie dlatego że religia czy coś, tylko finanse. Idę do endokrynologa - to ta mi tylko TSH daje , a gdzie ft 3 i ft 4 ? wg niej nie ma potrzeba:wściekła/y: Ja już od ponad 2 lat nie ufam lekarzom :no:
Ale z tego co obserwuje to dużo osób ma problem przez PRL albo TSH, inna część osób dostaje skierowanie na HSG i tak się boi że zachodzi w ciążę :-D:-D
Może jednak uda nam się wstrzelić w dni płodne :-p ale ciekawe co z tego , jak pewnie i tak jakiś bloker w organizmie nie pozwolili zajść w ciążę :blink:

hej:-)

Anastazja no widzę że wrogo nastawiona jesteś do tego wszystkiego heh, ale co zrobić... zaciskać zęby:tak:
Niezły ten endokrynolog he he:no:

Trzymam kciuki abyście się wstrzelili:-D

Spadam do roboty... byle do piątku i urlop:-D

A co tu tak cicho ?:eek:

Jaja normalnie - idę jutro na rozmowę kwalifikacyjną :-D:szok: wysłałam w sumie tak z głupa - bo z rosyjskim potrzebowali, ale studenta ( Ja już dawno nie jestem :-p) i odezwali się :szok: ale najlepsza była treść ogłoszenia, oferujemy stabilne zatrudnienie na umowę-zlecenia na pół etatu :-D:-D:-D:-D:-D ciekawe ile będą chcieli zapłacić - trochę szkoda mojego czasu, bo wątpie żeby płacili dobrze, ale zawsze to jakieś doświadczenie w rozmowach już będzie :-) I to chyba jest mój sposób na niemyślenie o ciąży - zmiana pracy :tak:

roza - nie mierzysz już tempki?

Anastazja no to poszczęściło się tobie:-) ciekawa umowa he he nie słyszałam o takiej:-D na którą idziesz?? daj znać koniecznie:-)

Nie mierzą tempki bo czekam już tylko na @ i tak jakoś nie ciekawi mnie za bardzo, ale kontrolnie jutro zmierzę:-).
piersi od wczoraj mnie bolą:-( dawno nie bolały więc zapomniałam jak to jest...

Umówiłam się na wizytę na 6.08:-) i zdobyłam metoclopramid bo jest na receptę i miła pani dała mi bez, ale się cieszę bo myślałam że dupaa z tego wyjdzie:tak:

cicho tutaj...

Anastazja koniecznie daj znać jak było na rozmowie... :tak:

Roza jednym z objawów ciąży jest ból (.)(.) tak więc może w Twoim brzuszku jest ktoś. ;-)

U mnie się w tym cyklu ładnie podniosła tempa zaraz po owu... tak wiec jestem strasznie zadowolona... :-)

Mąż mi dzisiaj kupił słonecznik - który uwielbiam - i ucieszyłam się jak głupia... :-D

Sun kochanie :-) nie ma na pewno, cykl bezowulacyjny jest, poza tym mieliśmy ciche dni z mężem i do tej pory nie chce mi się seksu :-p

A gdzie masz wykres??? mogę podejrzeć:-)

a mnie dziś od progu zjeżył mój m, a później tłumaczenia że ciężki dzień w pracy:wściekła/y: praca to praca, a dom to dom.

Ostatnia edycja:
Roza wysłałam Ci wykres na pw. :tak:

Ja mam teraz tak, że seks jest bardziej obowiązkiem niż przyjemnością... Wszystko jest podporządkowane staraniom... ale jakoś dajemy radę... Zresztą P. gin w Klinice dokładnie mówi nam kiedy byłoby dobrze się kochać...

Roza ty też masz dość długie cykle prawda????

Ostatnia edycja:
roza - ten lek to rozumiem CLO w skrócie tak? To dobrze trafiłaś w aptece:-) nie wiem czy tutaj pisałam czy na innym wątku, ale Polska to taka trochę jakby zacofana jest czy jak, np. w Rosji duphaston nie jest na recepte - w ogóle po co na receptę skoro i tak nie jest refundowany?:eek: Przecież jak ktoś go kupuje to raczej wie po co mu jest potrzebny ten lek. Rozumiem że wizyta u nowego lekarza? :rofl2:
sun - mi też piersi bolą a to dopiero początek cyklu :-D Ja tam w objawy nie wierzę, zarówno za pierwszym jak i 2 razem nie miałam żadnych - oprócz braku @, ale każdy ma swój organizm i go lepiej zna :tak: podajmy sobie ręcę - Ja też jestem wielbicielem słonecznika :-D:-D jak go można nie lubić ? :szok:
danka - a Ty co się obijasz?:crazy:

reklama
Anastazja no właśnie niektóre dziewczyny wogóle nie mają objawów ciążowych... ja niestety nie mogę na ten temat wiele napisać, bo nie byłam jeszcze w ciąży i nie wiem jak to jest :-( Też uważam, ze skoro lek nie jest refundowany to powinien być wydawany bez recepty, ale niestety tak dobrze w Polsce nie jest... :-(

Właśnie danao gdzie jesteś?????

Do góry