reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy z zajściem w ciążę :(((

Koniecznie zmień lekarza... Bo musi być jakaś przyczyna, ze nie rosną pęcherzyki... Ja miałam już multum badań zrobionych... i wszystkie wyszły ok - oprócz cukru... Dlatego strasznie się dziwie z postawy lekarza... Ja na pierwszej wizycie u mojej P. gin dostałam szereg badań do zrobienia.... Obecnie leczę się już w Klinice Leczenia Niepłodności... ale nie spotkałam się z takim olewaniem pacjentki... A chodzisz na NFZ czy prywatnie????

A co do wykresów to widać z nich, że nie masz owulacji bo nie ma żadnego skoku temperatur...

reklama
No ale dla mojej pani doktor nie było to jasne:-p, a chodzę/chodziłam do niej od 10 lat, prywatnie dlatego jeszcze bardziej jestem zawiedziona. No ale cóż - czas na zmiany:-)

Do nowego pójdę już ze zbadaną prl i tarczycą - chociaż nad nią się zastanawiam

Kochana zrób prolaktynę z testem - koniecznie... ft3, ft4, TSH - to są takie podstawowe... Ja bym jeszcze zrobiła na Twoim miejscu krzywą glukozy i krzywą insuliny... Ale jeśli tego nie chcesz tego zrobić to zrób te pierwsze i idź z nimi do innego lekarza... :tak: Mam nadzieje, ze lekarz znajdzie przyczynę... i szybciutko zaciążysz...:tak:

A mąż się kiedyś badał??? i jak on do tego podchodzi???

Mąż się nie badał, w pierwszą ciążę zaszłam bez problemu w pierwszym cyklu więc na razie nie ruszam go:-D, ale też jest zdania żeby zmienić lekarza.

Mam nadzieję że zajdę w ciążę bo wiem że będzie ciężko męża zmusić do badań:-( i tego się boję.

Wiesz takie męskie ego nie pozwala:tak:bo przecież to 100% facet heh

Właśnie te badania zamierzaj pojutrze zrobić, tylko bez cukru. Znowu pęknie stówka:baffled:

A to ty kochana masz już dziecko????

No ja mam szczęście bo mój mąż sam chciał się zbadać jak nie wychodziło... więc nie musiałam go do niczego namawiać... ;-) Nie mówię, ze była to dla niego przyjemność, bo strasznie się stresował ale dał radę i jestem z niego strasznie dumna... :-)

Pospałam i nic nie odpoczęłam:-(
Szczęściary, które macie krótkie i bezbolesne @. U mnie to 6 dni wyciętych z życiorysu. Leci jak z kranu, boli, osłabia, mdli mnie. Pełen zestaw:-:)tak:
Roza popieram Sun, zmieniaj lekarza jak najszybciej. Ja rozumiem jeden, dwa cykle bezowulacyjne można zostawić w spokoju, mogą byc bez powodu, zdarza się. Ale 5 pod rząd to nie jest przypadek. Dziwne, że nie dostałaś nic na to. Choćby tego Clo

Sun mamy 6letnią córę Maję:-)

Dana o kobieto, to się męczysz z @,( oby ostatnią:-)) właśnie dlatego tak przeciągnęłam, bo liczyłam że to ostatni ale po 3 cyklu już zaczęłam się denerwować i byłam u swojej gin ale to już wiecie jak potraktowała:wściekła/y:

Jak tak patrzę to czas leci za szybko:tak:

Danao no ja właśnie też tak myślę, ze nawet lekarz nie przepisał CLO... dziwne... :szok:

Ja mam też troszeczkę bolesnę @ :-( ale tak naprawdę 24 godz. później już jest luz... Czasami tak boli, ze leki przeciwbólowe nie pomagają :-( no ale @ trwa u mnie najdłużej 4 dni... więc spoko ;-)

Roza to ty jesteś szczęściarą, że masz już dziecko... a długo się wtedy staraliście???

Ja dwa m-c temu robiłam zestaw już bardziej specjalistycznych badań z krwi i wydałam 636 zł :szok: - myślałam, ze zejdę jak zobaczyłam rachunek

Ostatnia edycja:
Mówisz idzie wytrzymać:-) co do lekarza szkoda gadać:-)

Ale dziś rzeczywiście kiepskie ciśnienie,głowa boli :baffled: i nawet popadało. Po afrykańskich upałach śladu nie ma buu

reklama
Ja tam nie wierzę, żeby to ostatnia była:tak: Zbyt wiele razy się rozczarowałam, podobnie jak Sun. Ja próbuje się godzić z myślą, że prędko to nie będzie. A kto wie, może wcale. Jestem na początku wmawiania sobie tego, więc póki co ciągle mam gdzieś tam nadzieję, ze jednak @ się nie zjawi...
Ale chociaz mogła by być krótsza...:-D

Do góry