reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Problemy z zajściem w ciążę :(((

Koniecznie zmień lekarza... Bo musi być jakaś przyczyna, ze nie rosną pęcherzyki... Ja miałam już multum badań zrobionych... i wszystkie wyszły ok - oprócz cukru... Dlatego strasznie się dziwie z postawy lekarza... Ja na pierwszej wizycie u mojej P. gin dostałam szereg badań do zrobienia.... Obecnie leczę się już w Klinice Leczenia Niepłodności... ale nie spotkałam się z takim olewaniem pacjentki... A chodzisz na NFZ czy prywatnie????

A co do wykresów to widać z nich, że nie masz owulacji bo nie ma żadnego skoku temperatur...

reklama
No ale dla mojej pani doktor nie było to jasne:-p, a chodzę/chodziłam do niej od 10 lat, prywatnie dlatego jeszcze bardziej jestem zawiedziona. No ale cóż - czas na zmiany:-)

Do nowego pójdę już ze zbadaną prl i tarczycą - chociaż nad nią się zastanawiam

Kochana zrób prolaktynę z testem - koniecznie... ft3, ft4, TSH - to są takie podstawowe... Ja bym jeszcze zrobiła na Twoim miejscu krzywą glukozy i krzywą insuliny... Ale jeśli tego nie chcesz tego zrobić to zrób te pierwsze i idź z nimi do innego lekarza... :tak: Mam nadzieje, ze lekarz znajdzie przyczynę... i szybciutko zaciążysz...:tak:

A mąż się kiedyś badał??? i jak on do tego podchodzi???

Mąż się nie badał, w pierwszą ciążę zaszłam bez problemu w pierwszym cyklu więc na razie nie ruszam go:-D, ale też jest zdania żeby zmienić lekarza.

Mam nadzieję że zajdę w ciążę bo wiem że będzie ciężko męża zmusić do badań:-( i tego się boję.

Wiesz takie męskie ego nie pozwala:tak:bo przecież to 100% facet heh

Właśnie te badania zamierzaj pojutrze zrobić, tylko bez cukru. Znowu pęknie stówka:baffled:

A to ty kochana masz już dziecko????

No ja mam szczęście bo mój mąż sam chciał się zbadać jak nie wychodziło... więc nie musiałam go do niczego namawiać... ;-) Nie mówię, ze była to dla niego przyjemność, bo strasznie się stresował ale dał radę i jestem z niego strasznie dumna... :-)

Pospałam i nic nie odpoczęłam:-(
Szczęściary, które macie krótkie i bezbolesne @. U mnie to 6 dni wyciętych z życiorysu. Leci jak z kranu, boli, osłabia, mdli mnie. Pełen zestaw:-:)tak:
Roza popieram Sun, zmieniaj lekarza jak najszybciej. Ja rozumiem jeden, dwa cykle bezowulacyjne można zostawić w spokoju, mogą byc bez powodu, zdarza się. Ale 5 pod rząd to nie jest przypadek. Dziwne, że nie dostałaś nic na to. Choćby tego Clo

Sun mamy 6letnią córę Maję:-)

Dana o kobieto, to się męczysz z @,( oby ostatnią:-)) właśnie dlatego tak przeciągnęłam, bo liczyłam że to ostatni ale po 3 cyklu już zaczęłam się denerwować i byłam u swojej gin ale to już wiecie jak potraktowała:wściekła/y:

Jak tak patrzę to czas leci za szybko:tak:

Danao no ja właśnie też tak myślę, ze nawet lekarz nie przepisał CLO... dziwne... :szok:

Ja mam też troszeczkę bolesnę @ :-( ale tak naprawdę 24 godz. później już jest luz... Czasami tak boli, ze leki przeciwbólowe nie pomagają :-( no ale @ trwa u mnie najdłużej 4 dni... więc spoko ;-)

Roza to ty jesteś szczęściarą, że masz już dziecko... a długo się wtedy staraliście???

Ja dwa m-c temu robiłam zestaw już bardziej specjalistycznych badań z krwi i wydałam 636 zł :szok: - myślałam, ze zejdę jak zobaczyłam rachunek

Ostatnia edycja:
Mówisz idzie wytrzymać:-) co do lekarza szkoda gadać:-)

Ale dziś rzeczywiście kiepskie ciśnienie,głowa boli :baffled: i nawet popadało. Po afrykańskich upałach śladu nie ma buu

reklama
Ja tam nie wierzę, żeby to ostatnia była:tak: Zbyt wiele razy się rozczarowałam, podobnie jak Sun. Ja próbuje się godzić z myślą, że prędko to nie będzie. A kto wie, może wcale. Jestem na początku wmawiania sobie tego, więc póki co ciągle mam gdzieś tam nadzieję, ze jednak @ się nie zjawi...
Ale chociaz mogła by być krótsza...:-D

Do góry