reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy z zajściem w ciążę :(((

No już po obiadku, jeszcze tylko zmywanko:dry:
Roza mój tata jest w szpitalu, to powazna sprawa była, nawet bardzo. W ostatniej niemal chwili do szpitala dotarł:-( Ale teraz już jest w porządku, z każdym dniem lepiej

reklama
O kochana wcześnie z obiadkiem się uwinęłaś:-D ja w sumie ostatnio to tylko warzywka bym jadła pychaa, bo coś po bromku przytyłam he he:tak:

To dobrze że już sytuacja z tatą opanowana:-) trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia:tak::-)

Ja dziś później bo na zakupach byliśmy :-p
Ta karpatka to wcale taka świetna nie wyszła, ale mój maż jest taktowny i mówi że rewelka - no chyba że faktycznie mu tak smakuje :-D:-D Ja tam jem ale jakoś szału nie czuje :sorry2:
roza - no właśnie nie biorę, ale może taki eksperyment bym zrobiła, nie mam sił chodzić na NFZ , a prywatnie póki co kryzys nas ogarnął - postanowiłam zreszta że prywatnie to tylko w razie ciąży. To zacznę mierzyć tempkę i zobaczymy kiedy będzie skok, ostatnie 6-7 mies. miałam owu ok 13-15 dnia więc jak od 16 do 25 dnia bym brała duphaston to może powinnam już 26 dnia zrobić test?:confused:
dana - nie zjedliśmy całej, łap a Ty w końcu coś zrobiłaś wczoraj ? :happy2:
a później
Ja już po obiadku, dzisiaj standardowo wyjątkowo - ziemniaczki i schabowe :-p do czwartku muszę tylko mieć obiad bo wieczorem w czwartek już lecimy nad morze:-):tak:

Kochanie ja bym mierzyła temp, zawsze to wiadomo co i jak, chociaż sama miałam kryzysy:tak:
Mi w pierwszej ciąży tak wcześnie nie wyszedł test tylko koło 35dc:-) więc nie ma co się śpieszyć. A okres może przyjść podczas brania dupka więc wtedy odstawiasz - no chyba że nie przychodzi to teścik:-)

Ja też po obiadku i też standardowo:-):-) bez udziwnień he he

Dokąd lecicie???

hmmm a to nie ma tak że dupek zatrzymuje @? ile ludzie tyle opinii , zgłupieć można - najgorsze jest to że zaufać lekarzom też nie potrafię:no:
Nad nasze - polskie :eek: a tu takie jaja z pogodą , aż strach się bać :szok: z Krakowa do Gdańska za 99 pln/os także jak na 2 osoby to taniej niż autem :tak:

AAa nad Bałtykiem wypoczywać będziecie:-)

my w następnym tyg nad jeziorko jedziemy i też boję sie o pogodę:tak:. Powiedziałam już dla męża ze następne wakacje gdzieś gdzie jest ciepło i nie muszę się martwić o pogodę:-)

Dlaczego zatrzymuje @??? bierze się go tez na wywołanie @, ja tak teraz robię. Z resztą zawsze miałam luteinę ale teraz dostałam dupka:-) jeszcze 4 dni go będę brać i zobaczymy czy zatrzyma okres, ale nie sądzę:tak:
A któraś z dziewczyn tak miała?? Skąd wiesz?

Tanio!!!:-) i wygodnie sobie siedzisz, a nie prowadzisz auto.

Ostatnia edycja:
No, jak to się mówi szewc bez butów, pracuje w branży a w zasadzie po prostu prowadzę biuro turystyczne :tak: a na wakacje albo nie ma czasu albo nad polskie morze na weekend :-D:-D
Powiem szczerze że zaczęłam się zastanawiać gdzie i co już wyczytałam:szok: a to nie jest tak że się bierze np. przez 5-10 dni , i po odstawieniu w ciagu iluś tam dni przychodzi @?:sorry2: Tak czy inaczej zaryzykuję i w tym miesiącu zacznę brać, jak nie wyjdzie to od następnego się nie staram, bo jednak wracam na etat :-( no i teraz szukam czegoś dla siebie , zobaczymy czy faktycznie jest tak źle jak wszyscy mówią.
Teraz jeszcze pije te ziółka o. Sorki mieszanka nr 3 , nawet są dobre - nie wiem czy to przez nie , czy przez co innego , ale śluzu płodnego miałam tyle że mogłam się podzielić z kimś :-D:-D:-D

Ja też przed pierwszą ciążą znalazłam przepis na zrobienie ziółek, ale nie zdążyłam bo jeszcze w tym samym mieś zaszłam w ciążę:-).mówisz że naprawdę działają??

Dupka na wywołanie bierze się przez 10 dni póżniej odstawia i czeka na @, ale długo się nie czeka.

To ty pracując w biurze możesz fajne oferty wyczaić:tak:, dlaczego rezygnujecie ze starań??

Wyskoczyliśmy na piwko , ale już jestem :-)
najlepsze w sensie najtańsze oferty są zawsze poza sezonem, taki czerwiec/październik/listopad :tak:
Nie tak, że całkowicie się nie staramy, ale jak się uda dostać na sensowny etat to trochę nie bardzo będzie zachodzenie w ciąże, tym bardziej że w poprzedniej od 9 tyg na l4 byłam bo non stop jakieś plamienia miałam. A na etat muszę wrócić bo jednak nie idzie tak dobrze jak myśleliśmy i trzeba zarobić coś żeby przetrwać:-( jak to brzmi masakra - ale taka jest rzeczywistość najbardziej małe i młode firmy zżera ZUS - płacimy 1250 pln:szok:
Nie wiem czy te ziółka działają - no bo na pracę jajników są a nie na śluz , ale chyba jedno i drugie idzie w parze - zobaczymy jak będzie w tym miesiacu - to będzie mój drugi z ziołami.

reklama
Witam:-)

no to nie ciekawie, jak zwykle coś stoi na przeszkodzie - ehh finanse.

Ja bym chciała mieć jeszcze dwoje dzieci, ale... niestety w tym durnym państwie nie da się:no:

Miłego dnia:-)

Do góry