reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy z zajściem w ciążę :(((

Sęk w tym, że w ogóle:-) Pytałam się męża gdzie chce jechać, czy w góry ( dla nas góry to jak synonim Tatr, tam przeważnie jeździmy), czy może do jakiejś stolicy europejskij, czy jeszcze gdzieś indziej. Odpowiedział mi na to tak: "wszystko jedno, możemy jechac w góry":-) Skoro mu tak wszystko jedno, to chyba jednak nie będę kombinować czegoś innego.:-D

reklama
roza - Ja nie mierzę tempki, ale komentarze powinnaś widzieć, raczej nic nie blokowałam :no: a jak bierzesz dupka? jak Ci kazał lekarz? bo wiem że różne "szkoły" są, i tak się podpytuję ;-)
Robiłaś wcześniej tarczycę tylko teraz pierwszy raz?
Ja robiłam PRL w 2011 w marcu albo maju i wyszła dobra. Progesteron robiłam jakoś na początku roku i to był 22-26 dc i miałam 9 coś, lekarz stwierdził że ok, ale coś czuję że nie jest ok, bo właśnie też czytałam że te plamienia mogą się brać z niedoboru progesteronu.
dana - a to jakaś większą ekipą w góry na tego sylwka? w sumie nie ma co, bo we wrześniu już może miejsc nie być , jak coś jest dobre i cena odpowiednia to szybko się kończy:tak:

To może wcale nie jest za wcześnie? :-) Taaa planujemy wyjazd w większej grupie: ja i mąż:-D

Kochana ja lekarzem nie jestem, ale na mój gust jak na te dni to progesteron jest niziutki:tak: Myślę, że stąd te plamienia. Ja np w 22 dniu cyklu miałam progesteron cos ponad 16.

Dana no w sumie to nie za wcześnie:-) i lepiej już teraz zacząć. My a przynajmniej ja mam to do siebie ze wszystko na ostatnią chwilę zostawiam:tak:

Anastazja ja biorę dupka od 16dc do 25dc, tarczycę robiłam w 2009 roku razem z usg tarczyce i wszystko dobrze było, ale teraz tak myślę wyniki zrobić jeszcze raz:tak: - może się coś pochrzaniło:baffled:
A na prl leczyłam się jeszcze przed pierwszą ciąża w 2004 więc może znowu to samo, ale badań nie zleciła mi tylko na ślepo dała bromka:wściekła/y:

Mierzę temp, ale dla pewności kazała mi zrobić progesteron po 21dc i robiłam dwa razy w 25 dc to wyszedł bardzo źle bo 0,9 i moja pani doktor stwierdziła że widocznie owu mam później!!!! No szok jak to usłyszałam:angry: Ręce opadają, dlatego żegnam się z nią:-)

dana - no właśnie też mi się tak wydawało, że jak na kobietę starajacą się powinno być więcej, chyba zaryzykuję w tym miesiącu i zacznę brać, tylko tempkę włączę żeby wiedzieć pi razy oko kiedy owu było, bo jak za wcześnie się weźmie to podobno można zablokować owu.
roza - no faktycznie , marnie z tym progesteronem faktycznie, a masz robić betę w 25 dc czy tak po prostu odstawiasz? a co jeśli ciąża? Ale co to w ogóle za gadanie że owu później, to nie ma usg żeby monitoring zrobić?:szok::eek: Ja mam podobną endokrynolog, byłam co prawda u niej tylko albo aż 2 razy i teraz znowu mi dała tylko skierowanie na TSH, sód i potas, a ft4 i ft3 w ogóle olewa, anty Tpo mam poniżej 1, więc wnioskując z różnych for to nie mam hashimoto - gin mi zresztą też powiedział że to tylko niedoczynność, a jak się endo spytałam to w odpowiedzi usłyszałam - że to jest chyba właśnie to:crazy::crazy: dlatego też będę zmieniała lekarkę, bo to jest bez sensu.

Upiekłam karpatkę :-p:-p pierwszy raz w życiu i chyba mi wyszła :szok:

Hej dziewczynki:-) jak dziś humory???

My wczoraj gości mieliśmy i powiem że miło było:-p:-)

Anastazja ja nie będę robić bety, bo widać z wykresu że owulacji nie było:-( więc ciąży też nie. W sumie to ona nie powiedziała jak robić... słyszałam że dupka trzeba ciągnąć aby za gwałtownie progesteron nie spadł:tak: Poza tym dostałam go chyba na odczepnego co bym z pustymi rękami nie wyszła z gabinetu, bo jednak 120zł zostawiłam:wściekła/y: Dlatego nie będę szła do niej już.

Też zrobię tsh i ft3, ft4:-)

No no szaleństwo:-D:-D udana karpatka:-D lubię te ciasto, takie szybkie jest:tak:
Usg ma, ale nawet opisu nie zrobiła, tylko powiedziała żeby poczekać na 2 ok 5 dni - nie doczekałabym się. Szkoda gadać.

Ja bym zrobiła test w np32 dc i zobaczyła jaki wynik,jeśli pozytywny to brałabym dalej, jeśli nie to dostawiłabym.
Jak przyjmujesz duphaston???

Witajcie!:-)
Anastazja wiedziałam, że dobra wyjdzie:-) Podeslij mi tu zaraz kawałek, chyba nie zjedliście wczoraj wszystkiego?:-D
A ja robię pomalutku obiadek a potem znowu do szpitala

reklama
Dana a coś sie dzieje??? masz kogoś w szpitalu - mam nadzieję że to nic poważnego. Ja obiadek już przyszykowałam, teraz tylko ugotować. Ehhh nie lubię tego robić:no:

Do góry