reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Problemy z zajściem w ciążę :(((

Sęk w tym, że w ogóle:-) Pytałam się męża gdzie chce jechać, czy w góry ( dla nas góry to jak synonim Tatr, tam przeważnie jeździmy), czy może do jakiejś stolicy europejskij, czy jeszcze gdzieś indziej. Odpowiedział mi na to tak: "wszystko jedno, możemy jechac w góry":-) Skoro mu tak wszystko jedno, to chyba jednak nie będę kombinować czegoś innego.:-D

reklama
roza - Ja nie mierzę tempki, ale komentarze powinnaś widzieć, raczej nic nie blokowałam :no: a jak bierzesz dupka? jak Ci kazał lekarz? bo wiem że różne "szkoły" są, i tak się podpytuję ;-)
Robiłaś wcześniej tarczycę tylko teraz pierwszy raz?
Ja robiłam PRL w 2011 w marcu albo maju i wyszła dobra. Progesteron robiłam jakoś na początku roku i to był 22-26 dc i miałam 9 coś, lekarz stwierdził że ok, ale coś czuję że nie jest ok, bo właśnie też czytałam że te plamienia mogą się brać z niedoboru progesteronu.
dana - a to jakaś większą ekipą w góry na tego sylwka? w sumie nie ma co, bo we wrześniu już może miejsc nie być , jak coś jest dobre i cena odpowiednia to szybko się kończy:tak:

To może wcale nie jest za wcześnie? :-) Taaa planujemy wyjazd w większej grupie: ja i mąż:-D

Kochana ja lekarzem nie jestem, ale na mój gust jak na te dni to progesteron jest niziutki:tak: Myślę, że stąd te plamienia. Ja np w 22 dniu cyklu miałam progesteron cos ponad 16.

Dana no w sumie to nie za wcześnie:-) i lepiej już teraz zacząć. My a przynajmniej ja mam to do siebie ze wszystko na ostatnią chwilę zostawiam:tak:

Anastazja ja biorę dupka od 16dc do 25dc, tarczycę robiłam w 2009 roku razem z usg tarczyce i wszystko dobrze było, ale teraz tak myślę wyniki zrobić jeszcze raz:tak: - może się coś pochrzaniło:baffled:
A na prl leczyłam się jeszcze przed pierwszą ciąża w 2004 więc może znowu to samo, ale badań nie zleciła mi tylko na ślepo dała bromka:wściekła/y:

Mierzę temp, ale dla pewności kazała mi zrobić progesteron po 21dc i robiłam dwa razy w 25 dc to wyszedł bardzo źle bo 0,9 i moja pani doktor stwierdziła że widocznie owu mam później!!!! No szok jak to usłyszałam:angry: Ręce opadają, dlatego żegnam się z nią:-)

dana - no właśnie też mi się tak wydawało, że jak na kobietę starajacą się powinno być więcej, chyba zaryzykuję w tym miesiącu i zacznę brać, tylko tempkę włączę żeby wiedzieć pi razy oko kiedy owu było, bo jak za wcześnie się weźmie to podobno można zablokować owu.
roza - no faktycznie , marnie z tym progesteronem faktycznie, a masz robić betę w 25 dc czy tak po prostu odstawiasz? a co jeśli ciąża? Ale co to w ogóle za gadanie że owu później, to nie ma usg żeby monitoring zrobić?:szok::eek: Ja mam podobną endokrynolog, byłam co prawda u niej tylko albo aż 2 razy i teraz znowu mi dała tylko skierowanie na TSH, sód i potas, a ft4 i ft3 w ogóle olewa, anty Tpo mam poniżej 1, więc wnioskując z różnych for to nie mam hashimoto - gin mi zresztą też powiedział że to tylko niedoczynność, a jak się endo spytałam to w odpowiedzi usłyszałam - że to jest chyba właśnie to:crazy::crazy: dlatego też będę zmieniała lekarkę, bo to jest bez sensu.

Upiekłam karpatkę :-p:-p pierwszy raz w życiu i chyba mi wyszła :szok:

Hej dziewczynki:-) jak dziś humory???

My wczoraj gości mieliśmy i powiem że miło było:-p:-)

Anastazja ja nie będę robić bety, bo widać z wykresu że owulacji nie było:-( więc ciąży też nie. W sumie to ona nie powiedziała jak robić... słyszałam że dupka trzeba ciągnąć aby za gwałtownie progesteron nie spadł:tak: Poza tym dostałam go chyba na odczepnego co bym z pustymi rękami nie wyszła z gabinetu, bo jednak 120zł zostawiłam:wściekła/y: Dlatego nie będę szła do niej już.

Też zrobię tsh i ft3, ft4:-)

No no szaleństwo:-D:-D udana karpatka:-D lubię te ciasto, takie szybkie jest:tak:
Usg ma, ale nawet opisu nie zrobiła, tylko powiedziała żeby poczekać na 2 ok 5 dni - nie doczekałabym się. Szkoda gadać.

Ja bym zrobiła test w np32 dc i zobaczyła jaki wynik,jeśli pozytywny to brałabym dalej, jeśli nie to dostawiłabym.
Jak przyjmujesz duphaston???

Witajcie!:-)
Anastazja wiedziałam, że dobra wyjdzie:-) Podeslij mi tu zaraz kawałek, chyba nie zjedliście wczoraj wszystkiego?:-D
A ja robię pomalutku obiadek a potem znowu do szpitala

reklama
Dana a coś sie dzieje??? masz kogoś w szpitalu - mam nadzieję że to nic poważnego. Ja obiadek już przyszykowałam, teraz tylko ugotować. Ehhh nie lubię tego robić:no:

Do góry