reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy z zajściem w ciążę :(((

margotka86 - prolaktynę podobno można zbadać obojętnie w którym dniu cyklu ale tak jak piszesz zero staranek przed i mało stresu :-)
jak najbardziej jestem za tabelką - moje dane: bettyszum, wiek 34, cykl 9, @ 17.05

a domiście to się chyba już udało hurra3.gif

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny. Miałam fatalny weekend. Mam totalnego doła i chce mi sie płakać. Jestem bezsilna. Nie myślałam że tak to bede przezywać. Mam już świetną córeczkę i nie wiem co bym zrobiła bez niej. Jeszcze koleżanka jest w 12 tygodniu ciąży i cały weekend mi opowiadała o usg itp. Nie przyznałam się jej że mam problemy. Nie potrafię. MASAKRA!!!
margotka86 fajny pomysł z ta tabelką.
Reszte dziewczyn serdecznie pozdrawiam. Nie mam siły na nic. Może minie mi ten podły nastrój.

Moja kolezanka starala sie 3 lata leczyla sie roznymi lekami po roznych klinmikach jezdzila i nic wkoncu jej wojek jest ginekologiem i mial jej zrobic in vitro ale cos jej mowilo ze nie zeby poczekac po tym zadzreniu 3 dni pozniej zrobila test i byla w ciazy :)
Kolega meza z zona starali sie o 1 dziecko 5 lat dzis maja 35 lat i 2 letniego synka ktory daje im popalic :p
Kolezanka starala sie o coreczke 10 lat leczyla i rozne metody wkoncu jakos im sie udalo naturalnie dzis mala ma 4 lata a ona jeszcze mloda bo 35 lat ale jakos zycie im splatalo figla finansowego ze nie moga juz sobie pozwolic na wiecej dzieci :(

Kolezanka ma pol rocznego synka o ktorego starala sie rok i miala 3 ciaze biochemiczne ale wkoncu jej sie udalo :)
Moja sasiadka starala sie kilka lat latwo zachodzila ale ciaza obumioerala wkoncu jakis profesor jej pomogl i urodzila w grudniu coreczke :)
Ja staram, sie juz 10 cykl ale jakos nie wychodzi o coreczke staralam sie 2 lata.

Dziewczyny oto tabelka :-)

nick..................wiek..........cykl starań........................@

margotka86......... 26..............10.............................09.05
daolga.................31...............7............................. 13.05
bettyszum............34...............9..............................17.05

Już szybko mówię jak to wygląda, bo może nie wszystkie dziewczyny wiedzą. Dopisujemy się kopiując istniejącą tabelkę i dodajemy siebie wg terminu @ po kolei, kiedy której wypada, żeby był porządek i żeby było wiadomo, która będzie następna w kolejce do testowania. Po terminie @, (jeśli przylezie) to przenosimy się na koniec tabelki zmieniając odpowiednio cykl oraz termin następnej @.

z tego co podczytuje to dziewczyny nie macie jeszcze powodów do niepokoju, ja się staram 32 cykle, czyli 2,5 roku.... i najgorsze jest to że nie wiem kiedy teraz dostanę @ bo to moj pierwszy cykl po laparo i wszystko się poprzestawiało. Od tygodnia plamienia a to 24 dc, jutro wizyta u gina, mam nadzieję że dowiem się co i jak.

nick..................wiek..........cykl starań........................@

margotka86......... 26..............10.............................09. 05
daolga.................31...............7......... .................... 13.05
bettyszum............34...............9........... ...................17.05
martuskaa............29..............32.......... ................... ???

martuskaa a powiedz jakie badania w międzyczasie robiłaś? Widzę, że masz juz córeczkę czy z pierwszą ciążą tez miałas problemy czy to zupełnie inna bajka?

Bettyszum - badania miałam porobione wszystkie możliwe, mąż także i wszystkie są w porządku, w miedzyczasie miałam także stymulowane cykle mimo iż owu była naturalnie, miałam też HSG i przeżyłam kilku lekarzy.... w koncu podjęliśmy decyzje o laparo.

z corcia zaszłam w ciąże po pół roku starań bez leczenia itp. a teraz???? nie wiem czemu tak się dzieje

reklama
martuskaa ja też mam badania porobione, byłam też na HSG w listopadzie, mąż też wyniki super a dzidzi brak. Ja jeszcze mam skierowanie na prolaktynę, bo może z nią mam problemy, niedługo się okaże. Chociaż mam nadzieję, że w tym cyklu się uda :)

Do góry