reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy z zajściem w ciążę :(((

reklama
Bella - GRATULUJĘ!!!!:-)

Ja mam dość, patrzę na termometr a temperatura "niżej już się nie dało" :wściekła/y::wściekła/y: szlag by to trafił, chyba trzeba poszukać innego zajęcia a nie robienie dzieci :-D

Cześć dziewczyny! żyję! w pracy jest OK
laugh.gif
myślałam,że będzie gorzej. Dziś mój Pan dostał wyniki nasienia. Czy pomożecie mi je zinterpretować?

Ocena makroskopowa
Czas upłynienia 25 min < 30
Objętość nasienia 1.6 ml > 1.5
Odczyn nasienia 7,8 > 7,2

Ocena mikroskopowa
Koncentracja plemników 160,00 mln/ml >15
Całkowita liczba plemników w ejakulacie 265,0 mln > 39
Ruch postępowy 4% >32
Ruch całkowity 63% >40
Brak ruchu 37%
Plemniki o prawidłowej budowie 7% >4

czy te wyniki są dobre?
wink2.gif

To i ja tutaj dołącze:) od jakis 15 cykli staramy sie z mezem o dzidziusia bez rezultatu.za nie dlugo koncze 22 lata...Dzis zakonczylam kuracje z CLO i zaczniemy dzialac. mam nadzieje ze w tym cyklu sie uda zafasolkowac,czego sobie i Wam Kochane dziewczyny życze z calego serduszka:tak:

butterfy21
ja ci w watku CLO odpisalam:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Butter a to jak dostaniecie wyniki nasienia to nikt ich nie interpretuje?:szok: Przecież wiadomo że zwykły żuczek tego nie zrozumie. Ja kiedyś szukałam w internecie o męskiej niepłodności to znalazłam takie coś że się wpisywało parametry nasienia i samo interpretowało wyniki takie coś jak kalendarz dni płodnych. Pewnie mało wiarygodne ale zawsze coś:baffled:

Cześć,

chyba my - stare wygi musimy trochę odpocząć od forum :-) ale wrócimy :tak:
witam nowe koleżanki, szkoda że na tym wątku, ale jak widać - niektórym z nas się udaje - szybciej czy później :tak:
butter - nie znam się na tych badaniach, więc nawet Ci nie powiem :zawstydzona/y:chyba ruchliwość dobra, tak na oko, nie wiem jak z tą prawidłową budową - zależy jakie są normy :-) wujek google Ci wszystko powie, a później i lekarz :-D
nuska - dużą już masz córcie, nie zauważyłam - długo się staracie o drugie ?
patuska - ale Ty młoda jesteś, tylko pozazdrościć :-p teraz raczej później się wychodzi zamąż niż wcześniej, skąd taka decyzja ? ;-)
bezdzietna, bella, skrzat, zuza, roza - buziaki na ten dzień gorące :-p:rofl2: kogoś pominęłam?

U mnie ten cykl jest zawirowany - już mam go dość, zresztą coś w tym miesiącu ani Ja ani mąż nie mieliśmy ochoty na seks, więc bardzo mało go było, także w cud nie wierzę, czekam grzecznie na @, i chyba wizytę będę musiała przełożyć bo źle wyliczyłam i wychodzi że mam wizytę 1-3 dnie przed @ co jest bez sensu.

Z mężem jestesmy razem 7 lat po ślubie póltorej roku. I nie uwazam ze sie pospieszylam...wrecz przeciwnie decyzja byla swiadoma i odpowiedzialna. W moim wieku duzo dziewczyn wychodzi za maz bo zaliczylo wpadke a na wsi panuje takie przeswiadczenie "panna z dzieckiem?":crazy: no nie bardzo...A my pobralismy sie nie ze wzgledu na dziecko tylko dlatego ze sie kochamy. I nikt nam nie powie " o ozenili sie bo wpadli" Raczej wiekszosc nas podziwia ze podjelismy tak powazna decyzje w takich czasach gdzie ludzie w naszym wieku raczej balanguja niz obraczki sobie zakladaja... Ale jedno nie wyklucza drugiego przeciez. Nie siedzimy w domu calymi wieczorami w bamboszkach i kubkiem kawy...Poki mamy okazje korzystamy z zycia:) Moj maz ma 25 lat jesli ktos by pytal:)

reklama
nuska - dużą już masz córcie, nie zauważyłam - długo się staracie o drugie ?
U mnie ten cykl jest zawirowany - już mam go dość, zresztą coś w tym miesiącu ani Ja ani mąż nie mieliśmy ochoty na seks, więc bardzo mało go było, także w cud nie wierzę, czekam grzecznie na @, i chyba wizytę będę musiała przełożyć bo źle wyliczyłam i wychodzi że mam wizytę 1-3 dnie przed @ co jest bez sensu.

w tej chwili jest czwarty cykl, jutro ide do gin, bo wiele rzeczy mi się nie podoba, wiele nie zgadza, poza tym za rada dziewczyn chyba na prawde pojde w monitoring, to chyba najlepsza metoda, bo testy owu doprowadzają mnie do szalu :angry:
Czasem mam wrazenie, ze na prawde im bardziej się chce, tym mniej z tego wychodzi...ciekawa jestem czego jutro się dowiem.

Do góry