reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy z zajściem w ciążę :(((

witam sie w poludnie z druga kawusia i kawalkiem ciasta:-)
elianka-a ja trzymam kciuki,bo nie raz sie zdarzalo ze test byl negatywny,a beta ladnie przyrosla:tak:czekamy na wiadomosci.
skrzat-dzieki za odpowiedz,to z tego co ty i zuzanka mowicie nie mam co sie bac.:-)
zuzanka- te tabletki to Utrogest,i nie wiem czy przed @ mam przestac czy brac ciagle i @ przyjdzie sama
anastazja-mi gin wymaz robi zawsze jak badanie mam,normalnie jak nie mialam staranek to chodzilam raz w roku,na kompletna kontrole,i wtedy mi robil.

reklama
Bellabella będzie dobrze;) to naprawdę nie jest takie straszne!
Zuzanka
narkoza nigdy nie jest zdrowa dla organizmu. Mnie 2 lekarzy wysyłało na HSG i żaden o narkozie nie mówił i żadna z moich koleżanek też nie miała tego pod narkozą robionego:) Trochę to po prostu mnie zdziwiło, w końcu HSG to badanie a nie zabieg :) Ale lekarzem nie jestem więc zawsze lekarz decyduje!

Skrzat spoko tylko HSG jest zabiegiem ,wybacz ale z Tobą się nie zgadzam ,nie wiem skąd Ci się wzięło ,że HSG to badanie :szok: a ja mam znajomą ,która jest zastępcą ordynatora na ginekologi i położnictwie i uwierz mi wiem co mówię .

bella jeśli ten lek jest tak jak u Nas Luteina albo duphaston to ja biorę dupka od 16 dc do 26 i po 2 dniach mam @ , a nic nie mówił Ci do kiedy brać i kiedy odstawić?

Skrzat-dzieki,to sie moze mowi badanie,Ale Gin mi tlumaczyl,ze Jak przy tym badaniu okazuje sie ze sa nedrozne to odrazu przeczyszczaja.dlatego narkoza,a mi lekarz mowil ze to sie przez brzuch robi,tak?no to raczej zabieg:-)
zuzanka-no cholerka nie spytalam o to,ale zadzwonie to mi powiedza,a czytalam ze te hormony biore tez na poczatku kobiety w ciazy,na podtrzymnie?

bella jak przez brzuch robią ? to jest laparoskopia tego nie słyszałam kochana ,ale jeśli są nie wielkie zrosty to przy tym zabiegu hsg udrożniają wpuszczając kontrast . :tak:i zdarza się,że po miesiącu kobitki zachodzą w ciążę :tak:
a te leki to tak biorą to też kobietki do 3 miesiąca na podtrzymanie ciąży ,więc jak zaciążysz to wtedy bierzesz je prze 1 trymestr :tak:

zuzanka-to moze on mi laparoskopie robic chce:baffled:
a czyli jakby sie zdazylo ze sie uda,to nie szkodzi ze biore te leki nie,.mam nadzieje ze nie bede dluzej brala,strasznie drogie sa:baffled:
a weiche Co ,weszlam na google i wpisalam mozliwosc ciazy mnogiej Po Clo,i mi odrazu link wyskoczyl ,z Forum kobitka miala 4 pechole dominujace,(Jak ja :szok:) i jest w ciazy trojaczki!!!jezuniu,taki goracy dreszcz mnie przeszedl,ja oczywiscie bym chyba ze szczescia oszalala,Ale trojaczki to mnie o gesia skore przyprawiaja.:-)

Nie doszła nawet po wyniki bety , dostałam @ (znaczy się mam je, oczywiście >2)
Jutro idę do doktora walczyć dalej. Dziś sie upiję.

Zuzanka HSG to badanie - promieniami rentgena ocenia się drożność jajowodów przy użyciu kontrastu, nie jest to zabieg, lekarz nawet nie ma czym udrożnić jajowodów podczas badania HSG, bo odbywa się ono na "stole rentgenowskim". Można też sprawdzać drożność jajowodów podczas laparoskopii (ginekologicznej) która ocenia budowę narządów plus np drożność jajowodów i podczas laparoskopii można od razu dokonać udrożnienia jajowodów (wtedy mówimy o zabiegu, bo odbywa się przez brzuch pod znieczuleniem ogólnym, jest to mało inwazyjny zabieg). Mi tak przedstawiła to moja Pani ginekolog (a nawet dwie). I nie musisz się wywyższać, że masz koleżankę ordynatora:)
Bellabella może chce oceniać drożność właśnie poprzez laparoskopię, żeby w razie co od razu udrożnić?
Butterflay he he podjerzewam że nakręcą drugi Zmierzch tylko z sexem:D

Ostatnia edycja:
reklama
Skrzat -ok to bedzie laparoskopia,bo dokladnie Jak ty to opisalas,tak samo moj gin mi to opisal.:-)A to boli? No nic Zniose wszystko dla Baby.:-D
A jeszcze jedno,dzisiaj postanowilismy ze nie bedziemy odkladac staranek,to znaczy nie bede brala wspomagaczy,zrobie laparoskopie,i poprostu Co bedzie to bedzie.mam nowa prace,Ale nie bede przez to rezygnowac ze szczescia,i jedynego marzenia.

Do góry