reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy z zajściem w ciążę :(((

zuzanka-tak lekarz juz mi powiedzial ze Jak tylko okres dostane to mam zadzwonic,to on mi Termin poda,bo on w szpitalu tez pracuje,i pierwszy Termin z anestezjologiem i na drugi dzien Termin na badanie.a morzesz mi powiedziec,te tabletki to caly czas brac,i @ przyjdzie sama?czy trzeba odstawic wczesniej?cholera nie spytalam o to.

reklama
nawet cienia? cholera, może jednak beta wyjdzie w sam raz, ja jeszcze trzymam kciuki:tak:

dziewczyny, a mam pytanie - kiedy robiłyście wymaz z pochwy i te sprawy?

Powiem o co chodzi, znajomi starali się prawie 2 lata, zrobili wszystkie badania i na koniec wymaz i wyszła bakteria - dostali obydwoje leki, obydwoje!!!!! w sierpniu to było a we wrześniu zaszli.
Także mąż jutro w delegacje a Ja w czwartek na badanie :tak:

Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny

elianka oby test się pomylił trzymam mocno kciuki za betę ,ale nie będę cukrować ,rzadkość się zdarza ,że test negatywny to beta jest oby w Twoim się pomyliła :************
anastazja oj kurde nie wiem kiedy ,ale też zależy jaki kochana ?chlamydię masz na myśli czy inne ustrojstwo?
bella a co bierzesz za lek jak się nazywa?

Roza gdzie jesteś?

Bellabella ja miałam drożność jajowódów (HSG) robione w grudniu. Generalnie ok, ból jak przy skurczach miesiączkowych. Jak to mówią nie taki diabeł starszny jak go malują, a nasłuchałam się strasznych opinii. Miałam do wyboru 2 znieczulenia głupiego jasia (dolargan) lub ketonal dożylnie. Ale z uwagi na to, ze dolargan miałam przy porodzie i nie uśmiechało mi się nie mieć nad sobą kontroli (bo czujesz się po nim jak na haju, ale jesteś przytomna) wybrałam ketonal...i luz, potem odpoczęłam 2h w szpitalu i do domu. Lekkie krwawienie i sobie po prostu leżałam w domku potem. Aż dziwi mnie fakt narkozy do czegoś takiego. Może badanie nie jest przyjemne, ale nie aż tak bolesne, ja bym bardziej powiedziała że jest niekomfortowe z uwagi na pozycję. A ból odczułam 2x w momencie wstrzyknięcia kontrastu który trwał po 1-2sekundy. A wiadomo, że żadna narkoza dla organizmu zdrowa nie jest!
Elianka nadal trzymam kciuki:)
Anastazja ja posiew miałam robiony ostatnio (październik-listopad) 3x i miałam przepisywane globułki, ale sama się dziwiłam dla mojego nic nie zapisała..:(
U nas znów choróbsko się przyplątało i siedzimy z Basią w domu, bo biedulka gorączkuje! Ja trochę do pracy i jakoś leci:)

Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny!

elianka trzymam kciuki za betę! może ona coś wykaże.

też miałam HSG robione w lipcu. Mnie trochę bolało i dostałam dożylnie dolcontral czy coś takiego. Po tym troszeczkę plamiłam i dostałam na 3 dni antybiotyk sumamed podajże.

skrzat no widocznie narkoza w niektórych przypadkach jest potrzebna ,a to że Ty miałaś inaczej nie znaczy ,że narkoza jest nie dobra ,jeśli poddajesz się kilka razy narkozie to logiczne ,że nie podadzą jej przy drobnych zabiegach .

butter ja w czerwcu ,też plamiłam ale mi tylko przepisali przeciwbólowy lek :tak:

reklama
ooo 6 h wow no to długo ,ja w sumie 4 h byłam w szpitalu ,też nie mało :tak:o 11 miałam zabieg a o 16 byłam w domu ,wyrobiliśmy się z M na mecz bo akurat rozpoczęcie euro było ,warszafka pozamykana a my nie daleko stadionu baliśmy się żeby w korkach nie stać :angry:ale udało się ,jeszcze zdążyłam się przespać a później mecz obejrzeliśmy :tak:

Do góry