reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy z zajściem w ciążę :(((

reklama
Witam sie z kawusia na chwilke zajrze do was.
dziekuje za wszystkie &&&&&&:-)milo miec takie przyjazne dusze:-Dale trzymajcie kciuki moze za blizniaki,bo czworaczki no MAM cicha nadzieje ze nie:szok:to jednak ryzyko straszne.
simon-witaj w grupie:-)czy twoj M sie tez badal?I Co do metod,to obserwuj siebie,mierz temperature,moze testy owulacyjne.

No faktycznie weekend to Was wywiało, ale mnie też mało było - czyt. w ogóle :-D

zuza - podziękowania za pozdrowienia, niech tam trzyma nos do góry, i wraca szybko do formy i do nas:tak: życzę żeby w Waszym domu też szybko zadzwonił telefon, chyba bym się posikała ze szczęścia na miejscu tych znajomych :-p
elianka - jak się czujesz ciężarówko? no bo inaczej być nie może ;-)
bella - Ja w tym cyklu też miałam okropny ból, stawiam na OWU, bo tak samo bolało tylko 5 razy mocniej, ale niestety u mnie dupa :baffled::-( trzymam za Ciebie kciuki, trzymam za jedno ale zdrowe, bo z ciążą mnogą to różnie bywa ;-)
laleczka - dzisiaj już nie ma smutków? Lekarz nie pocieszył ,ale z drugiej strony może nie było bo pękły? Nie wiem co tam zobaczył i jaki sprzęt ma .

Ja na weekend miałam egzaminy - także nauka pełną parą, a na ostatnim ustnym, babeczka patrzy na obecności i ocene z zaliczenia, miałam 4, i pyta czy chce podwyższyć na 5, bo tak to mi wpisze 4 za egzamin nie pytając - odpowiedziałam uważam mądrze:-p " liczy się to co jest w głowie , a nie to co jest w indeksie" popatrzyła na mnie i wpisała 4 :-)
Ja już dopływam do brzegu, czyt. kończy się @ :tak: ale absolutnie nie mam nastroju na starania , i wmawianie sobie że tym razem się uda. Odstawiłam też CLO i lutkę, brałam 2 cykle, ale odpuszczę w tym.

Byłam u endo, powiedział że te leki nie wpływają na wynik TSH, był niezadowolony że sama zrobiłam pośrednie badanie TSH, powiedział że on tu jest szefem i mam sięgo słuchać, a nerwy leczy się tabletkami na uspokojenie :-D mówił to z uśmiechem więc mu wybaczyłam, no bo Ja faktycznie może za bardzo wybiegająca do przodu jestem i zamartwiam się na zapas:zawstydzona/y:
Powiedziałam o moich wątpliwościach co do testosteronu, bo mi faktycznie włoski rosną na brodzie, cyckach i brzuchu ( nie tak jak facetom ale 1-3 tygodniowo wyrywam ), powiedział że teraz nie ma sensu bo CLO może zaburzać wynik, no ale zobaczę czy robić na własną rękę skoro w tym cyklu jednak nie biorę go. Zapomniałam zapytać o zioła - skleroza, ale skoro leki nie wpływają to wątpie żeby zioła wpływały.

Jakoś źle ze mną nie jest, ale jak weszłam to mówię że boję się że mi TSH dalej będzie rosło, a Ja się staram o dziecko i to może przeszkadzać, no i podsumował mnie :-D:-D
Nie bój się, tylko rób :tak:

hej

anastazja Ty podobnie do mnie ja tysiąc pytań i badań zrobię bez lekarza ,a później moja Pani dr a po co robisz ? masz działać i niczym się nie przejmować :-)
elianka trzymam kciuki może to właśnie nie ciążowe sygnały są na II :tak:

Elianka-a moze to wlasnie ciaza:-)trzymam tysiac &&&&&&&&&&&&:-D
Dziewczyny MAM dwa pytania.
Po Co tak dokladnie Gin przepisuje Progesteron w drugiej polowie cyklu podczas staranek?
I czy wy mialyscie te badanie droznosci jajowodow?Jak to wyglada?
A u mnie nic nowego ,cycuchy bola,pozatym spokoj,i czekanie.:-D

bella ja miałam drożność jajowodów 2 razy 1 na żywca ,strasznie bolało więc nie daj się bo wkładają w Ciebie tak jakby dłuuuugie igły w jajowody i w puszczają kontrast aby sprawdzić czy są drożne ,drugi raz miała w znieczuleniu ogólnym ,więc wstałam po wszystkim 15 min i obudzona po godzince do domu i odpoczynek do końca dnia .:tak:

Progesteron to hormon ciałka żółtego, który odgrywa najważniejszą rolę w drugiej połowie cyklu. To właśnie dzięki niemu błona śluzowa macicy jest przekształcana w taki sposób, aby mogła się w niej zagnieździć komórka jajowa. Progesteron także hamuje skurcze macicy. „Progesteron jest odpowiedzialny za utrzymanie się ciąży do momentu wytworzenia się łożyska”Dlatego właśnie niedobór progesteronu uniemożliwia zajście w ciążę”. Jeżeli doszło do zapłodnienia, to progesteron utrzymuje ciążę przez około trzy miesiące, a po tym czasie rolę utrzymania ciąży przejmuje wykształcone łożysko. Jeżeli zaś nie doszło do zapłodnienia, gruczoł działa jedynie przez kilkanaście dni, aż tuż przed miesiączką poziom progesteronu spada.

zuzanka-dzieki za odpowiedz,na zywca!!! O jej to straszne,mi Gin powiedzial ze moge w Ten Sam dzien do domu,Ale raczej z narkoza.a mialas jakies dolegliwosc po ?
acha czyli to bardzo Wazne ze biore te tabletki,a raczej wsadzam:-);-)
A czemu mialas tyle razy?myslalam ze Jak raz sie zrobi to sa drozne?

reklama
bella bo pierwszy raz jak zrobiłam to się okazał lewy jajowód prawie nie drożny :baffled::wściekła/y:no ale to nie zmieniło mojej walki do staranek i 4 lata temu okazało się,że jestem w ciąży ale pozamacicznej ,która właśnie się usadowiła w lewym jajowodzie nie przeszła dalej i rozwijała się poza jak mi usunęli ciążę to kolejne lata nic się nie działo więc w tamtym roku postanowiłam sprawdzić swój jajowód czy nie zrobiło się więcej zrostów na nim ,okazało się ,że jest drożny i wszystko ok ,więc przy usuwaniu musieli mi go ładnie udrożnić :tak: ,co do samopoczucia to spałam jak zabita w domu nie miałam mdłości ani nic takiego ,rano tylko nie wolno jeść ,usypiają budzą po godzince do domu i leżeć później boli dół brzucha ale da się przeżyć przy tabletkach ,możesz lekko plamić ale nic poza tym na drugi dzień funkcjonujesz jakby nigdy nic aaa i co ważne bella zabieg wykonuje się między 10-13 dc :tak: nie później !:no: no i pewnie zleci Ci kilka badań bo są potrzebne a ważne badania są miesiąc ...

a tabletki bardzo dobrze,że bierzesz ja biorę od 16 dc zawsze dupka :tak:jak nie ma ciąży to ładnie regulują cykl i 28 dc zawsze mam oczekiwaną @;-);-)

Do góry