reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy z zajściem w ciążę :(((

reklama
Nikusia, ja tak jak Ty mam infekcję gardła :-( Też się zastanawiam nad Betą ale chyba najpierw zrobię zwykły teścior (zakupiłam w aptece jakieś cudu PRO CREO Ultra Early, czułość 10ml, niby 5 dni po zapłodnieniu ;-)) i lada chwila pewnie przyjdzie @, więc na luzie wezmę antybiotyk jak coś .... Łączę się z Tobą z tym gardziołkiem a ze starankami ruszymy na luty jak w dym! :-)

dziewczyny a czy Wy widzicie mój cykl na 28 dni??? Bo wklejała stopkę ale nie wiem w końcu no...:eek:
No to tak jest..... ja miałam tak ze 2 cykle temu, że już @ chciałam a jakby mało było temp. rosła z dnia na dzień więc głupiałam doszczętnie bo moje co cyklowe objawy jasno i wyraźnie objawiały smutną rzeczywistośc a wredoty nie widac było :crazy:
Spadam pod prysznic DO JUTERKA I WIECZOREM NAPISZĘ WAM CO I JAK...No chyba, że Tobie zuza sms-ka puszczę :tak:

Witam serdecznie wszystkie kobitki:)

Wreszcie przełamałam się i napiszę do was.
Mam nadzieję, że z Wami będzie mi raźniej:)
Otóż moja historia jest dość długa, więc postaram się ją pokrótce streścić.

Przez jakieś 5 lat brałam tabletki anty. i w końcu postanowiłam je odstawić w kwietniu tamtego roku i starać się z mężem o dzidziusia. Oczywiście przez pierwsze 3 miesiące okres był regularny ale nagle...zaczął się spóźniać. Cała szczęśliwa myślałam, że może się udało..do czasu kiedy zaczęłam robić testy i wychodziły ciągle negatywne. Okres spóźniał się już 20 dni więc nie czekając postanowiłam pójść prywatnie do ginekologa. Lekarz oczywiście przepisał różne badania i okazało się, że podejrzenie PCO :( Okresu jak nie było, tak nie było. Mijały sobie dni a ja chodziłam na kontrole sprawdzać czy pojawi się pęcherzyk i po jakiś 2 miesiącach pojawił się, więc znowu zaczęliśmy starania. Niestety nie udało się:( Pęcherzyk pękł i pojawiła się miesiączka. Teraz chodzę co tydzień na badania sprawdzać czy rośnie pęcherzyk ale niestety lekarka poinformowała mnie, że już na pewno mam PCO, bo roi się od pęcherzyków :( Dodam tylko, że nie jestem ani otyła, nie mam tarczycy, cukrzycy ani owłosienia. Dlatego też nie wiem skąd to się wzięło:( Mój mąż też robił badania i okazało się że ma troszkę gorszą ruchliwość. Nie jest w sumie źle, ale mogłoby być lepiej. Lekarka poinformowała mnie, że za 3 miesiące musi powtórzyć badania i jeżeli nie wyjdą zbyt dobre to pozostaje nam inseminacja. Strasznie się boję i jest mi smutno :( :(
Czy któraś z was też miała podobny przypadek?

Dziękuję ślicznie za wszystkie odpowiedzi.

Niukusia no ba nie będziesz przecież mnie (Nas) trzymać w nie pewności do wieczora ?!
Nanncy zdrówka :*
kaha przez te lata doświadczeń i wizyt u lekarzy wiem,że po długim okresie brania tabletek anty organizmowi później bardzo trudno wrocić do normy i funkcjonować jak powinien zwłaszcza nasz narząd rozrodczy, w momencie kiedy tabletkami zmuszamy go do funkcjonowania tak jak on naprawdę nie chce ,wywołujemy @ odstawiając tabsy itd jeśli odstawiłaś on musi złapać swój rytm ,nie wiem ile masz lat i w jakim wieku zaczęłaś antykoncepcję ale czasami jest tak,że organizm dobrze nie dojrzał i po odstawieniu anty on wraca do czasów przed tabletkami ,moja przyjaciółka musiała po odstawieniu brać dupka ,żeby wyregulować @ i zaszła po 3 miesiącach w ciążę a ona brała 10 lat anty.

i tak w ogóle to witamy :-)

ja uciekam pod prysznic i widzimy się rano :tak:miłego wieczoru

Witaj Kaha171 koleżanka z pracy też ma PCO zaszła w pierwszą ciążę nawet nie wiedziała że ma tą przypadłość. No ale w 8 tc lekarz prowadzący stwierdził że ciąża się nie rozwija i usunęli. Później starali się rok nie leczyła się nic tak po prostu czekali. Jak zaszła nawet nie wiedziała okres jej się spóźniał ale że u niej to było ''normalne'' poszła do lekarza na wywołanie jak jej lekarz powiedział o ciąży to z tego wszystkiego zapomniała mu zapłacić za wizytę:-) tą ciążę donosiła ma zdrowego rocznego synka po porodzie dopiero miała postawioną diagnozę

Nikusia-zdrowka zycze,wiem jak to wnerwia taki bol gardla przy przelykaniu:eek:
Nancy-to ja trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& aby tescior wyszedl.jutro robisz????
kaha171-nie martw sie,ja nie moge ci radzic bo ja i moj A jestesmy zdrowi,badania sa super,tylko z ciaza nie wychodzi.ja stracilam takie pozytywne myslenie troche,ale nadzieji nigdy!!!:-)to glowa do gory:-Da ile masz lat?
Bezdzietna-i jak bedzie testowanie?

reklama
Do góry