reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy z zajściem w ciążę :(((

butter u Nas kolęda była w sylwestra akurat nas nie było i dobrze ,bo jak mam się z księdzem spotkać ,którego nie lubię to mnie wrrrr bierze i krew zalewa jak mam fałszywie się do niego uśmiechać :baffled:

poobserwuj cykl może tempkę pomierz w tym miesiącu i zobaczysz czy jest owu czy nie ?

bella to kwestia związku i mojego małżeństwa bo dzięki temu ,że mój M mnie wspiera to wiem,że mogę mieć dzieci bo 4 lata temu byłam w ciąży pozamacicznej i 6 tc usuniętą miałam,to Nas też przekonało,że możemy i nie moge się poddać tak szybko ,chociaż teraz po kursie adopcyjnym to bardziej czekam na dzieciątko z ośrodka adopcyjnego :tak:

no i wychowujemy moja siostre ,która teraz już ma skończone 16 lat :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
bellabella no G jeszcze nie miał badania, ale ja wierzę,że u niego wszystko jest OK - bierze witaminki no i do tego raz nam się udało "wpadkowo" , ale niestety poroniłam.

zuzanka dla mnie to jest takie łażenie bez sensu i tylko kopertka najważniejsza :baffled:

a butter nie wiem czy pisałaś czy nie bo ja to sklerozę mam,ale wiesz dlaczego poroniłaś coś lekarze powiedzieli ?

a co do księdza i kolęd ,również uważam ,że nie potrzebne to jest :confused:

zuzanka byłam w szpitalu na badaniach m.in HSG wszystko drożne,żadnych zrostów, żadnych polipów itp. Do tego badania hormonalne m.in antyTPO, igG,igM które były OK i nic nie wskazały. Ale TSH miałam wysokie i chyba to raczej spowodowało poronienie. Do tego chyba mam problemy z progesteronem - i pewnie dlatego dostałam po stymulacji Dupka i Estrofem. Sama nie wiem. Ciężko powiedzieć co to spowodowało. Szybko poszło, szybko odeszło ...

przepraszam nie chciałam Cię zasmucać ,no to kochana teraz będzie dzidziol kwestia czasu zobaczysz !!!!:-) no ja miałam AMH 4,5 :baffled: a estrofem miałam przy in vitro i iui podawane :sorry2:no i plus innych wspomagaczy :dry:

zuzanka już zdążyłam się z tym oswoić, 16.05 ginekolog potwierdziła ciąże a 19.05 było po wszystkim. Także jakoś mi się nie chce wierzyć,że to G ma jakiś problem. Możliwe,że to kwestia czasu i moja psychika się zblokowała. Bo nie ukrywam,że boje się kolejnego poronienia, kolejnej porażki , tego jak sobie poradzimy - teraz sprawa z UP i brak pracy mnie męczy do tego mój G marudził o koszty utrzymania dziecka itp, więc się przejęłam tak wszystkim bo akurat wszystko się skumulowało we mnie. Do tego bliscy ... najpierw,że jak taka sytuacja to dobrze jak najszybciej robić dziecko, a potem marudzenie ile kasy na to poszło ... No i teraz od kilku dni się zadręczam czy bezpłodność jest dziedziczna :confused:

zuzanka ja już się każdej teorii chwytam :confused: no pytałam wczoraj mamy i są 2 przypadki ... Babci siostra nie miała dzieci ( ale nikt nie wie czemu albo nie mówione było głośno - czy nie chcieli, czy nie mogli , czy poroniła , czy usunęła ciąże i potem dupa ) no i od dziadka siostry córka - mamy kuzynka też nie mają dzieci , i też nie wiem czemu - czy nie mogą i nie wiem kto ma problem czy nie chcieli :confused:

Butterfly glowa do gory,ja tez chwilowo bez pracy jestem,i sie martwie ale wiem ze sobie poradzimy,na szczescie mamy w poblizu przyszlych tesciow,ktorzy od razu by pomogli w opiece,takze od razu bym pracy szukala.
zuzanka-z takim optymistycznym nastawieniem to mosi sie udac:-Dty napawasz mnie takimi dobrymi fluoidami!!!!!!!!odrazu mi lepiej
A u mnie dzisiaj jakis taki dzien nieciekawy,czekam na @ zeby leki zaczac brac,ale jakos mi strasznie slabo,i w glowie mi sie kreci,bylam z psami na spacerkui to myslalam ze nie dojde do domu:dry:bylam w piatek u ginka to mi mowi-jak okres za tydzien nie przyjdzie to prosze na bete przyjsc:-)

reklama
bella a który dc masz dzisiaj??:sorry2:

butter nie ma myślenia ,że Ty tez możesz nie mieć , bo możesz kochana tylko mi się wydaje ,że dzieciątko wybierze sobie jakiś czas odpowiedni dla niego na przyjście :tak:

ja mam dzisiaj na 16:45 lekarza ale test negatywny wyszedł więc pewnie @ przylezie ale już długo czekam i mi się nie chce więc niech potwierdzi,że wszystko ok i leki wezmę ;-)

Do góry