reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy z zajściem w ciążę :(((

Nic nie piszesz, kiedy miałaś ostatni okres, ani kiedy powinnaś dostać następny. Jeśli ciąża byłaby wg Twojej lekarki już w Święta, to teraz wg mnie test powinien być dodatni. ALe dla pewności możesz wykonać badanie beta hcg - jest dokładniejsze niż test ciążowy.

Pozdrawiam i życzę powodzenia :-)

reklama
tylko beta hcg z krwi...da ci 100% pewnosci...wiec szybko do labolatorium jakiegos lec, zeby sie nie stresowac, bo jezeli jestes naprawde w ciazy to nie ma co denerwowac dzidziusia:tak:
tego badania nie musisz przeprowadzac na czczo i nie kosztue duzo, ok 35zl.

Co do ostatniego okresu, to mialam 29 pazdziernika, a kiedy nastepny... Ech sama bym to chciala wiedziec, nie raz bylo tak, ze nie mialam go po 3, lub ponad 3 miesiace. Stosowalam duphaston zeby wyregulowac poziom hormonu i po kilku mies. stosowania bylo ok z poziomem progesteronu jednak nadal nie z moja miesiaczka. Tylko przy braniu tabletek byla regularna, kiedy je odstawilam odnowa cyrk sie zaczal... Na badaniu u Doktorki bylam juz po nowym roku w czwartek i wtedy doktorka stwierdzila ze cos moze byc. Jutro z rana chyba rzeczywiscie pojde na badanie krwi. Dzis juz za pozno, bo wszystkie lab. sa otwarte do max 10 jesli chodzi o pobieranie materialu do badan. No i dziekuje za jakakolwiek odpowiedz, jestem bardzo wdzieczna:)

Ja tez się witam z ranka;)
Zakupy zrobione, B odstawiona na 3 h do klubu malucha a ja z kawką:)
Anastazja no droga jest fakt, ale opinie ma bardzo dobre i skuteczność ponoć też dobrą:) Ale ja z powodu ceny przerzuciłam się na NFZ i jestem zadowolona, chodzę do lekarki która też przyjmuje prywatnie, ale nie czuje się traktowana jak przez państowego ginekologa, gabinet ok, sprzęt ok;)
Butterflay to trzeba będzie spróbować tego papirusa;)
Miłego dzionka!

hej dziewczyny ja z kawką

Nikusia ja niestety nie pomogę bo zielona jestem ,też M chciałam zabrać na weekend ale on wiecznie ma jakieś ale :baffled::eek:i mnóstwo zajęć znajdzie :crazy:
anastazja uwielbiam Twoje pozytywne nastawienie :**od razu lepiej dzień się zaczyna
oj skarzat to zazdroszczę ,że masz na NFZ badania i znalazła się pani dr co prowadzi bez zarzutów ja co do nfz u Nas w przychodniach mam kiepskie doświadczenia i never ever wolę prywatnie bo szybko i sprawnie ,ale niestety kasy ciągną :wściekła/y::zawstydzona/y::-(
butter jak samopoczucie dzisiaj?

a co do Naszego spotkania bardzo owocne ,były 2 małżeństwa ,które adoptowały dzieci i mają same pozytywne doświadczenia :happy:i Pani ,która była dzieckiem adoptowanym ponad 30 lat temu ,no ona historie nam opowiadała ,ciarki po plecach i z otwartą buzią :tak:

Ostatnia edycja:
Witam Dziewczyny! Jak dobrze, że znalazłam to forum...

Staram się już 2 cykl, wiem, to krótko ale już na wstępie Gin przepowiedział, że będą problemy, ja sama zresztą też tak czułam... Moje trudności to: nie pękające pęcherzyki (więc brak owulacji w niektórych cyklach), torbiele, zbyt niski progesteron, nerwica...do tego pojawił się jednorazowy skok TSH powyżej 5 a później 2,5, choć endokrynolog powiedział, żeby się tym nie martwić...

Od 16dc biorę Duphaston, dziś jestem w 17dc, znowu mam silne skurcze w podbrzuszu, pewnie ponownie nie było owulki i tworzy się torbiel....nie było też skoku tempki..jest za to jej spadek i pogorszenie cery :-(eh..i teraz czekanie 10 dni na @...

Nanncy rozumiem,że masz monitorowany cykl i wiesz czy pęcherzyk pękł ?? bo nie rozumiem jednego dlaczego masz dupka przepisanego w momencie kiedy nie wiadomo czy masz owulacje??

No właśnie nie mam monitorowanego cyklu. Lekarz powiedział, że niektóre cykle mam bezowulacyjne, prawdopodobnie co drugi, więc zalecił starać się, od 16dc brać przez 10 dni Dupka i jak po 4 cyklach nic nie wyjdzie to przyjść.

No właśnie nie mam monitorowanego cyklu. Lekarz powiedział, że niektóre cykle mam bezowulacyjne, prawdopodobnie co drugi, więc zalecił starać się, od 16dc brać przez 10 dni Dupka i jak po 4 cyklach nic nie wyjdzie to przyjść.

nie wiem co to za lekarz ,ale nie przepisuje się dupka bez monitornigu ,dupek nie jest na owulację zacznijmy od tego i jak nie jest potwierdzona owu to się go nie przepisuje bo przez dupka możesz mieć zakłóconą owu, jeśli masz cykle bezowu przepisuje się lek na stymulację np.CLO od danego dnia cyklu z reguły od 3 do 7( z reguły ) i po potwierdzonej owu podają dupka,żeby podtrzymał ewentualną ciążę lub wywołał @ .Może skonsultuj się jak masz możliwość z innym gin ?dla mnie to co piszesz jest nie dopuszczalne a uwierz mi wiem co piszę ;-)

reklama
Kurde Zuzanka81 niezła jesteś, ja w ogóle nie wiem o co dokładnie chodzi z tymi lekami:)
Nanncy a Ty jak masz możliwość to rzeczywiście skonsultuj z innym lekarzem, teraz niby do 1-2 lat nic nie robią lekarze...

Do góry