reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy z zajściem w ciążę :(((

reklama
MATKO JEDYNA :szok::szok::szok:laski toż dobre 10 minut musiałam czytac a pod koniec to już zastanawiałam się czy na dobre forum weszłam...bo tak coś,..mh...:dry: o wywlekaniu z Kościoła????Nie no ale chyba tak????:-p:happy2::-p
Witam się dziewczynki....po pracy... w robocie zakaz netu więc wpadac będę wieczorami ...więc zgodnie z wszelkimi objawami rozpoczęłam w dniu dzisiejszym moją fl. Czekam do soboty i wszystkie będziemy wiedziały czy mogę się cieszyc...czy mam nadal życ nadzieją:-(...no cóż najgorsze 4 dni prze de mną ....
Widziałam przepis na sałatkę...mh...brzmi kusząco mniam mniam...chociaż nażarłam się jak chora krowa no :-p...
Buterfly - &&&&&&&&&&&&&&&
Anastazja- O KURCZE :dry:...
ZAPOMNIAŁYŚMY WCZORAJ O tOBIE????Mh...a w ogle to znamy się:dry:....nie nożart :-D:-);-);-);-) kochana nasza....Gratki ogromne za wytrwałośc w cwiczeniach,....zuch dziewczynka :tak: i pamiętamy o Tobie kochana...nie ważny dzień cyklu...No już dosyc słodzenia :-p
ZUZA- &&&&&&& ZA TO, ŻEBYŚ SIĘ ZDZIWIŁA i żeby ciągnięcia @ okazały się ciążowymi a co? :-)
U mnie na razie standardowe objawy około i po owulacyjne czyli nic nie wiem, nie zastanawiam się itd....NO ALE ...BUZIAKI

Witam!
Od okolo roku staramy sie z mezem o dziecko, jednak Nasze starania jak dotad niezaowocowaly. Mam problemy z nieregularna miesiaczka z powodu niedoboru progesteronu, co utrudnia tez ustalenie dni plodnych,. Ostatnie dwa cykle bralam clostilbegyt, po swietach poszlam na kontrolne USG i doktorka powiedziala ze mam pogrubiona/rozpulchniona szyjke macicy i z tego moze cos byc, tymbardziej ze od ponad tygodnia bola mnie bardzo piersi, jednak Ona nie robi mi narazie nadziei poki nie bedzie pewna. Od lekarza wrocilam z ogromnym podekscytowaniem i testem ciazowym zakupionym w drodze powrotnej. Niestety po wykonaniu nastepnego dnia rano nie bylo ani cienia drugiej kreseczki. Jednak nadal mialam nadzieje i to ogromne. Od niedzieli zaczely mi sie bardzo lekkie rozowawe plamienia, ktore trwaly do dzis, poniewaz kolo poludnia zaczely sie normalne krwawienia takie jak przy okresie. W czwartek mam isc na kolejne USG. Mam takie pytanie, czy moje szanse na ciaze w tym cyklu sa juz przekreslone, czy moze sa jakies chocby malutkie nadzieje na dzidziusia. Bardzo prosze o odpowiedz, gdyz mam kompletny metlik w glowie. Od kilku dni nie rozstaje sie z internetem, przegladam tylko rozne fora i szukam podobnych przypadkow, jednak kazda kobieta jest inna i jej przypadek zawsze czyms sie rozni, dlatego moja glowa juz nie wie co myslec...
I przepraszam za haotyczna wypowiedz. Moze byc ona ciezka do zrozumienia, ale w jednej sekundzie mam tysiace mysli ktore chcialabym przekazac:)
Pozdrawiam!

DZIEWCZNY DORADŹCIE BŁAGAM....
Chcemy na 10 rocznicę ślubu leciec do Paryża termin albo maj albo czerwiec bo potem to szał pyty :baffled: młoda do 2 kalsy idzie itd...więc odpada no i generalnie przecież z ciążowo wielkim brzuchem nie polecę nie :-D:tak:;-)....no dobra zejdźmy na ziemię...o co chodzi? chcemy kupić bilety do tego naszego Paryża :) co proponujecie ? to jest nasz pierwszy i obawiam się że ze względów finansowych jedyny lot samolotem myśleliśmy o tym aby już właśnie lot sam w sobie był atrakcją – i chcieliśmy lecieć lepszymi liniami np lotem bądź airfrancem i oczywiście druga strona to tanie linie … Cena kusi ALE : bagaż co do grama i wymiaru, łapanie miejsc w samolocie gdzie popadnie bo za miejscówkę trzeba dopłacić no i nie lądujemy w samym Paryżu na de Gola tylko gdzieś ok 80 km za :/ więc dochodzi koszt autobusu bądź pociągu bądź nie wiem czym bo nie sprawdzałam ? jAK MYŚLICIE ? dać te 700 zł więcej i lecieć z Okęcia do samego Paryża czy olać lot i kupić w tanich liniach i tłuc się potem jeszcze do Paryża ?
Nie wspomnę o tym, że nie orientujemy się jak dotrzec z tego dlaekiego lotniska więc masakra no....MACIE JAKIEŚ DOŚWIADCZENIA????

Witam się wieczornie. Ja na waszym miejscu wybrałabym wygodniejszą opcje tzn. lot bezpośrednio do Paryża a doświadczenia mam takie że ło matko nigdy nawet pociągiem nie jechałam:szok:

Anastazja1m miło poznać:) Podczytywałam nieregularnię, ale myśle kilka dni i się połapię kto jest kto:) Jednak na sucho" to się tak nie zapamiętuje jak pisząc.. Co do Medartu to wizyta 200 zł, a każde dodatkowe USG 100 zł - np. badanie cyklu (mi się jakoś udało i zawsze badanie cyklu miałam dzień lub dwa po wizycie, więc odbyło się w ramach tych 200 zł. plus badania hormonalne wszystko prywatnie;( A czy Ty ćwiczysz z Ewą Chodakowską???
Zuzanka81 o dentystach Ty nic nie mów, ja właśnie jestem na etapie leczenia, dzisiaj druga wizyta zostawiłam już 500 zł, teraz idę w czwartek...brrrr! A jak spotkanie się udało?
Butterflay najlepiej nie myśleć...ale kciuki trzymamy, jak wyszły te papirusy???
Nikusia 82 też się zdziwiłam jak zobaczyłam ile napisały:D A co do lotów, to ja nietrawię:p Ale zawsze jak leciałam to tanimi liniami, bo można polecieć za bezcen...musisz rozeznać temat na kilu stronach wyszukujących połączenia, jakie to różnice w kwocie, na takich krótkich lotach standard nie ma aż takiego znaczenia (czy dadzą ci lunch za te 800 zł więcej czy nie jak lot trwa 2h) A tanie linie nie są złe np EasyJet czy Ryanair:) Co do dojazdu z dalszego lotniska musielbyście się zorientowac co i jak i jakie to koszty, ale na pewno nie 800 zł:)

Nas dziś cały dzień nie było w domu, rano Zet zawiózł mnie na tramwaj stamtąd do rodziców, potem dentysta, jakieś sprawy na mieście i w sumie niedawno zlądowałam w domu, Młoda zasnęła w samochodzie, a ja chwila dla siebie, zaraz książeczka i nunu:p a wy widze tworzycie nieźle:) To lubię!
Dobrej nocki:)

Ostatnia edycja:
...chcieliśmy lecieć lepszymi liniami np lotem bądź airfrancem i oczywiście druga strona to tanie linie … Cena kusi ALE : bagaż co do grama i wymiaru, łapanie miejsc w samolocie gdzie popadnie bo za miejscówkę trzeba dopłacić no i nie lądujemy w samym Paryżu na de Gola tylko gdzieś ok 80 km za :/ więc dochodzi koszt autobusu bądź pociągu bądź nie wiem czym bo nie sprawdzałam ? jAK MYŚLICIE ? dać te 700 zł więcej i lecieć z Okęcia do samego Paryża czy olać lot i kupić w tanich liniach i tłuc się potem jeszcze do Paryża ?
Nie wspomnę o tym, że nie orientujemy się jak dotrzec z tego dlaekiego lotniska więc masakra no....MACIE JAKIEŚ DOŚWIADCZENIA????

Hej! Myślę, że sama odpowiedziałaś sobie na pytanko :-) Mianowicie, że nie orientujecie się jak dotrzeć z dalekiego lotniska do centrum. Planowałam w ubiegłym roku wylot do Rzymu, do podróży w końcu nie doszło ale miałam ten sam problem i przeanalizowaliśmy, że:

-nie znamy terenu
-nie znamy języka
-nie znamy rozkładów pociągów, autobusów do centrum, trzeba by szukać po necie, a gdybyśmy się zgubili to co wtedy? tylko bym się denerwowała, że wyjazd nieudany i czas tracony....

Leciałam 2 krotnie samolotem i wiem, że cała ta szopka z pakowaniem, stresem przed odlotem, no i do tego odprawa, która też nie jest krótka...to wszystko trwa...potem lot..człowiek jest po prostu zmęczony...Fakt, lot trwa krótko, to nie to co jazda autobusem ale jednak na lotnisku trzeba być wcześniej itd...a po przylocie trzeba biegać po lotnisku w obcym kraju i szukać walizek.. i dopiero można odpocząć :-) Nie chcę tu oczywiście straszyć ale sugeruję wybrać jak najbliższe miejsce lądowania. Zdecydowanie :-)

Ja na chwilę za ranka, więcej napiszę jak do pracy dotre :tak:
nikusia - tak się składa że w temacie turystyki siedzę:-) jeśli chcesz lecieć LOTem, to kochana już bardziej się opłaca wg mnie przez biuro podróży 3-4 dniową, owszem lot wtedy jest tanimi liniami, ale na miejscu już nie musisz się martwić o dojazd, szukanie itd, bo masz opiekuna, jak dotrę do biura to Ci podam w jakiej cenie są. Bo to też zależy - ile chcecie przyznaczyć, czy znacie język, czy się nie boicie w obcym kraju, bo można umieć język, ale nie mieć orientacji i się bać :tak: Sama się rozglądam czasami za takimi tanimi lotami typu Paryż, Rzym, ale najtaniej jest do Oslo za 4 pln w jedną stronę :szok:
skrzat - przeokropnie drogo:szok: no ale jak mówicie że jest dobra, tylko dlaczego ta dobra lekarka nie przyjmuje na NFZ? z tymi płatnymi wizytami to Ja w ogóle się nie wypowiadam, bo mnie coś trafia, człowiek płaci a jak coś to i tak prywatnie i nieraz nawet do tego samego lekarza, bo w gabinecie na NFZ zły sprzęt, mało czasu, za zino, za ciepło, za jasno, za ciemno , ehhh
nancy - nie strasz koleżanki, Ja np. bardzo lubię się pakować :tak: przelot samolotem - odpoczynek :tak: a szukanie walizek - czy Ja wiem czy to takie straszne, w Paryżu i Rzymie nie byłam, ale lotniska w Moskwie zaliczyłam, co tam się dzieję opiszę krótko: samoloty ląduja co 30 sek, i startują co 30 sek, więc przepływ ludzi wyobrażacie sobie jaki :-) Trzeba się POZYTYWNIE nastawić a wtedy nawet największe niespodzianki będą tymi dobrymi a nie złymi :tak:

reklama
:-D dzień dobry - ja standardowo nie mogłam spać :eek: i dziś od rana baraszkuje po internecie.
Co do lotów nie pomogę, nigdy nie leciałam samolotem i na razie się nie zanosi żeby było inaczej.

Papirus wyszedł pycha :-D polecam! Mięsko soczyste,no i te zapachy podczas smażenia. :laugh2:

Do góry