reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy z zajściem w ciążę :(((

reklama
Maz chce dac nam jeszcze 2miesiace..i w sumie zgadzam sie, bo staram sie z calych sil tym nie stresowac i w miare rozsadku podejsc 'na luzie'. Chcemy wyjechac gdzies na kilka dni w te najblizsze dni plodne, moze relaks i zmiana otoczenia cos dadza? Tak naprawde wydaje mi sie, ze dobrze to znosze, nie mysle obsesyjnie, tylko te3 dni przed i pierwszy dzien @ dobijaja mnie psychicznie. A z drugiej strony- mieszkam w UK, tutaj lekarze maja tendencje olewawcze- bylam raz jakies 3 miesiace temu i lekarka powiedziala, ze nie bedzie robic badan bo jeszcze za wczesnie zeby sie martwic (!!!!). Umowilam sie do innej to zrobila mi usg w tym cyklu i stwierdzila, ze owulacja bedzie lada moment i tyle! Powiedzialam ile sie staramy i zasugerowalam badania, a ona na to, zeby jeszcze poczekac.....ILE?! az bede miala 30 lat??! aaaah.. brak mi slow i pomyslow..

Dziub - moim zdaniem nie ma na co czekac... Jak bys miala 20lat to i owszem - mozna sobie czekac. Ja teraz mam 24lata, na dziecko czekam juz dwa i w tym czasie 2razy poronilam... Nie wiem jak to jest dokladnie w UK z tymi badaniami, ale jesli mozna zrobic prywatnie to ja wlasnie tak bym zrobila... Jedno dobre - ze ginka stwierdzila ze masz owulacje. Chociaz dla pewnosci powinno to byc potwierdzone badaniami hormonalnymi. Ale mozesz miec np. zbyt wysoki poziom prolaktyny albo zbyt maly progesteronu i moze to przeszkadza... No i nie wiadomo jak armia twojego meza...

haha, dokladnie, nie wiadomo co z ta armia :) Podzialamy jeszcze w tym miesiacu na wlasna reke, i jak 'nic' z tego nie wyjdzie, do lekarza! Chociaz troche przeraza mnie ta mysl, ze potrzebna ingerencja lekarza, a inni moga tak zwyczajnie 'po ludzku' sami ... Kasienka gratuluje Ci Twojej kruszynki :) Jakbym byla w Twoim wieku pewnie spokojnie bym jeszcze probowala, a tu latka leca, i tak jak sama napisalas, przeraza mnie mysl o potencjalnych poronieniach, ktore przeciez tez tak czesto sie zdazaja! aaaah Wcinaj szpinak i duzo odpoczywaj!!

Hej ,hej, widzę ładny dzień to nikt nie siedzi przed kompem :-)
roza - no nareszcie, jeszcze taki leń Cie dopadnie a dostaniesz po doopie :-p
Ah dziewczyny , wizyta to spoko, trwała może z 3 minuty :-D:-D spytał się jak się czuję, stwierdził że włosy wypadają zdecydowanie nie od tabletek ( sratatata , ale może i nie od tabletek ale zdecydowanie od hormonów ) z usg wiem tylko tyle ,że jest dobrze i tarczyca jest niejednorodna czy jakoś tak , ale ponoć jak jest niedoczynność stwierdzona to tarczyca na usg nie może być idealna. no więc jestem zdrowa i jest dobrze :tak::tak::tak:
kasienka - Ty nawet nic nie mów , Ja mam 27 lat :-( gdzie te moje 24 :zawstydzona/y:
dziub - witaj, a może wybierasz się do PL to byś nawet na własną rękę sobie badania zrobiła odpłatnie, to byś już była mądrzejsza:tak:

Faktycznie słyszałam o kamieniu do piekarnika na pizze, coś ok 200 pln kosztuje, kolega chciał zamówić, ale jakoś mu się odechciało :dry:

Witam. Od czego zacząć może od tego że jestem bezdzietna tak cholernie bezdzietna. Staramy się od roku i nic. Mam strasznego doła. Wczoraj po raz pierwszy pokłóciłam się z mężem o to że nie mogę zajść w ciążę.:angry::-(

Czesc kobietki;)

Ja od 2 dni czuje sie fatalnie... Nie nadaje sie do niczego... Dzisiaj az sie poplakalam z tej niemocy eh
unhappy.gif
Mdli caly dzien, malo co jem... W zyciu sie tak zle nie czulam... Malo tego mam do siebie wyrzuty bo nic nawet nie posprzatalam w domu a jest co sprzatac eh... Jak tak dalej bedzie to chyba zwariuje
unhappy.gif
Te hormony robia ze mna co chca doslownie...

reklama
Kasienkadg :) szkoda mi Ciebie z tymi mdlosciami bo sama ich nienawidze! Ale ciesz sie nimi kochana, ja chetnie przecierpialabym je byle na koniec urodzic zdrowe dziecko :D a domem sie nie przejmuj, dalej bedzie stal jak nie posprzatasz! Odpoczywaj szczegolnie jak sie zle czujesz, a tym bardziej w pierwszych 3 miesiacach. Posprzatasz jak poczujesz sie lepiej i tez zadnych ciezkich prac! Zagon Tate do pomocy ;)
A mi, coz, niedziela zaczela sie 'małpiata' migrena, tak samo jak sobota i piatek....

Do góry