reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy z USYPIANIEM dziecka

Emilko moja urodziła się i ważyła 3660 i mierzyła 53 cm,więc prawie identyko.

Pedro,to dobrze,że z usypianiem już si,Mała już się dostosowała do Was,a Wy do niej i potrzeby wszystkich zaspokojone. Nie martw się na zapas serduszkiem Ani,zobaczysz wszystko będzie dobrze;-),głowa do góry.

reklama
katiaa ty w za krotkiej koszulce a ja po 2 godzinach parica mialam tak dosc ze stalam obok lozka (parlam w przeroznych pozycjach na koncu na stojaco- to wlasnie przynioslo u mnie oczekiwany efekt) z koszula na cyckach zarzucona czyli z tylkiem na wierzchu...chodzily polozne, lekarze, salowe, mamusie z tatusiami na nastepne porodowki lub z porodowek schodzacy- mi bylo juz wszytsko jedno ;-)

dziki instynk włazi w kobiete, mi też było wszystko jedno i padałam na pysk, ale po wszystkim nie spałam do 3.00 rano tylko przyglądałam się co to koło mnie leży:)

pedro, a jak humor Ani przy okazji uszka??

a słuchajcie czy Wasze dzieciaczki lubią nosić się przodem do Was? z podkurczonymi nogami?? Moja się buntuje jak jej nóżki podkulam:( Zastanawiam się czy jej coś dokucza czy to nowa umiejętność jak z tym odginaniem się...

kaatia Ania ma chorobę bezobjawową jeśli chodzi o nastrój:-) widocznie nic ją nie boli i nie przeszkadza.
A co do noszenia to moja córa ostatnio uwielbia być noszona przodem do świata i nóżki lużno na dół, opcja na żabkę i do siebie jest przez nią tolerowana hmm... 5min. Do tego cwana wie i kogo/na kim wymuszać, jak widzi dziadka to momentalnie jej nie wygodnie i źle na leżąco, bez niego z innymi może leżeć :-D:-D

A wieczorem do kardiologa, jak on powie ok, to już żadnych wiecej lekarzy, koniec :wściekła/y:

no ja słyszalam opinie ze dzieci sobie pare pierwszych tygodni wyczajają ludzi dookola i juz potem wiedzą co na kim mogą wymusic i perfidnei to wykorzystują:-)

No to Emilko potwierdzam tą obserwację :) nawet zacząłem się martwić czy Ania mnie wogóle kocha, bo mnie obdarzy uśmiechem raz na kiedyś jak się ostro powydurniam, a tych noszących to na sam ich widok pysio jej się śmieje od ucha do ucha :)

A kiedy ujrzymy Twoje cudeńko w galerii? bardzo chciałbym zobaczyć nowego ssaka piersiowego :)))

ja sie nie potrafie za bardzo poruszac po tym forum nie mowiac o wstawianiu fotek:-( wstyd :-(
a czasu mi teraz brakuje na studiowanie regulaminowych watkow jak wstawiac fotki... jakas mala podpowiedz/sciagawka?

EmilkaT na górze strony jest zakładka "ustawienia", po jej kliknięciu otwiera się "Panel użytklownika" i po lewej i opcji "Twoi przyjaciele" jest "Albumy i obrazki" na co kllikając wyskoczy okno i opcja "dodaj album" gdzie wpisujesz jego nazwę i klikasz "dalej" - tworzy Ci się album gdzie można dodać zdjęcia. Tu jest jeden kłopot, bo zdjęcia mogą mieć max. 600-600 piksli i nie więcej niż 585 kb. To wymaga uruchomienia jakiegoś programu do obróbki zdjęć i w opcji kombinowania rozdzielczością zmienić ewentualnie parametry zdjęcia na powyższe. W zależności od aparatu jakim robisz, często same zmniejszenie rozmiaru obrazka czyli piskli wystarcza bo zdjęcie robi się na tyle małe, że jego wierlkość w kb nie wymaga zmiany. Jednak gdy już robisz zdj. dobrym aparatem jakimś cyfrowym lustrem, to oprócz kombinacji z pikslami jeszcze trzeba zmienić tzw. dpi co automatycznie zmniejszy rozmiar zdjęcia. A jak już masz obrobione fotki to w swoim albumie tylko klikasz dodaj fotkę i już:-)

reklama
zmniejszanie fotek też jest bardzo proste. klikasz na zdjęcie które chcesz zmniejszyć drugim klawiszem, wybierasz "otwórz za pomocą" wybierasz "pain" i na górze wybierasz "obraz" i "rozciągnij pochyl" i masz tam rozciągaanie w poziomie i pionie100 i trzeba to 100 zamienić np na 30% zależy od gabarytu, no trzeba kilka razy spróbować, jak 30 po przeskalowaniu nadal jest duże no to trzeba spróbować tym razem 80% i potem jak już nam się rozmiar podoba, to "plik" "zapisz jako" żeby łatwiej było znaleźć i gotowe:)
Mam nadzieje, że w miare jasno opisałam... Jakby co to pytajcie:)
Ja cwaniara, bo niedawno na forum wyczytałam instrukcje;p

Do góry