reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy z USYPIANIEM dziecka

pedro to superowo, że Ania nie marudzi:)

kupiłam Maryni żel na dziąsła i fajnie pieknie gdyby nie fakt, że Mała uwielbia go jeść i w momencie jak kończe smarować to jest obraza stanu;) a wielka radość jak smarujemy i potem oblizuje oj oblizuje:)

reklama
Kaatia, rozmiawiałam z koleżanką męża i jest kilka opcji. Jak nie płacze to sobie gimnastykuje nóżki. To, że się rozgląda za siebie to dobrze. Znaczy się dziecko ciekawe świata. No chyba, że nieco przy tym marudzi, to może być ból brzuszka. Generalnie takie wyginanie się w banana i prężenie jest na ból brzuszka, kolki etc. Czasami nasze małe nawet nie muszą płakać. Boli, przeszkadza, najchętniej odsunęłyby brzuszek sio. Espumisan dla niemowląt jest dobry na kłopoty z gazami.
A jeśli to nietolerancja laktozy z mleka krowiego, to beneflora (droha cholera okrutnie:crazy:, ale jak stosowaliśmy działało)
Jest jeszcze jedna opcja i właśnie mi się ziszcza - ząbkowanie:wściekła/y:
Noc do d..., dzień tragedia i już tylko paracetamol dla niemowląt nas ratuje, ale nie chcę przesadzać.
Oj i znowu wrzaski....:no:

Evelajna dzięki wielkie. U nas raczej jest to akcja w dobrym humorze. Oczywiście jak ją przy ubieraniu na bok kłade to też się czasem tak wyginai złości ale nie chyba u nas się to nie wiąże z jakimiś nie pozytywnymi doznaniami. Dzisiaj w kąpieli boski humor, ale musiała czegoś szukać za wanienką;) Ale już łagodniej to wygląda w wannie, bo był taki moment, że szybka kąpiel i koniec, a teraz się pluska po pół godzinki i mnie nie denerwuje tym odginaniem:)
Zęby u nas też dokuczają i kurka wodna Mała ma uczulenie na viburcol:( bleee
Ale ale od dziś Marynia powinna być Aniołem, bo 3 miesiące minęły:)
Spokojnej nocy życzymy.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
no moja ma jakies problemy z kupkaniem...prezy sie wygina marudzi nie chce spac...a potem pusci bąki lub zrobi kope i ewidentnie jej jest lepiej...i sie zastanawiam czy ja coś nie bardzo dobrego dla niej jem...czy może jakoś zle ją karmie, może jakie herbatki powinnam pic ktore by jej pomagaly sie wyprozniac i odgazowywac?

Ja gotuje anyż z kminkiem, brzmi bleee, ale daje się pić. A Małej masuj delikatnie brzuszek naprawdę pomaga i szukanie w które mańke czy prawo czy w lewo nie ma znaczenia chodzi i ruszanie brzuszka by bąbelki się przemieszczały, między inny do tego służy noszenie w chuście.
Ja poprostu masuje np w lewo aż zacznie puszczać bąki i czasem nóżki delikatnie można dociskać do brzuszka:)

Evelajna, jak dawałaś Malutkiej tą beneflorę?? już mi ktoś polecał dla Malutkiej przy kolkach i ogólnie warto podawać czasem:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej Emilka, ja herbatkę koperkową na zmianę z rumiankową piłam i nie jadłam nic z surowych owoców i warzyw przez pierwsze dwa tygodnie. No i jak kaatia pisze- masaże:happy: Pomogło

no ja od porodu jem wszytsko delikatne bezplciowe...w szpiatlu dawali nam zarcie bez przypraw wogole nawet bez soli...
dzis wstala i niestety zasnac wlasnie nie chce...masowalam ja, machalam nozkami i ladna kupke wielka zrobila, nakarmilam, odbilo sie jej ale nadal nie chce spac...zapowiada sie ciezka noc...

reklama
teraz postanowila dnie przesypiac a w nocy urzedowac...jestem wykonczona bo w dzien zwalaja sie goscie wiec nie moge sie polozyc mimo ze mala spi jak zabita...wstaje tylko na karmienie i przebranie i to na krotko i spi dalej...a w nocy nie spi wogole...mam dosc...

Do góry