reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Problemy z USYPIANIEM dziecka

firaniu przyjdzie wiosna, a Twoja mała będzie kolędować:)
u mnie co raz gorsze wieczory:( chyba niestety znowu koleczki:( poświątczne:( albo nie wiem co!
ehhhh, jakoś tak przez to i nastrój do kitu...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
pedro, ja swoją Niunie klepałam przy kolkach i jej pomagało i generalnie nikt się temu nie sprzeciwiał, ale usłyszałam też żeby tak nie robić i nie potrząsać za ostro, bo mogą się robić mikro urazy kręgosłupa i w przyszłości mogą wyjść, bla bla w zamian, żeby "wybić" dziecko z tego najgorszego płaczu polecono mi dość szybko, ale płynni kucnąć z Małą... no takie tam:)
no i chusta chusta chusta, mnie wkurza to kitranie tego dziecka w te szmaty, bo Marynie ciężko wpakować bez awantury, a jak zaśnie to ciężko bez kolizyjnie ją wyjąć tak by się nie obudziła...ale wczoraj poszperałam w necie i znalazłam inne lepsze wiązania, wsadzić może nie jakoś sporo łatwiej, ale wyjąć i nie obudzić już się da:) ufff

Cieszę się, że u Was lepiej, moja młodsza więc optymistycznie to brzmi:)

Zobaczymy czy będzie kolędować...Na razie mam zonka jeśli chodzi o tv...Mała nie interesuje się za bardzo póki nie leci jakaś piosenka natychmiast wstaje i kręci tyłkiem i tak śmiesznie tańczy po swojemu...ale problem się zaczyna w momencie gdy usłyszy gdzieś Dodę albo jakąś piosenkę Jakarta- One Desire...Potrafimy spać przytulone,a ona w tym momencie budzi się siada,w miejscu się buja i szuka teledysku chociaż nie wiem jak bardzo była by nie wycyrana po spaniu musi obejrzeć ten teledysk i koniec,a jak się skończy to kładzie się z powrotem spać...

kaatia już za niecały tydzień nowy rok, a wtedy będzie super, więc nakazuję 0 złych nastrojów:-) jak już ja hipohondryk, maruda, panikarz no i facet mam optymistyczną wizję przyszłego roku to choćbym miał osobiście to wpadnę i ustawię maleństwo na nowy rok:-)
Czytałem też o tych mikrourazach i widząc jak trzeba robić aby ona się uspokoiła to po głowie mi różne myśli chodziły. Nasza położna kiedyś mówiła nam, że ludzie aby zmniejszyć kolkę jeżdzą np. wózkiem po porozkładanych butach na korytarzu czy w pokoju, my czasem jeżdzimy po 1cm progu i małą już trzęsie, a co dopiero buty.

firanka tylko nie doda, tylko nie doda:-) choć moja Ania kiedyś wysłuchała ze mną całą (oczywiście śpiąc :-) ) najnowszą płytę Metallicy, a więc idzie w tatę, mnie też ta muzyka uspokaja:-)

Pedro,heh no co ja poradzę na to,że Nicole widać lubi oglądać w tv piosenki z kiczowatymi panienkami??? Dobrze,że często aż tak to nie leci na VH1 :tak:,ale jak lubi to niech ogląda swoją drogą te Jakarde nagrałam sobie na płycie klip i jak muszę coś pilnie zrobić,a młoda nie odwróci wzroku,ani na chwilkę:-D

firaniu, Mała nasłucha się teraz tego kiczu to jej przejdzie nim do szkoły pójdzie:)...mam nadzieje;)pedro, widzę że nie tylko ja czekam na lepsze jutro:) ale jakby z nowym rokiem u nas sie pogorszyło to czekam na Twoją interwencje:)a dzisiaj Mała była wprost boska! cały dzień poprostu uśmiechnięta i gadatliwa i o dziwo nawet w kąpieli zaczęła gadać, a to już mega wyczyn, bo kąpać się nie lubiłyśmy oj nie, aczkolwiek mały tuning wanienki i Mała się powoli zaczyna relaksować w kąpieli:)I po ŚWIĘTACH:)

Kaatia: z Nowym Rokiem nowym krokiem-oby zmiany na lepsze u Maryni sie utrwalily. Nie wiem czy znasz ten myk: jednoczesnie naciskasz lewy klawisz CTRL + lewy Shift, u mnie zwykle pomaga na dziwactwa techniczne

ewerysta wypróbuje ctrl i shift, dzięki. a z nowym rokiem napewno będzie co i raz to lepiej.
No, ale lepiej niż wczoraj nie musi być:) Mała w kąpieli śpiewająca, potem około 20.00 zjadła do oporu jakoś przed 21.00 zasnęła o 2.30 jedzenie i wygłodniała jak wilk się obudziła, ale zaraz na cycu zasnęła i potem przed 6.00 i już z oczkami wielkimi i pogadałyśmy trochę ale ja wymiękłam i ja leżałam nic się nie odzywałam a Ona opowiadała co jej się śniło i po kilku minutach podałam smeoczek i zasnęłyśmy (oczywiście smoczka zaraz wypluwa jak zaśnie)
i 8.55 pobudka, lekkie śniadanie super humor! trochę poleżała i pogadała do misiów, a teraz właśnie zasypia...sama:) Boska?? (jak na nie całe dwa miechy to ...hmmm kochana! no dobra 30 grudnia 2 miesiące!:)
pozdrawiamy

reklama
Kaatia jak na 2 miesiace to REWELACJA: ja nie mialam czasu nawet zajrzec na jakiekolwiek forum gdy nasza Mala byla w wieku Maryni. Jak bedzie miala 7 m-cy to chyba bedziesz sie nudzic ;-). A swoja droga to ja zabserwowalam takie zjawisko: jak zaczynam "cos" podejrzewac, cos mnie trapi w zw. z corcia, to gdy zaczynam rozpytywac na forum, i wogole na prawo i lewo, to problemy odchodza, staja sie mniejsze...Tak bylo u nas ostatnio z gaworzeniem, a teraz sie poprawia. Oby tak dalej

Do góry