reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy z USYPIANIEM dziecka

Kaatia - moja też do lustra z jęzorkiem startuje ha ha ha ;-) ;-) ;-)
cudna, i taka uśmiechnięta ;-) jak już oddasz w dobre ręce to i mnie podrzuć taką tabliczkę albo sobie taką na szyi powieszę bo jeszcze kilka dni i zwariuję...

reklama
oj uf udało się z tymi fotkami. No ja zaczynam dzień:) kawka właśnie grana.
Karmelcia, ja poprostu oddam, a czy w dobre??;) Eeee mi jakoś już przechodzi to oddawanie. oddam...nie oddam...oddam...NIE ODDAM, ech udusiłabym z tego wszystkiego;)

No miłego ciepłego i bardziej letniego dnia Wam życze, bo jakoś tak zimowo ostatnio:(
Trzymajcie kciuki za spokój w aucie;)

Dziewczyny mam taki problem. Od wtorku mamły miał biegunkę, byłam u lekarza pije smecte i lakcid oraz płyn gastrolit żeby sie nie odwodnił. Je i pije, wczoraj już wszystko wróciło do normy, a dzis od rana to samo. Nie wiem może znacie coś co mogłoby mu pomóc, dodam że pani doktor powiedziała że ząbki juz lada dzień więc to może być też od ząbkowania. Narazie nie jest tak żle jak przedtem, ale przedemną cały dzien, troche sie boję.:-(

jak sie czuje? w miare dobrze czyli bez większego bólu jeśli nic nie jem i nie pije...
a jeśli cokolwiek wezme czyli smecte, elektrolity, bułke z masłem, nawet wode przegotowaną...cokolwiek to jest potworny ból brzucha i za chwilę jestem w ubikacji (biegunka)...
nie wiem co jest naprawdę...co jakis czas gorączkuje (38,5)...od czwartku widzę po sobie że juz poleciałam z wagi, brzuch mi sie zapadł (a jeszcze niedawno narzekałam że został mi po ciąży taki dziwny wystający brzuszek)...szczerze mówiąc w tej chwili juz się na poważnie martwie...
najbardziej sie boje że mała się tym zaraz ode mnie boból jest niesamowity i nie chciałabym żeby cierpiała tak jak ja chocby w połowie:-(

Córki Wy moje Kochane, Owieczki w stadzie mym, Moherki Wy moje wyczesane, jako Ojciec Dyrektor wprowadzam, acz niechętnie "demokrację vel równouprawnienie", ewentualnie chętnie przejdę pod skrzydła jakiesik to Białogłowy, co by która zechciała:-):-):-):-)

Emilka to ja radze wizyte na pogotowiu skoro wszystko przez Ciebie pzrelatuje- odwodnisz sie i co.........................Dadza Ci moze jakeis leki silniejsze
A wode powinnas pic malymi lyczkmai, nawet lyzeczka co 10 minut a nie duzo na raz
Moj małż zaraz wybywa i bede balowac z Olim, kolezanka i butleką Martini.zapraszam :tak::tak::tak:
Pogoda benzadziujena-Oli musila nal\oyc czape z uszmai tka wieje, na na dlugi rekaw i zakiet i wcale nie bylo mi za goraco.......ja chce lato!!!!!!!!

ja w piątek dzwoniłam do lekarza (nei byłam w stanie z domu wyjśc tak często do kibla latałam) i on mi dał listę tego co mam kupić i jak brac (przez słomke mi kazał pić żeby małe łyczki były)- mama mi wszytsko kupiła, ale poprawy nie ma żadnej...na dodatek moja mama dziś cały dzień pracuje (wiedziała ze ze mna jest źle [na noc ściągnęłam sobie siostre cioteczną nawet ale dziś musiała juz wracać do siebie bo ona sie opiekuje małym dzieckiem brata] mama mogła sobie poprzestawiać zmiany [ona prowadzi bar i jest właścicielem tam] ale to tak zawsze z moją mamą jest jak ona jest chora to każdy musi koło niej skakac bo ona juz napewno umiera a jak ja jej mówie że sie źle czuje to ona w odpowiedzi mi zaczyna opowiadać jak to ona się źle czuje i chodzi i pracuje itp)
co do odwodnienia to nie wiem jakie są objawy ale mi sie potwornie kręci w głowie i zapadł mi sie dosłownie do środka brzuch...

reklama
Wraz z kałem biegunkowym pacjent traci bardzo dużo wody, ale także wspomnianych już wcześniej, koniecznych dla życia elektrolitów. Szybkie rozpoznanie i rozpoczęcie leczenia chroni przed groźnymi dla życia powikłaniami takimi jak uszkodzenie nerek, wstrząs, który objawia się bladością skóry, szybkim oddechem, zimnym potem, wilgotną skórą, zawrotami głowy, szybkim tętnem oraz szybkim, jednak słabym biciem serca do utraty przytomności włącznie. Objawy odwodnienia to:
• Pragnienie, (umiarkowane, aż do silnego),
• Suchość warg i języka,
• Oddawanie moczu w małych ilościach (kolor moczu bardziej intensywny niż zazwyczaj),
• Przyspieszenie oddechu i tętna,
• Nieelastyczność i suchość skóry,
• Zapadnięte oczy,
• U niemowląt zapadnięte ciemiączko.

[ame]http://pl.wikipedia.org/wiki/Odwodnienie[/ame]

Jak masz jakiś objaw to marsz na pogotowie!Zasłabniesz i co z Emilką będzie...............

Ostatnia edycja:
Do góry