reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy z USYPIANIEM dziecka

moze powinnas wpeowadzic jej rutyne i robic codziennie to samo moze dlatego ciagle chce cysia i bez niego nie zasypia wiesz kapanie jedzonko kilka mint zabawy i do lozeczka i moze da jej to poczucie bespieczenstwa i sie przyzwyczai sproboj jak chcesz jakas porade to zapraszam na priv bo ja tez nie wiedzialam jak uspic malego bo tez zaspial przy cysiu a teraz zasypia ladnie w swoim lozeczku sukces

reklama
Moja Blaneczka ma zaledwie 1/2 roczku i od kad sie urodzila spala mi bardzo ladnie , jak byla malutka 1-3 miesiecy budzila sie sama co 3,5-4 godzinki(lub ja karmilam na spiaco), jak skonczyla 3 miesiaczki potrafila przespac od 20 do 5 a nawet 6 (a raz sie zdarzylo do 7,i 8), dzis przebudza sie o(czasem -bywaja dni ze potrzebuje wiecej mleczka to sie budzi o 1) 4 lub 5 albo juz o 7 , ale tylko raz w nocy ja karmie a bywa ze nie wstaje wogule bo ona spi, razem z nami do rana:tak: wieczorem wypija mi okolo170ml kaszki z mleczkiem, nie wybudzam jej w nocy, ani nie wybudzalam, jak jest glodna sama sie budzi, wybudzanie dziecka jest dla niego szokiem, i potem moze nie spokojnie spac... :sorry2:!! Cycusia dostaje nad ranem do possania w naszym lozku -laduje okolo 7-8 rano , lubi sie budzic wsrod nas :tak:

pozdrawiam

ps.codziennie wieczorem powtarzam swoja rutyne :tak:

Ja też niestety nie przesypiam nocy, ale jakie to szczescie moc wstac do mojej malej! Ma prawie roczek i teraz bede ja odzwyczajac od piersi w nocy... Tylko w ten sposob najlepiej usypia. Coż, zobaczymy co bedzie...

Piotrek wybudza sie raz w nocy na mleko juz od około miesiaca a teraz ma 4.5 msc:tak:jestem zadowolona bo moge sie połozyc o 22 i wstac ok 6 (jedno karmienie w nocy nie męczy a i tak najczęściej mąż wstaje:-p:-D)

hmmm,nie sadze zewybudzanie jest szokiem ,spiace malenstwo przystawia sie do piersi i jak glodne to je.moj maluszek sam sie budzi co 2,3 godziny ,wcale sie nie wybudza;a poza tym nocne karmienie jest b wazne dla rozwoju mozgu nie chodzi o wage no i wiadomo te na piersi budza sie czesciej

hmmm,nie sadze zewybudzanie jest szokiem ,spiace malenstwo przystawia sie do piersi i jak glodne to je.moj maluszek sam sie budzi co 2,3 godziny ,wcale sie nie wybudza;a poza tym nocne karmienie jest b wazne dla rozwoju mozgu nie chodzi o wage no i wiadomo te na piersi budza sie czesciej
Chyba zle sie zrozumialysmy:-D, jezeli maluch spi i przystwia sie je do piersi to zadne wybudzenie..:sorry2:ja mowie o innym wybudzeniu, kiedy dziecko spi gleboko a Ty je wybudzasz do ''przytomnosci'', Moja Blanka sama sie budzi na jedzonko , a ja jej nie daje butli gdy spi bo nie chce jesc, najwidoczniej nie jest glodna :tak:!!pozdrawiam :-)

witam wszystkie mamy. jestem nowa na forum wiec dodam ze 2 miesiace temu zostalam szczesliwa mamusia. mateusz urodzil sie 3.72kg w tej chwili wazy 5.5kg. jest naprawde kochany tylko mam z nim maly problem...mianowicie jest nocnym markiem i wogole nie chce spac w nocy:no: kompletnie niewiem co mam robic
karmiony jest butelka srednio co 4 godzinki. zjada po 150 ml mleczka i ladnie przybiera na wadze. staram sie nie dawac mu za duzo spac w dzien ale nie zawsze to wychodzi tzn moge wszystko z nim robic a on spi jak susel i nic go nie rusza! dodam takze ze on nie placze w nocy tylko bardziej marudzi po prostu chce sie bawic. prosze pomozcie doswiadczone mamy!!!co mam robic zeby spal w nocy???

witam wszystkie mamy. jestem nowa na forum wiec dodam ze 2 miesiace temu zostalam szczesliwa mamusia. mateusz urodzil sie 3.72kg w tej chwili wazy 5.5kg. jest naprawde kochany tylko mam z nim maly problem...mianowicie jest nocnym markiem i wogole nie chce spac w nocy:no: kompletnie niewiem co mam robic
karmiony jest butelka srednio co 4 godzinki. zjada po 150 ml mleczka i ladnie przybiera na wadze. staram sie nie dawac mu za duzo spac w dzien ale nie zawsze to wychodzi tzn moge wszystko z nim robic a on spi jak susel i nic go nie rusza! dodam takze ze on nie placze w nocy tylko bardziej marudzi po prostu chce sie bawic. prosze pomozcie doswiadczone mamy!!!co mam robic zeby spal w nocy???
Spokojnie,maluch potrzebuje czasu ,by się przestawic.W ciągu dnia zapewniaj mu duzo towarzystwa,noszenia,pobudzania zabaweczkami.Nie bój się,ze rozpiescisz maluszka tuląc i nosząc go w dzień,potrzebuje widocznie dużo bliskości.Nie zasłaniaj okien i nie wyciszaj za bardzo mieszkania(oczywiście w granicach rozsądku).A w nocy zapewnij spokój,ciszę i ciemnośc.Staraj się nie zapalać w nocy światła,chyba ,że malutka lampeczkę.Nie ma sensu wg.mnie wybudzania w dzień tak malutkiego dziecka,bo zbytnie zmęczenie też powoduje fakt,że maluszek będzie się częściej budził.A jeżeli to nie pomoze,to sprawdz,czy nie jest za ciepło w sypialni,czy jest mu wygodnie....Cierpliwości,dasz radę.Powodzenia.:tak:

droga Rozalko
dziekuje za porady napewno zalece sie do twojej porady. tak poza tym wykapalam mojego skarba i teraz oczywiscie spi. probowalam zabawic go troszeczke ale nic z tego usnal na amen:no:o 20 powinien jesc pewnie przespi i obudzi sie o polnocy po to zeby sie bawic boje sie nocki:szok:

reklama
Mój synek niedługo skończy 6 miesięcy. Chciałabym nauczyć go zasypiania bez pomocy we własnym łóżeczku. Jak to zrobić, by obyło się to bez płaczu? Zastanawiałam się nad taką metodą: kładę małego do łóżeczka i siadam obok, głaszczę lub czytam książeczkę. Czy któraś z Was nauczyła w ten sposób dziecko zasypiania?

Do góry