reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Problemy z USYPIANIEM dziecka

reklama
Wreszcie WIOSNA!!! Bociek przyleciał na gniazdo męskie:) hehe, bo u mnie są dwa i jedno jest rodzinne, a jak rodzina w kąplecie i ciasno się robi to biedak nocuje na takim zastępczym gnieździe:) Jak w życiu;)
U nas chusta wróciła do łask więc chustomoania na spacerku:)

Evelajna u Was podobny system szczepień?

eeeejjjjj dziewczyny to wykrakałyście :rofl2: - oczywiście było:
"dlaczego mi nic nie powiedziałać, kim ja dla ciebie jestem...."
itd - hihihihihi nici z mojego planu jeszcze musiałam swego szanownego przepraszać ze mu nie powiedziałam o zajściu z okiem :laugh2:
teraz jest juz wszystko ok - mój mężuś wziął sobie 2 tyg wolnego więc w te piękne i ciepłe dni spacerujemy razem z dzidzią i pieseczką - jest super fajnie.
Teraz jesteśmy już po pizzy i winku, troszkę mi się kreci w główce :-p ale to nic.... mój kochany właśnie bierze kąpiel, zaraz ja, bedziemy oglądac film...ale jak długo to nie wiem hihihihihihihihihi (może karolka będzie miała niedługo rodzeństwo) kto to wie :laugh2::laugh2::laugh2::evil::evil::evil:
aaa i wiecie co kupiłam chustę już nie moge się doczekać jak przyjdzie
Vega - wszystko o chustach i noszeniu dzieci

tyryryryryryrryryryryryryryryry

po tym jak zobaczyłam siebie w lustrze i nie mogłam dopiąć się w żaden płasz wiosenny miałam deprechę którą szybko posłałam w kąt zakupem chusty co poprawiło mi humor i to baaaardzo :-):-):-):tak::tak::tak:

i zapomniałam jeszcze napisać że dziś miałam debiut z karmieniem małej w parku :zawstydzona/y::-p nagle w wózku rozdarła się tak głośno że wszystkie mamy patrzyły na mnie jak na wyrodną....więc musiałam ja przyssać na moment żeby się uspokoiła dziecina....
kończę bo wiecie łazienka wolna więc musze korzystać hihihihihihihihi:-D:-D:-D

:confused2::confused2::confused2::confused2::confused2::confused2::confused2::confused2::confused2:
no cóż rodzeństwa nie będzie na pewno nie po wczorajszym bo niestety mój szanowny był tak zainteresowany meczem i strzelanymi golami ze ja zdążyłam tylko usnąć :sorry::sorry::sorry:
no i tyle.......hihihihi

my po wizycie u nowego pediatry...wreszcie czlowiek ktory mnie wysluchal (za darmo) uszanowal decyzje odstawienia od piersi...generalnie po moim opisaniu dokładnie wszystkiego powiedział że odstawienie od piersi i wprowadzenie nutramigenu było właściwe i bardzo sie dziwi dlaczego jego kolega miał jakieś problemy z tym ..określił go zbyt ambicjonalnym...
21idziemy na szczepienie i bedziemy rozmawiac o wprowadzaniu małej zupek bo na nutramigenie czasem dzieci slabo przybieraja bo jak to pan doktor okresli nutramigen to takie smutne mleko jest hihih\
koles jest starszy siwiutenki ale wypowiada sie w taki sposob ze malo kto ma taki zasob slownicta hihi ponadto ma mase ksiazek dookola siebie i wszystko sprawdza, czyta...bez problemu wystawil recepty na nutramigen na przyszlosc i na te co wzielismy z apteki na slowo honoru...normalnie jestem baaardzo zadowolona:-)

To dlatego mój Oli taki chudziudki-bo prawie od urodzenia na Nutramigenie...ale od miesiąca jej Bebilon Junior i może przybierze............................
Fajnie ze dobry pediatra się trafił- to najważniejsze

Emilka - nareszcie! Jak widać są też normalni ludzie w tych przychodniach. Cieszę się.
Anik, jejciu dwa tygodnie, supereczek. Korzystaj ile wlezie!
Kaatia - a wiesz, że nie wiem jaki jest system w Polsce? Tu jest pierwsze szczepienie po 2 miesiącu (6w1 plus pneumokoki), po 4 miesiącu (6w1 plus meningokoki) i po 6 miesiącu (6w1 plus pneumokoki i meningokoki - 3 wkłucia niestety) Nie szczepią na rota i ja sama też zabąbiłam i nie zaszczepiłam :(
A jutro lecimy do domu - a w Rzeszowie ponoć ciepło, słonecznie, pachnie wiosną... Nie mogę się doczekać, tego pierwszego chaustu powietrza zaraz po wyjściu z samolotu. Ach... już jutro.:tak:

reklama
e-stera, Oliś dba o linie i tyle! Głodny nie jest, a to najważniejsze, a do sumo jeszcze zdąży nabrać;)

Emilko, gratuluje, pewnie od razu więcej siły mamusia ma, bo nie ma to jak dobry siwy pediatra:)

Evelajna u nas na siłę szczepią jakoś w pierwszym miesiącu, ale nie będę tego rozpisywać:) pneumokoki u nas na własną rekę chcesz płacisz i szczepisz. Rota też jak chcesz, ale rota ja nie szczepiłam, wyrodna matka, reszte zoobacze. Mamy opóźnione mocno szczepinienia, bo ja tak chciałam i oczywiście stara nie siwiuteńka pediatra była wręcz oburzona, czemu ja tak póxno z dzieckiem na szczepienie, na co ja nie wiele myśląc -bo ja jestem wyrodna matka! No i się upierała, żeby podgonić i wyrównać, żeby jej się chyba statystyki zgadzały, a ja nie! i nie przyjdę wczęsniej, wręcz zapytałam kiedy najpóźniej mogę zaszczepić i liczyła liczyła i sapała sapała:) przełknęła:)
W polszy ładnie sucho i słonecznie:) prawdziwa wiosna, a w sobote ma być nawet 20 stopni:) Dooobry wybór z porą na odwiedziny ojczyzny;p
zapraszamy;)

Do góry