reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Problemy z ciążą-krwawienia,plamienia

My nie jesteśmy lekarzami :tak:
Rożnica w dniach nie jest duża, a może na to wpłynąć nawet przesunięta owulka, zagnieżdżanie się jajeczka trwa do 10 dni ale nie jest to powodowane ciągłym krwawieniem.........

reklama
Myślę,że najlepszym rozwiązaniem będzie zrobienie testu. Jesli faktycznie jesteś w ciąży, to byłby już 32 dc, więc test powinien ciążę wykryć. Ewentualnie zrób badanie z krwi- większa pewność.

dokladnie roznica wcale nie jest duza, moze przezylas jakis stres, albo podrozowałas?
a najlepiej skoro masz jakies obawy to idz do lekarza
zagniezdzanie jaja plodowego wcale nie musi wywolywac krwawinia a juz napewno nie trwajacegotak dlugo

Witajcie drogie koleżanki, proszę o szybką odpowiedz, jeżeli któraś z Was miała podobną sytuację. Jestem w 9 tyg. ciąży. Mam na prawym jajniku cystę wielkości 3 cm (wczesniej miala 4 cm a wiec lekko sie mniejszyla) . Dostałam na ostatniej wizycie luteine dopochwową i biorę ją od ok. 3 dni. Wczoraj zauważyłam jednak lekko brązowe plamienie. Wcześniej przed luteiną zdarzało mi się zółtawe, raz leciusienko brązowe, ale mało. Teraz jest lekko brązowe, ale jest wieksza plama. Jak myslicie, czy to może byc zwiazane z cysta, że np. to z niej sięcos wydziela , bo się zmniejsza, czy to może jednak zagrozenie ciązy?:( Nie wiem co robic, wizyte mam 2 wrzesnia.

Przy plamieniu w ciąży to bym nie czekała tylko leciała do gina choćby prywatnie. Do 2 września jeszcze kupa czasu. Nie chcesz chyba stracić tego dziecka? :confused:

Powodzenia

z tym, że jest dziś święto jutro niedziela, u mnie w okolicy nikt nie przyjmuje nawet prywatnie ( a poza tym ja tez chodze prywatnie). dlatego pytam tu czy któraś nie miała takiego przypadku. dzisiaj jest już ok nie ma plamienia... sama nie wiem co robic szpital też odpada, bo nie ma mnie kto zawieźc.

Czesc dziewczyny. Jestem w 5 lub 6 tyg ciąży (każdy lekarz mówi co innego), plamie od 1,5 tyg. Na początku były to brązowe niewielkie plamienia. 5 dni temu miałam duże krwawienie. Pojechałam do szpitala. Niestety mieszkam w Irlandii a tu uważają że ciąża do 12 tyg to nie ciąża i nic mi nie byli w stanie zrobić. Dzisiaj pojechałam do polskiej kliniki. Lekarz nie stwierdził poronienia. Przepisał mi Crinone 8% domaciczne. Nie wiem czy kiedyś o tym słyszałyście, jest napisane na tym że zawiera dużą ilość progesteronu. Już zapodałam sobie pierwszą dawke, ale strasznie sie boje, leże w łóżku. Czy wiecie coś może na temat tego leku?? Czy któraś z Was może brała coś podonego i wszystko było ok??

Witam! Ja w 8-tyg ciazy trafilam z plamieniem do szpitala tam nakazano mi jak najwiecej lezec i przyjmowac nospe i duphaston.Zwolnienie z pracy dostalam juz do konca ciazy,teraz juz 36 tydz i nie moge sie doczekac,kiedy na swiat przyjdzie moj synus.Takze dziewczyny nie bagatelizujcie takich objawow,tylko od razu do szpitala i jak najwiecej odpoczynku a wszystko bedzie na pewno dobrze.Pozdrawiam serdecznie i zycze duzo zdrowka Wam i dzieciaczkom.

Czesc dziewczyny. Jestem w 5 lub 6 tyg ciąży (każdy lekarz mówi co innego), plamie od 1,5 tyg. Na początku były to brązowe niewielkie plamienia. 5 dni temu miałam duże krwawienie. Pojechałam do szpitala. Niestety mieszkam w Irlandii a tu uważają że ciąża do 12 tyg to nie ciąża i nic mi nie byli w stanie zrobić. Dzisiaj pojechałam do polskiej kliniki. Lekarz nie stwierdził poronienia. Przepisał mi Crinone 8% domaciczne. Nie wiem czy kiedyś o tym słyszałyście, jest napisane na tym że zawiera dużą ilość progesteronu. Już zapodałam sobie pierwszą dawke, ale strasznie sie boje, leże w łóżku. Czy wiecie coś może na temat tego leku?? Czy któraś z Was może brała coś podonego i wszystko było ok??
Jak mozna uwazac,ze ciaza do 12 tyg to nie ciaza,przeciez serduszko dziecka juz bije...co za kraj!!!!!Keitig nie slyszalam nic o tym leku,ktory zostal ci przepisany,ale mysle,ze to odpowiednik naszej luteiny czy duphastonu,ktore to zawieraja rowniez progesteron,ktory pomaga podtrzymac kilkutygodniowa ciaze.Takze bierz ten lek i lez jak najwiecej,najlepiej z nozkami do gory a wszystko napewno bedzie OK.Trzymam kciuki!

reklama
hej
ja jestem w 10 tyg ciąży , plamiłam i to czesto lekarz przepisał mi duphaston i nadal plamię. czy ma tak być :-( bo się martwie o dzidzie a następny termin mam pod konie wrzesnia.