reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy z ciążą-krwawienia,plamienia

dziękuje za słowa otuchy. Niestety Irlandia to nie najlepszy kraj jeśli ma się zagrożoną ciąże. Jak byłam w szpitlu to bardziej czułam sie jakbym w rzeźni była i kązdy patrzył na mnie ze zdziwieniem czego ja chce przecież 6 tydzień to nie ciąża. Nawt mi usg nie zrobili. Od wczoraj biore już ten lek od polskiego lekarza i odpoczywam, może wszystko bedzie ok :)

reklama
kochane dorobiłam się w 7 tygodniu ciąży bliźniaczej krwiaka u ujścia macicy, 4 dni w szpitalu, po tygodniu mam jeszcze małe brudzenia, duphodton i leżenie plackiem
z dziećmi póki co good
czy któraś z was miała podobny problem jak długo się zmagała z plamieniem brudzeniem, czy w szpitalu coś pomogli bo mnie nie tylko wyszłam zniszczona psychicznie?
pozdrawiam i czekam

ja w obu ciazach mialam krwiaki, dosc czesto sie zdarza. Szpital jak szpital, najbardziej pomaga odpoczywanie i lezenie i duphaston. Moje krwiaki wchlanialy sie szybko - ok. 3 tyg, ale ponoc cala ciaze mozna miec.
Wiesz ciaza blizniacza juz od poczatku wymaga wiecej uwagi i pewnie dlatego wzieli Ci do szpitala, bo zazwyczaj sam krwiak to nie powod. Powodzenia i uwazaj na siebie (Was) :tak:

kejtig jestem w podobnej sytuacji Ciążę mam zagrożoną od początku kiedy pojawiają się jakieś problemy gp wysyła mnie do szpitala a tam traktują mnie jak idiotkę mimo,że jestem już w 12 tyg Ostatnio pielęgniarka oświadczyła mi,że do 25tyg nie mogą mi pomóc!!!!!! jak mocno będzie mi lecieć krew i bolał brzuch wtedy mogę do nich przyjechać!!!! myślałam, że padnę tam z wrażenia Na szczęscie mam tu polskiego gina, bardzo mi pomógł Ciąża rozwija się prawidłowo ale ciągle mam jakieś plamienia, krwawienia Ostatnio okazało się, że mam krwiaka :( leżę więc plackiem w łóżku i modlę się o moją dzidzie
Trzymam za Ciebie i Twoja fasolkę mocno kciuki

Wiem, że w ciąży upławy są na porządku dziennym, ale jakie je macie? Wodniste, czy grudkowate? Ja mam bardziej wodniste, a kolejna wizyta u lekarza dopiero 8 września :-(

ja mam raczej wodniste i białawe, ale ja od początku ciąży mam problem z moczem. Ciągle badania mi źle wychodzą i to niby dlatego.

reklama
Dziękuje ja również trzymam za Ciebie i dzidzie kciuki. Dzisiaj byłam na usg w szpitalu. Lekarz stwierdził że oczywiście jest jeszcze za wcześnie (7 tydz) żeby cokolwiek stwierdzić ale serduszko bije!!! Bardzo mnie to ucieszyło. Cały czas biore progesteron od polskiego gina i leże w łóżeczku. Plamienia sie skończyły, 2 dni temu miałam tylko brązowe skrzepy ale myśłe że to jeszcze pozostałości po tych plamieniach. Jestem dobrej myśli. Michalka25, 12 tydz to już spora ciąża i ryzyko poronienia sie zmniejsza, napewno bedzie wszystko ok, bądź dobrej myśli :)