reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy z ciążą-krwawienia,plamienia

Warto zadzwonić do ginekologa, który prowadzi Twoją ciążę.
Oczywiście on uzna, co masz robić - iść do szpitala, czy się nie martwić.
Generalnie jeżeli z pochwy wydostaje się wydzielina, która jest zabarwiona i ma zapach jakikolwiek to coś może się dziać. jednakże to bardzo wczesny etap ciąży, więc może to być normalne. Nie ma co jednak bagatelizować. Zadzwoń do lekarza - on na pewno stwierdzi co dalej robić.

reklama
Żadnego krwawienia w ciązy nie można lekceważyć....nawet jeśi wydaje się niegroźne.
Skontaktuj się jak najszybciej ze swoim lekarzem.

w całym okresie ciąży nie wolno bagatelizować żadnego krwawienia, ja plamiłam w 6 tyg i dostałam duphaston i nospe, musisz koniecznie iść do lekarza niech Cię zbada i zobaczy co się dziejebo być może to po stosunku, a może być coś poważniejszego. Mi stwierdził że to po stosunku plamiłam, pewnie u Ciebie też tak jest. Pozdrawiam i trzymam kciuki za fasolkę:-)

Witam!
Jestem w 11 tygodniu ciąży, jest to moja pierwsza ciąża.

Jestem troszkę zaniepokojona tym co się dzieje, mianowicie;
wczoraj wieczorem kochaliśmy się z chłopakiem, później jak poszłam siusiu zauważyłam, że wyszło ze mnie troszkę takie jakby nieco skrzepniętej krwi (takie jakby splątane niteczki), co znam z końcówki okresu. Po podtarciu się, zauważyłam na papierze gęstą brunatną maź która 'cieknie' ze mnie do teraz. Nie jest jej strasznie dużo. Może tyle co przy 3-4 dniu okresu.
Ciężko mi ją opisać... jakby ciemny śluz z krwią (?), w każdym razie jest to brązowe i nie przypomina krwi podczas okresu.

Bardzo się martwię czy to nic poważnego. Jeśli któraś z Was wie coś na temat tego to proszę o pomoc...

Ja również przychylam się do opinii dziewczyn,jak najszybciej skontaktuj się z lekarzem:tak::tak::tak:.
Pozdrawiam!!!

Witam serdecznie :)
Chcę się Was zapytać o radę/opinię ponieważ nie bardzo mogę poradzić się lekarza (jestem na urlopie za granica). Od 8 miesięcy biorę tabletki antykoncepcyjne. W 18 dniu cyklu podczas stosunku z moim chłopakiem zaczęłam krwawić. Następnie przez dwa dni (19 i 20 dzień cyklu) na bieliźnie pojawiał się brązowy śluz chyba wymieszany z krwią. Do tego dochodzi ból dolnych części brzucha i nic poza tym (żadne pieczenie, swędzenie itp). Nigdy wcześniej nie miało to miejsce. Cytologię miałam robioną ostatnio 6 miesięcy temu i wyszła bez zarzutów. Jak myślicie co to może być?

ja nadal nie wiem po ilu dniach od stosunku wystąpiło to brudzenie...:confused: bo po 2 dniach nie dochodzi do zagnieżdżenia a później

Fitusia dobrze napisała,to może być objaw wielu spraw,ciąży,owulacji i problemów hormonalnych i to jest coś z rodzaju "temat rzeka" bo plamienie przed okresem może świadczyć o zagnieżdżeniu jak i problemach hormonalnych...więc jak widać,trzeba czekać byynajmniej do dnia spodziewanego okresu a potem się zastanawiać i cokolwiek twierdzić !

reklama
Cześć. Czy to możliwe, ze to mogą być objawy ciąży? -> Mam regularnie miesiączkę co 28/ dni , trwa ona maksymalnie 5 dni. Teraz dostałam ją już 23 dniu i trwa ona 9 dni, krwawienie jest na prawdę minimalne. Nie wiem co się dzieje, i boli mnie podbrzusze tak jakbym co najmniej zrobiła kilkadziesiąt brzuszków, nie stresuje się niczym prowadzę raczej regularny i spokojny tryb życia. Czy to może być tzn. zagniezdzanie sie jajka płodowego? Proszę odpiszcie