reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Problemy z ciążą-krwawienia,plamienia

kamii - a dlaczego Cię odesłali ? czy lekarz wytłumaczył Ci czym to grozi, czy nie grozi itp
nie bardzo rozumiem, czemu się Tobą nie zajęli ....czy to znaczy, że nie ma zagrożenia, czy nie chcą ratować ciąży ze względu na wczesną ciążę
ja też mam problemy z ciążą i mam leżeć 2 tygodnie, bo to dopiero 5-6tc i dopiero, jak będzie serduszko, to mnie zaszyją, żeby ratować ciążę
dlatego zastanawiam sie czym sie kierował lekarz i co Ci powiedział
i naprawdę radzę poczytać inne wątki w tym temacie, bo jest sporo, a dziewczyny nie opisują swoich historii w kilku miejscach
zapytaj na innym wątku, jestem pewna, że znajdziesz dziewczyny w podobnej sytuacji i poradzą Ci co masz robić
ja być poszła do jakiegoś dobrego gina

monikaj - po pierwszze leżeć..jeśli to nie jest "żywa" czerwona krew, to nie ma powodów do paniki...trzeba leżeć...jeśli są plamienia takie brunatne itp to prawdopodobnie masz kłopot z hormonami
lekarz powinien ci przepisać luteinę
uważam, że powinnaś zgłosić się już do lekarza i nie powinien Ci odmówić wizyty teraz, jeśli plamisz, bo to jest zawsze zagrożenie....tak naprawdę nie wiadomo czemu tak się dzieje
najczęściej jest to niski poziom progesteronu, ale niegdy nic nie wiadomo

życzę powodzenia

Ostatnia edycja:
reklama
Dzwonilam do lekarza ale on twierdzi ze lepiej poczekać dlatego ze ja zaszła w ciążę ze spirala i w zeszły czwartek ja wyciągnął i teraz lekarz chce odczekać dwa tyg żeby zobaczyć co będzie. Ale ja plamie od 3 tyg od czasu kiedy powinnam dostać miesiaczke. Nie planowaliśmy tego dzidziusia ale teraz bardzo bym chciała żeby było wszystko dobrze .

Dziewczyny, przez ostatnie 10 dni krawiłam na brązowo, krwiak mi się wchłaniał, ale od 3 dni czuję, że prócz krwawienia mam też wodniste upławy, pojawiają się za każdym przekręceniem w łóżku i to na tyle wodniste, że czuję dyskomfort i podcieram się chusteczkami. Miała któraś z Was takie coś przy krwiaku??

Hej
Chciałabym się dowiedziec czy u was też występowały krwawienia i plamienia w ciąży. U mnie w 5 tygodniu i 5 dniu wystąpiło krwawienie małe i biore duphaston zgodnie z zaleceniami ze szpitala . Też miałyście takie problemy? Do osób po ciąży czy ciąża przebiegła pomyślnie . A do osób co miały krwawienia czy one mineły czy sie powtarzają kiedy były i co bierzecie

Ja w pierwszej ciazy nie miałam nic ale w drugiej tak jak u ciebie w 5 tc zaczęłam plamic. Pierwsze była świeża krew po przytulanku, i zaczęłam plamic to było takie brazowawe coś, dostałam duphaston. Jak go brałam wszystko sie uspokoiło ale jak skończyłam opakowanie to wszystko wróciło i niestety plod obumarl. Ale oczywiście każda z nas jest inna. Musisz dużo odpoczywać i sie nie stresowac. Moja siostra plamila na początku ciazy a trzy tygodnie temu urodziła zdrowego chłopca. Także powodzenia i trzymaj sie:-)

Oj troche mnie przeraziłaś. Ja już dzwoniłam do nowego ginekologa i mam wizyte w piątek czyli zanim mi się skończy ten lek. Ale babka od razu mi powiedziała że przepisze mi albo właśnie ten duphaston albo luteine i coś tam bo tańsze. Mam nadzieje ze bedzie dobrze

Witaj CZARNA, ja również miałam plamienia w 6-7 tygodniu, od razu dostałam zwolnienie i musiałam odpoczywać, nie przemęczać się i relaksować :tak: Oczywiście duphaston i chyba to była cyclonamina na krwawienia!

Teraz jestem w 16 tc i duphaston brałam do tamtego tygodnia i wszystko już jest w najlepszym porządku, nawet nie dopuściłam do siebie myśli że coś może być nie tak :happy:
także głowa do góry i myśl pozytywnie, bo na pewne procesy, które zachodzą w naszym organizmie nie mamy zupełnie wpływu, więc nie marnuj swojej energii na zamartwianie się :happy:
Na pewno wszystko będzie dobrze

Wprawdzie nie mówię za siebie, ale moja koleżanka miała zagrożoną ciążę - non stop przytrafiały się jej plamienia i to parę razy poważniejsze. Miała też okropne skurcze - dostała duphaston i przykazanie, że ma leżeć i odpoczywać (oczywiście nie dostosowała się do końca do tych ostatnich zaleceń) ale dziś jest w 26 tygodniu ciąży i dzidzia kopie ją z całej siły :) i wszystko jest ok :). No ale tak czy siak trzeba uważać na siebie więc odpoczywaj i nie przemęczaj się - trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze :)

Mogę dodać, że moja mama tez brała duphaston przy ciąży z moją siostrą - bo też była zagrożona od samego początku (plamienia/krwawienia ETC) i moja mama często była w szpitalu. Urodziła miesiąc przed czasem (nie wiem z jakiego powodu bo nie pytałam - także nie martw się) - ale moja siostra dziś ma 13 lat i jest zdolniejsza od jej rówieśników urodzonych o czasie ;). Także nie martw się na zapas. :*:*

reklama
No mi też proponowali zwolnienie z pracy ale ja studiuje ostatni rok. Mam mało zajęc więc będę chodzić. Jedyne co to zwolnienie z wf. Ale leżec plackiem chyba nie musze??Ktoś musi gotowac itp jak mąż w pracy