reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Problemy z ciążą-krwawienia,plamienia

Ja też miałam bóle brzucha i każde krwawienie wywoływało u mnie lęk...
Co do krwiaka to zaraz po rozpoznaniu gin mi powiedział, ze jest umiejscowiony w górnej czesci łożyska, tuż nad głową Maluszka (nawet widziałam Go na USG) i tak informował mnie na każdej wizycie, czy się zmniejsza, czy nadal jest taki sam.

reklama
W takim razie ja idę się położyć, jutro poprosze chłopaka o komputer do łóżka hehe

hey ja poroniłam 3 razy w 4 ciąży miałam też krwiaka w 13tyg możliwe jest,że krwiak rozwija się w szybkim tempie i na poprzedniej wizycie go nie było widać u gin, a pojechałaś do szpitala i już był...Ja tak miałam :tak: Mi kazali leżeć i nic takiego nie robić, bo bardzo chciałam do domu więc zgodzili się pod tym warunkiem... kompa zabrałam koło łóżka i tak spędziłam w nim 3 miesiące, w 7 miesiącu tak naprawdę zaczęłam już normalnie funkcjonować... Jeśli krwiak uciśnie dziecko, może obumrzeć płód lub jeśli krwiak jest w wodach płodowych i pęknie może nastąpić to samo, ja akurat krwiaka miałam poza wodami i po trochę sączyła mi się krew codziennie, a była pomarańczowa bardziej. Też brałam luteine, ale dopoch. Lepiej dmuchaj na zimne i się nie przemęczaj, ja jak wtedy tak miałam chodziłam tylko do wc chociaż jestem taka,że mnie nosi jak nie posprzątane, ale zęby zacisnęłam przyszedł 7 miesiąc więc byłam spokojniejsza,że w razie czego dziecko już takie może przeżyć,gdy się urodzi. Ja dotrwałam do 40tyg i 1 dnia urodziłam przez cc Alan ma już 14 tyg zdrowy chłop :-), miałam cc poprzez wielki płód, przez osłabioną macice po 3 poronieniach i czyszczeniach i krzywy kręgosłup. Uważaj na siebie życzę dużo zdrowia :tak:

witam:) nie mogę nigdzie znaleź odpowiedzi na moje pytania.
od czasu gdy jestem w ciązy założyłam już mnóstwo tematów,a więc moje pytanie kieruję do Pań które w czasie ciązy miały krwiaka ..
w 6 tyg.ciązy pojawiło sie u mnie silne krwawienie..ale trwało tylko 1 dzień i szybko ustało po duphastonie,ale niestety teraz(8 tydz) powtórka tym razem lekarz stwierdził ,że mam krwaiaka .Ciąza jest trochę mniejsza niż powinna ,ale serduszko bije..
obecnie mam bardzo silne brunatne krwawienie..nie wiem jak to nazwać intesywne jak krwawienie tylko koloru brunatnego-moje pytanie brzmi -czy przy krwiaku krwawienie jest normalnego krwistego koloru czy właśnie takie bardzo ciemne brunatne?
męczy mnie już to od 3 dni ..z każdym dniem denerwuję się jeszcze bardziej.Proszę o pomoc.

witaj,
dziewczyn z krwiakiem w ciąży jest na tym forum naprawdę dużo i dużo o tym piszą
poszukaj, a na pewno znajdziesz
w wątku : ciąża po poronieniu też jest sporo w tym temacie

Miałam krwiaka w obu ciążach w pierwszym miałam silne krawienie takie czerwone o jakim ty mówisz, było to jednorazowe i się więcej nie powtórzyło ale musiałam leżeć do końca pierwszego trymestru. W drugiej ciąży powtórka z rozrywki krwawienie w 8 tygodniu ciąży i potem chyba z 4 razy jeszcze. Takie brunatne krwawienie utrzymywało się chyba ze 2 tygodnie ale jednocześnie krwiak się zmniejszał. MOja ginekolog mówiła ze najwidoczniej tak się ten krwiak ewakuuje i faktycznie musiało tak być bo pomimo tego krwawienia krwiak się zmniejszał leżałam jakoś chyba do 14 czy 15 tygodnia sporo dłużej niż za pierwszym razem. Trzymaj się! Powodzenia!:-)

witaj,

ja rowniez mialam krwiaka w poprzedniej ciazy. Ujawnil sie ok 10 tyg ciazy poprzez plamienie koloru czerwono brunatnego. To brunatne,czasem zolto brazowe plamienie trwalo ok 10dni. Od razu wizyta u lekarza,ktory potwierdzil krwiaka i przepisal duphaston. Dostalam zwolnienie na 8 tyg, w ciagu ktorych mialam bezwzglednie lezec. Wstawac tylko do toalety i na jedzenie. Po 4 pierwszych tygodniach dostalam zezwolenie na ok godzinne spacery,aby nie bylo zasttojow krwi i polepszyc krazenie.
Udalo sie, krwiak zniknal po tych 8 tyg. Dostalam zwolnienie na kolejne 4 tyg ale juz bez przymusu lezenia, tylko odpoczynku jak najwiecej sie da.
Niestety w 19 tyg ciazy zaczely sie u mnie uplawy takie bardzo wodniste. Pojechalam do szpitala,okazalo sie ze mam powolne saczenie sie wod plodowych. Lezalam w szpitalu, probowalismy ratowac ta ciaze ale sie nie udalo. W 22 tyg ciazy moj synek sie urodzil. Nie udalo sie go uratowac. Za przyczyne pekniecia worka owodniowego i saczenia sie wod przewaznie uwaza sie infekcje. U mnie jej nie bylo. Lekarze mowia ze czasem wczesniejsze krwawienia w ciazy moga spowodowac oslabienie worka owodniowego ktory w przyszlosci moze sie przebic w tym miejscu gdzie bylo zrodlo krwawienia. Nie jest to czeste ale niestety stalo sie to u mnie.
MOja rada dla ciebie - lez ,odpoczywaj, biez duphaston (lub luteine-zalezy co lekarz ci dal), nie stresuj sie i bedzie dobrze. W przyszlosci uwazaj na jakiekolwiek wodniste uplawy, oraz twardnienie brzucha. Jesli cos takiego poczujesz od razu idz do spzitala. Mam nadzieje ze u ciebie wszystko ulozy sie pomyslnie ;) glowa do gory! dawaj znac co i jak

byłam wczoraj w szpitalu..odesłali mnie do domu ,ale diagnoza ..:-(
mam krwiaka który jest w miejscu w którym ma byc łożysko jestem załamana !!

reklama
Cześć dziewczyny. Dołączam się do tematu bo jestem w 7 tyg ciazy i cały czas plamie. Raz jest to jasno różowa krew a innym razem bardzo ciemna brązowa. Martwię się , wizytę mam w następny piątek i myśle ze oszaleje do tego czasu. Z czego to krwawienia???? Martwi mnie to ze nie jest to czasami tylko codziennie, bardzo mało ale jest.