reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy z ciążą-krwawienia,plamienia

Witam dziewczyny! Długo nie pisałam bo nie miałam dostępu do internetu;/ chciałam podzielić się swoimi przeżyciami.. Wcześniej pisałam o problemach z krwiakiem. Po lekach, leżeniu i odpoczywaniu krwiak się zmniejszał.. Po wizycie 21.04 i zrobieniu USG okazało się że krwiak się wchłoną i na szczęście wszystko się jakoś układa. Zaczęłam 9 tydzień i czuje się tak sobie ale to chyba normalne tzn mam nudności i czasami boli mnie brzuch. Kontrole mam teraz 11.05 ale mam nadzieję że żadnych rewolucji już nie będzie oby. Oby u Was tez wszystko się ułożyło zresztą pozytywne nastawienie i odpoczynek są bardzo ważne. A wracając do wypowiedzi majka20001 bo nie bardzo wiem o co chodzi dlaczego nie można głaskać brzucha? Bo mój mąż bardzo to lubi jak idziemy spać to się śmieje że rozmawia z dzidzią. Czy to jakiś przesąd czy to ma jakiś wpływ na dziecko czy jak ? prosiła bym o wyjaśnienie :)Pozdrawiam wszystkie bardzo serdeczne i tzymam za was wszystkie kciuki będzie dobrze musicie w to wierzyć!! :)

reklama
Czesc dziewczyny ja mialam krwiaki i torbiele brrr i to w pewnym momencie wieksze od dziecka... :-( lekarz kazal lezec,lezec i jeszcze raz lezec do tego progesteron- crinone czy jakos tak i USG co 2 tyg NA SZCZESCIE poskutkowalo i na chwile obecna jest ok. Ale to bylo straszne bo zaczelam krwawic i balam sie,ze to koniec na szczescie trafilam szybko do dobrego lekarza.Pzdr

aha jeszcze jedna jak zaczelam krwawic to dostalam luteine(bylam akurat w Pl), ktora szczerze nic mi nie pomogla inaczej - pomogla chwilowo bralam ja chyba 3tyg i pozniej trafilam do tego lekarza, ktory zapisal mi ten 2 lek.Nie wiem czy jest on w Pl(nie mieszkam w Polsce) mysle, ze jest. Jest cholernie drogi,ale tez cholernie dobry :) przynajmniej mi pomogl i zaczelam sie po nim czuc normalnie bo oprocz krwawien mialam bole w dole brzucha. I najwazniejsze! Nie denerwujcie sie (wiem,ze latwo mowic,ale to polowa sukcesu!)

mgiełko - trzymaj się cieplutko :):):) wiem ze łatwo się mówi ale rozumiem twoje obawy :) łykaj duphaston i tak jak kazal lekarz lez i wypoczywaj :) to twoj wlasnie spokoj najbardziej jest wam teraz potrzebny :) no i pamietaj zeby nie glaskac brzuszka :) nas goniła za to w szpitalu taka mocno doswiadczona połozna :)

Maju, zaciekawila mnie Twoja odpowiedz, powiedz mi "dlaczego nie mozna glaskac brzuszka? na co to ma wplyw?

Miłka - dziękuję bardzo :) dziewczyny dokładnie tak - macica się stawia:) głaskanie czy nawet trzymanie dłoni na brzuchu i rozgrzewanie go zachęca do skurczy - to jest jeden z patentów na przyspieszenie porodu - i skoro juz wspominałam o tamtej położnej to dodam ze mowiła jeszcze - głaskać to sobie mogą te którym nic nie jest :) zdążycie się jeszcze dzidziusia nagłaskać :)

Witam jestem w 12tym tygodniu w zeszłym tygodniu zaczęło się krwawienie.Poszłam na ostry dyzur do szpitala i po dopochwowym USG lekarz stwierdził,że pękł mi krwiak na kosmówce.Położyli mnie na dwa dni do szpitala podali luteine i dophaston i zalecenie żeby dużo odpoczywac,ale minął już tydzień a ja zauważyłam,że czasami jeszcze mam takie maleńkie plamienia.We czwartek dopiero idę do lekarza.Proszę może ktoś mi napisze czy to normalne i jak dlugo to potrwa? Proszę o pomoc to moja pierwsza ciąża tak bardzo upragniona i boję się żeby mojemu bąbelkowi nic się nie stało.Z góry dziękuję i pozdrawiam

Kasiorek - mi w szpitalu mowili ze krwawienia przy krwiaku moga sie utrzymywać aż ciaża wypełni i naciągnie macicę, do tego czasu krew ma po prostu miejsce zeby sie zbierać, może też się to zatrzymać wcześniej gdy krwiak się wchłonie :) bądź dobrej mysli, odpoczywaj i nie dźwigaj niczego :) u mnie byla sprawa troszke gorsza :) w szpitalu przelezalam miesiac a jeszcze w 6-7 miesiacu wylatywaly podbarwione skrzepy ...brr.... a teraz prawie roczny szkrabik spi za scianą... :) także nie stresuj się, wypoczywaj i łykaj duphaston czy luteinę na wzmocnienie maluszka :) ja się nie szczypałam i poszłam na L4 :)

Kasiorek - mi w szpitalu mowili ze krwawienia przy krwiaku moga sie utrzymywać aż ciaża wypełni i naciągnie macicę, do tego czasu krew ma po prostu miejsce zeby sie zbierać, może też się to zatrzymać wcześniej gdy krwiak się wchłonie :) bądź dobrej mysli, odpoczywaj i nie dźwigaj niczego :) u mnie byla sprawa troszke gorsza :) w szpitalu przelezalam miesiac a jeszcze w 6-7 miesiacu wylatywaly podbarwione skrzepy ...brr.... a teraz prawie roczny szkrabik spi za scianą... :) także nie stresuj się, wypoczywaj i łykaj duphaston czy luteinę na wzmocnienie maluszka :) ja się nie szczypałam i poszłam na L4 :)

piekne slowa:-) daja duzo otuchy i wsparcia.. tak ja tez popieram, jesli cos sie dzieje trzeba myslec pozytywnie i isc na L4:)
i glowa do gory :)

reklama