reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy z ciążą-krwawienia,plamienia

Byłam dzisiaj na usg w szpitalu. Wczoraj znowu zaczęłam plamić :( Lekarz stwierdził małego krwiaka i stąd te plamienia. Oczywiście nic mi nie przepisał, nie kazał leżeć, cała Irlandia. Dlatego w czwartek jade do polskiego ginekologa. Z dzieckiem wszystko ok, serduszko bije :) Najlepsze że sie okazało że to 7 tydzien i 1 dzień a nie jak wychodzi z miesiączki 9 tydzień. Szkoda bo wolalabym żeby to był już 9 tydzień, mniej bym się denerwowała. Ale mam nadzieje że wszystko bedzie ok.

reklama
kejting, ja dostałam krwotoku w 6 tygodniu... niestety nie było widac serduszka, ale gin stwierdził ze jeszcze da mi tydzień czasu... dostałam duphaston i wyjechałam do rodziców, bo mam małego synka który uniemożliwił mi leżenie... po tygodniu okazało sie ze serduszko pieknie bije, a plamic bede bo zrobił mi sie krwiak podkosmówkowy... no i plamiłam, do 14 -tego tygodnia.... dni sie dłuzyły, ale szło to jakos zniesc...
powodzenia!!!

ja też plamię:-(...a może brudzę?nie jest to krew,tylko jakieś różowo-brązowe upławy.moja lekarka ma to gdzieś:wściekła/y: mówi,że to może oznaczać dosłownie wszystko...dziś prywatnie zrobiłam sobie beta hcg .wynik-157.000,czyli nieźle całkiem...10 dni temu było 3000:-) mam nadzieję,że to dobry znak.trzymajcie się dziewczyny...musi być dobrze.

Kejtig będzie dobrze głowa do góry Przeszłam przez to samo Polski gin tez zaleci Ci leżenie i pewnie duphaston Kontaktowałam się z moją gin w Polsce i ona też powiedziała,że najlepsze co mogę zrobić z krwiakiem to leżeć aż się wchłonie Będzie dobrze:tak: wypoczywaj ile wlezie i bądz dobrej myśli
Waniliowa gin zawsze robi mi usg żeby upewnić się,że z maluszkiem jest wszystko ok beta hcg robi się we wczesnej ciąży ale widząc twój przyrost widać,że ciąża pięknie się rozwija:-) wypoczywaj a wkrótce zobaczysz jak bobasek wierci się w środku:-D Powodzenia życzę
U mnie raczej dobrze, muszę jeszcze dużo leżeć bo mam żółte upławy od krwiaka jak za dużo się ruszam No i brzuchol juz pomału rośnie;-)

Mnie pomoglo- jestem dzis w 35 tc a malutka Hania fikolkuje w brzusiu;-)

To troszke zalezy- czy przyczyna lezy po stronie hormonalnej u kobiety (za malo progesteronu ), czy problem lezy po stronie plodu- tzw. "selekcja naturalna" .

Mam nadzieje, ze w Twoim przypadku jest to ta pierwsza przyczyna. Trzymaj sie i powodzenia!:tak:

Byłam wczoraj u pl gina. Krwiaka mam wielkości 1,5 cm na 0,5. Dzidziuś ma 12 mm. Ale nie plamie z powodu krwiaka ale z nadzerki. Mam przepisane te same drogie leki ale podobno sa znacznie lepsze, do tego maz ma mi kupić luteine i nospe jak bedzie w Polsce. Ja niestety nie moge lecieć za tydzien :( musze cały czas leżeć. Ale cieszy mnie ze z dzidziusiem wszystko ok i ze te plamienia (ostatnio spore) sa z nadzerki. Kolejna wizyta 24 wrzesnia w szpitalu.

kejtig cieszę się bardzo,że z dzidziusiem wszystko ok Poproś kogos w Polsce niech Ci przyśle leki pocztą Mi tata przysyła właśnie nospę w zwykłej kopercie bąbelkowej i po 2 dniach już mam:)
Taki widocznie nasz urok ja już w 15tyg i ciągle leżeć muszę no i migreny mi żyć nie dają kurczę ile trzeba się namęczyć żeby zdrowego bobaska urodzić:(
Trzymam mocno kciuki za Was:) no i miłego leżenia:)

reklama
Mnie też męczą migreny. Pomaga mi zimny kompres chociez ostatnio słyszałam że ciepły jest jeszcze lepszy. 15 tydz.fajnie leci dosyć szybko :) również trzymam mocno kciuki za Was Michalka25 i pozdrawiam