reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy z ciążą-krwawienia,plamienia

reklama
ja byłam na wakacjach i chyba sie tam czegoś nabawiłam, bo zaczęły mi sie robić zielonkawe upławu i grudkowate :nerd:

byłam u lekarza i teraz lecze się na grzybice. naszczęście leczenie jest krótkie i niekłopotliwe ale co się zdenerwowałam to się zdenerwowałam! mam nadzieje że to nie odbije się na Maleństwie :-(

Ja ostatnio opisalam przez telefon upławy mojej lekarce, powiedziała, że raczej nie powinny być takie, ale przez telefon trudno stwierdzić. Mam troszę żółtawych kremowych i dookoła wodniste... I tez czasami po prostu mi się leje. Mój M śmiał się, jak mu pokazałam, że się posikałam :-D Muszę poczekać do wizyty za 2 tygodnie.

no dziwne, mi przepisał lek który kosztuje 120 euro, ale czytałam o tym leku ze jest bardzo dobry na podtrzymanie ciąży, ale może powinnam zmienic ginekologa. Do jakiej kliniki jezdzisz??

Wow 120!!! szok Za opakowanie duphastonu płacę 17euro!! Chodzę do medicusa w Cork moim ginekologiem jest dr M.Jakubow Same wizyty są kosztowne nie wyobrażam sobie płacić tyle za leki Spróbuj u innego Wszystkie moje znajome tu i w Polsce biorą duphaston lub luteine na podtrzymanie Jeszcze jestem w szoku

9 wrzesnia mam wizyte u innego ginekologa, najpierw bylam w Dublinie, teraz jade do Waterford. Zobaczymy co mi lekarz powie. Dziekuje za odpowiedz :)

Dziękuję Wam za odpowiedzi.
:-[ Niestety stało się najgorsze bóle się nasiliły i krwawienie też. :-[
Wylądowałam w szpitalu i okazało się, ze dziecku nie bije serduszko. Organizm sam zaczął ronić dziecko. :( :( :(
Niestety podano mi leki na poronienie - ale nie poroniłam całkiem, więc miałam zabieg wyłyzeczkowania. Gdy to się działo było mi strasznie smutno.
Teraz dopiero napisałam i mogę to pisać, bo jakoś to sobie poukładałam w głowie.
Mozemy próbować za 4 miesiące znowu.
Kochana bardzo mi przykro, wiem przez co przeszłaś, nigdy nie zapominaj o swoim dzieciątku. (*) dla Twojego aniołka

Pod moim sercem,inne bije serce..nieznane a jakże bliskie i jakże kochane.
Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca. Myślę,sobie wtedy: może być wspanialej?
Noszę w sobie życie ,które Bóg mi daje....

Ja mam upławy od polowy ciazy... i od wczoraj siedze z recznikiem pod tylkiem, bo wkladka wystarcza na max 20 min. to sa dopiero uplawy!
Kolorek mleczny, zoltawy...
Az mi sie zrymowalo :-D

reklama
ja biore duphaston na podtrzymanie,to dopiero 6 tydzien.dzis rano zauwazylam na gatkach cos dziwnego-to nie jest krew,ale nie sa to tez uplawy jakie mialam do tej pory.to cos ma taki brudny kolor...szary,moze troche łososiowy,taki brudny pastelowy roz...do lekarza ide w poniedzialek dopiero:-(w szpitalu powiedzieli mi,ze jesli to nie krew ,to mam az tak bardzo nie panikowac.co wy na to,dziewczyny?to moja pierwsza ciaza;-)czekac cierpliwie do poniedzialku?króras z was miala cos takiego?