reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy w sypialni

. Ja sie tam nie leczyłam bo doradzali mi isc do psychologa ale stwierdzilam ze nic mi to nie da tylko sie wygadam a to mnie nie zmieni. Słowami sie nie wylecze.
Ty wogóle jesteś Alfą i Omegą. Znasz odpowiedzi na wszytskie pytania i z każdą sytuacją poradzisz sobie sama......;-)
W wieku 20 lat pozjadałaś wszytskie rozumy i wszytskim świetnie doradzasz:rofl2:
... Nie rób ze mnie jakiejs idiotki
Nie przesadzaj......nie robimy z Ciebie idiotki;-)
Mama Boo Co ty mi gadsz:D???? Jakos dziwne ze ty ciagle piszesz tam gdzie ja jestem... Śledzisz mnie czy cos...
Wszytskie Cię śledzimy i zachodzimy w głowę skąd Ty masz takie pomysły na wszytsko:sorry2:

paula3 Widzisz jestem skazana na nieakceptowanie moich wypowiedzi:/
Litości:sorry2:

Wiem co to depresja i wiem jakie sa jej objawy i wiem jakie ja mialam objawy. Jakbym niewiedziala to nie nazywał♦a bym tego stanu który mialam depresja
Depresja to nie jest stan emocjonalny, ani potocznie nazwany kiepski nastrój. Depresja o zaburzenie psychiczne, które nie trwa 2 miesiące, a juz napewno nei przechodzi samo z siebie.
Osoba, która ma depresję jest leczona terapeutycznie albo farmakologicznie.
Od tak sobie nie przechodzi......;-)
Zanim zaczniesz się wykłócać o coś o czym nie masz zielonego pojęcia poszukaj czegoś na ten temat chciaż w Wikipedii.......bo póki co to się ośmieszasz.

reklama
z tą drobną róznicą, że nie wszystko jest od razu depresją poporodową. Czasem przybiera to formę łagodniejszą, psychologowie nazwali ją babyblues.
Z depresji zazwyczaj człowiek leczy się farmakologicznie.
Dokładnie zgadzam sie, że nie każda kobieta odrazu ma depresje poporodową. Ja bardzo pragnęłam dziecka niestety przez ponad półtora roku nie mogłam zajśc w ciążę a jak juz się udało to byłam przeszczęśliwa i do głowy by mi nawet nie przyszło że mnie taka radosną tak bardzo pragnącą dziecka dopadnie babyblues. A jednak. Przez dwa tyg chodziłam jak struta płakałam i nie byłam sobą wszystko sama przy dziecku robiłam i denerwowały mnie jakieś rady wszyscy w koło sie martwili że bedzie gorzej ale przeszło a kiedy już wróciłysmy z małą do domu bo na początku byłysmy u mojej mamy która mi bardzo pomogła to wszelkie moje obawy zniknęły i okazało sie że strach ma wielkie oczy.

dziewczyny dlaczego wszedzie gdzie pojawi sie Wasze grono musi dochodzic do awantur?ktos prosi o rade bo ma prolem ale i tak nici z tego bo pare wszechwiedzacych pan musi sie wziac za buzki:zawstydzona/y: Nawet nie wiecie jak sie to trudno czyta (a zaraz pewnie napiszecie zebym sobie nie czytala jak nie chce:-)) Dajcie sobie spokoj bo Wasze spory opanowaly juz niejeden watek.Wszedzie tam gdzie sie pojawi Wasza ''banda'' dochodzi do klotni i to juz staje sie nudne--specjalnie tak robicie czy jak?A poza tym rozpoczety watek umiera natychiast a osoba poszukujaca pomocy i tak niczego sie nie moze dowiedziec.
To co lapki na zgode????prosze Was serdecznie;-)

Kochani dziekuję za wypowiedzi. Bylam u lekarza,nie mam depresji poporodowej,ale obecny stan rzeczy ma związek z porodem,poprostu potrzebuję więcej czasu i zainteresowania.Każda kobieta inaczej reaguje. Mam nadzieje że wkrótce jakoś się ułoży. Pozdrawiam wszystkich:)

Ciesze sie ze to nie depresja, dopiero teraz trafilam na ten watek.
Drogie panie istnieja epizody depresyjne, które same przechodza i czasem juz nigdy nie nawracaja, nie mowcie o wikipedjach, bo czytalam encyklopedie medyczna wlasnie w temacie depresji.
Moja droga mysle ze pomoze wam szczera rozmowa, miedzy toba a twoi partnerem, powinniscie na spokojnie pogadac, i powiedz mu ze oczekujesz wsparcia i pomocy bo oboje jestescie rodzicami i oboje ponosicie odpowiedzialnosc, nie moze byc tak ze kobieta tyra a mezczyzna lezy.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Co robić? Jesteśmy mlodym małżeństwem. Pozdrawiam
walczyc o siebie !!!

znalesc czas dla m bo on czuje sie porzucony, ale tez wymagac od niego zeby zajal sie dzieckiem i zebys Ty mogla gdzies wyjsc, zajac sie tylko soab (pomalowac paznokcie, poczytac gazete)

poki jest to jeszcze mozliwe...... bo my ... sie rozstalismy............ :-(

Do góry