reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

reklama
Margana - fakt, mirekla dobrze Ci odpisała, że to nie swędzi, więc dzidzi w sumie ciemieniucha nie przeszkadza. Myśmy walczyły z nią już 2 razy z tym, że za pierwszym Zosia miała ogromny gruby jakby strup na całej główce. Ja smarowałam i dalej smaruje Zosi główkę oliwką, ale nie przed kąpielą a po kąpieli i potem zakładam cienką bawełnianą czapeczkę. Po ostatnim przed nocnym snem karmieniu, po kąpieli (czyli w sumie po 40min.) ściągam czapulę i Zosia idzie do swojego łóżeczka. W ciągu dnia, jak miała ciemieniuchę, też jej smarowałam oliwką. Ja nie wyczesywałam szczoteczką, tylko taką rozmoczoną przez oliwkę skórkę bardzo delikatnie zdrapywałam paznokciami z jej główki. Niby piszą na necie, żeby tego nie drapać, ale szczoteczką bym tego nie wyleczyła a wprawna dłoń mamy jest wg. mnie lepsza. Zosia miała od urodzenia długie i bardzo gęste włosy i moje palce okazały się lepszym narzędzie. Teraz nie mam problemu bo mi Zośka wyłysiała!:szok: Tylko z tyłu zostały nad szyjką takie na 2-3cm włosy a tak to łysolek mały, więc oliwkę po kąpieli tak tylko chlapnę na główkę i nie mam czego czesać.

Ja ciemieniuche tez staralam sie oliwka smarowac i wyczesywac ale nie pomoglo to ani Mackowi ani Kubie. Linomag fajnie pomaga :) A poki co codziennie smaruje glowke Atoperal masc i kremem Nivea Nutri sensitive na such skore i jest ok. Raz na 2 dni wyczesuje ta lysa glowke ale to go bardzo zlosci. Nie ma tego duzo wiec samo zejdzie od kapieli.

U nas lekka ciemieniucha. Smaruję żelem na ciemieniuchę Emolium. Zresztą używam tylko tych kosmetyków (poza Dermobazą na mróz) i jestem bardzo zadowolona.

w Naszym przypadku już po ciemieniusze. Poradziłam sobie z nią w .. 2 tygodnie jakoś. 2/3x dziennie głowinka była smarowana oliwką/linomagiem, a gdy sucha skórka zrobiła się łatwa do usunięcia, wówczas delikatnie zcierałam ją tetrą nasączoną oliwką, lub zdrapywałam, a następnie wyczesywałam. Starałam się to robić gdy młody przysypiał, Takie zabiegi go uspokajały i usypiały :)

U nas ciemieniucha była symboliczna 2 razy posmarowałam Bambino i zczesałam te skórki jak by mia mały łupież nie było jej nawet widać i już nie ma od 2 tygodni.A włoski wytarł sobie tylko z tyłu głowy taki okrągły placyk na środku.

a u nas ciemieniucha nadal jest ale jest nieduza na razie walczymy oliwka ale wczoraj zakupilam jakis ich szampon na ciemieniuche i mam nadzieje ze po tym jakos szybciej zejdzie no ale i tak przed myciem bede smarowac oliwka i wyczesywac a potem tym szamponem umyje glowinke synka :tak:

U nas tez tez troche zostało ja smaruje oilatum na zwilzona głowke godzinke przed kapiela a potem wyczesuje..

Mam pytanie czy szczepiliscie na pneumokoki i ile płaciłyscie?ja mam zamiar szczepic u nas to koszt 3 razy po 270

reklama
Do góry