reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

Ponko ja Cie doskonale rozumiem mam to samo cały czas i raczej mi juz sie chyba to nie unormuje do szału mnie to doprowadza:angry:
Moj ma cała buzie w krostkach a czoło suche jak tarka jestem załamana dzis chyba ostatni raz przyjdzie połozna to moze cos powie i jeszcze ma w buzi biało chyba to plesniawki...na dziasłach tez ale jak wziełam wacickiem to zeszło moze to mleko???jak ja nie cierpie tej niewiedzy....

reklama
moja koleżanka ma w telefonie mp3 z szumem suszarki, na jej berbecia też działa :-)

Suszarka dzialala tez na Macka :-D Mam nadzieje ze tym razem tez nam sie przyda ten sprzet ;-)

Dziewczyny a jak chodzi o te krostki, to moze byc cos od alergi - albo z pokarmu, albo od kosmetykow. Maciek mial taki problem po kremie Bambino, ze mu skóra na policzkach sie wysuszala. Długo nie wiedzialam od czego to, a przeszlo dopiero jak zmienilam mu kosmetyki :)

agalodz no a pleśniawki też może miec maluszek. Maciek sie z nimi meczyl na samym poczatku. Nie pomagaly leki, dopiero taka maść Daktarin Oral zdzialala cuda, a ponoc jest ona jedna z silniejszych jaka mozna dac dziecku.
Jednak pleniawki raczej nie zejda od scierania wacikiem, wiec to pewnie jakies resztki mleczka.

Ostatnia edycja:
Dzieki Nimfii mam nadzieje ze to mleczko..Dzwoniłam do połoznej zeby przyszła bo jego buzia wyglada fatalnie niech mi tylko powie czy to nie skaza..

Mam do Was pytanie czy kładziecie maluchy na brzuchu bo moja pani doktor powiedziała ze jak nie bedzie podnosił jak bedzie miał 6 tygodni to nas wysle na rechabilitacje:confused:a mały mało podnosi bo mało lezy bo nie ma kiedy jak sie budzi chce jesc a po jedzeniu zaraz go nie połoze a potem znow spi..

ja swojego usypiam nie raz na mnie, tak sobie śpimy w dzien brzuszek do brzuszka, co daje mu okazje do ćwiczenia mięśniorków :D i nie powiem, ale niedawno podczas wcierania oliwki w plecki mój kochany dziduś uniósł chwiejnie główkę z jednego boku, podziubał chwilkę noskiem i przewrócił spokojnie łepetynkę na drugi bok :p cwaniaczek :p

Co do pleśniawek- u nas już zeszły, z 3-4 razy posmarowałam DEZ AFTANem, a później już tylko gazik namoczony wodą przegotowaną i ścierałam. I po problemie. Prosaki na nosku dalej ma, krostki ropiejące znikły jakiś czas temu, teraz się tylko potóweczki pojawiają, jak za długo ma buźkę mokrą po karmieniu, albo jak przytuli mordkę do wilgotnego ciuszka....

Co do nawału- znam ten ból, mój już nie raz sie zakrztusił podczas karmienia :( dlatego na tą chwilę odciągam pierwszy rzut pokarmu, ten który cieknie najszybciej i dopiero wtedy przystawiam Aleksa. To pomaga.

A ja mam pytanie do dziewczyn które już zostały mamusiami i karmią swoje dzieciaczki odciągniętym mleczkiem...Jakich używacie butelek? Ja mam tylko jedną, którą dostałam do laktatora medeli, ale chcę jeszcze ze dwie dokupić i nie wiem jakie...Avent? Dr Browns? Czy jeszcze inne?;-)

mam 3 avent 125 ml i jedną tomme tippee. Smoczek przy avencie ( oczywiście nr 1) dość mocno dozuje mleczko, a tommie tippee ma smoczek o fajnym cycusiowym kształcie :)

Kachutko ja mam jedną aventu (do laktatora) i dwie tommy tippe i zdecydowanie polecam te drugie!! Tą z aventu mam jakąś felerną bo mleko ucieka nie wiadomo gdzie:szok:

onanana też tak miałam, potrzebna jest uszczelka :) coś takiego :

zaworekantykolkowy.jpg

reklama
Do góry