reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

onanana- ja strupki miałam na piersiach już w szpitalu, leciała mi z jednej krew. Zaczęłam smarować Bepanthenem i pomogło. Położna powiedziała mi, że jeśli masz cienką warstwę bepanthenolu to jednak nie trzeba przemywać piersi. Ja raz dziennie smaruję grubo mascią a przed karmieniem psikam sobie woda termalną La Roche - bardzo polecam. Potem delikatnie osuszam papierowym ręcznikiem. Teraz jest juź lepiej - strupów i krwi brak... a mala potrafi ssać każda pierś po 20 minut i tak co 2 godziny.

reklama
Do pediatry idziemy jutro, na razie poszłam do apteki i dostałam Dez Aftan - ponoć od 1. dni życia można stosować.
Wczoraj mieliśmy mały kryzys, Alekowi jeździło w brzuszku, płakał, napinał się... Od 14;30 do 18;30 płacz z przerwami na cichsze postękiwanie :( Ale przeszło, w nocy budził się na karmienie co 2h, obecnie śpi spokojnie, a ja postanowiłam karmić go na żądanie. Chyba, że po 4h nie będzie wołać, wtedy go wybudzę.
Wydaje mi się, że żółtaczka już powoli ustępuje... Ale tak jutro lecimy d pediatry, niech obejrzy jęzorek, tą żółtaczkę i niech go zważy, jestem taka ciekawa ile przybrał :):)

Masz racje kochana niech spojrzy na zółtaczke bo ja dzieki temu ze był lekarz dowiedziałam sie ze mały ma juz poziom bilirubiny 18,3 podobno to bardzo duzo i bylismy w szpitalu...

a u mojego małego dzis duza wysypka na policzkach miał kilka krostek wczesniej ale teraz jest tego duzo moze to skaza wiecie jak to wyglada??dostałam wczoraj mleko ze wsi moze za tłuste?? ja sobie bez mleka nie wyobrazam ztcia ale moze teraz odstawic jak myslicie?

No i po wizycie u położnej i lekarki rodzinnej :)
Młody w ciągu 10 dni przybrał 510gram :)!!
Klate ma większą o 1cm i łepek o 2 cm :)
jutro idziemy na badanie krwi i moczu, bo żółtaczka rzczywiście ciut przydługo się utrzymuje, ale położna powiedziała, żeby nie panikować, bo Aleks pięknie przybiera na wadze, ma apetyt, jest ruchliwy ( kiedy nie śpi ;) ) i ogólnie kawał zdrowego chłopaka ;) Pępuszek pięknie się goi :) Pleśniawki mam po każdym karmieniu ścierać gazikiem, a 2x dziennie Dez Aftanem :)
O ile wyniki morfologii będą dobre to mogę powiedzieć, że pierwsze 2 tygodnie życia ma Młody na medal :)

Julianna super, że Aleks tak ładnie przybiera:tak: Ciekawa jestem ile Maja waży:confused: my mamy wizytę 15.11... nie umiem się doczekać:happy::happy::happy:

Julianna ​nio super, że Aleks tak ładnie się rozwija!:) Kurcze, laski aż wierzyć się nie chce, że tyle z nas już ma maleństwa przy sobie!

Dziewczyny, czy herbatkę laktacyjną można zacząć pić już w ciąży?
ja mam z hippa ale nic nie pisze na ten temat, tylko tye, że jest to herbatka dla kobiet karmiących ...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry