Anek82
Fanka BB :)
anglodz - Zosia od 2 tyg. życia piła 3 razy na dobe po 2ml DEBRIDATU i musiałm ją dopajać rumiankiem i dopiero wtedy robiła mi jedną mega żadką kupkę. I tak było do tej soboty. 3 dni temu zaczęła robić sama po 2 kupki na dobę. Z czego jedna jest taka na pół pieluszki a druga to takie raczej pierdnięcie z kupką. Mała jest na piersi. Słyszałam, że jak dziecko je tylko pierś to może i raz w tygodniu kupkę robić, bo pokarm matki jest "wysokozżywany" przez dzidziusia i spalany w związku z czym nie ma tyle "odpadkó" w formie kupki co po MM. Jak Zosia nie robiła pomimo Debridatu i herbatki kupki a widziałam, że się męczy i brzuszek miałą taki na boki bardzo rozlany, to raz jej dałąm czopek i zrobiła małą kupkę po 6 godzinach a raz włożyłam jej do pupki końcówkę termometru elektronicznego z miękką końcówką i najpierw mała ślicznie się odgazowała a potem zrobiła kupkę - mega żadką, ale zawsze jakąś.
Jeśli dzieck robi tak często porządne kupki to wg mnie tylko świadczy o tym, że ma szybką przemianę materii i nic mu tam nie zalega niepotrzebnego. Ja by się na Twoim miejscu nie martwiła, bo lepiej jak robi kupki niż, żeby miało zatwardzenia.
Jeśli dzieck robi tak często porządne kupki to wg mnie tylko świadczy o tym, że ma szybką przemianę materii i nic mu tam nie zalega niepotrzebnego. Ja by się na Twoim miejscu nie martwiła, bo lepiej jak robi kupki niż, żeby miało zatwardzenia.