reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

reklama
Kuba nieraz zaczyna "rozmawiac po swojemu", ale lubi to robic do bialo czarnych obrazkow, rzadziej "rozmawia" z ludzmi ;-) Za to obserwuje Nas gdy bawimy sie z Mackiem (klade wtedy Kube na wersalce zeby nas widzial). Zaczyna robic świadomie minki, ale to jeszcze nie uśmiech tylko takie otwieranie buźki.

To moze uśmiech bedzie jako prezent pod choinke ;-)
I wam tez tego zycze, jesli do tej pory nie mialyscie ;-)

Chce tylko napisać do wszystkich mamuś, których dzieci nie toleruja smoczka, żeby spróbowały dać z innej firmy.
Wciskałam mojej Olci smoczek z firmy Lovi i za nic nie chciała. Miała odruch wymiotny i zanosiła się krzykiem. Ostatnio kupiłam tak na spróbowanie NUK-a i rewelacja. Mała pieknie ssie i daje odpocząć moim cyckom:)
Musze teraz dokupić drugi smok tej firmy bo jak się zgubi ten to będzie Armagedon.

Myśmy próbowali Nuka i Lovi ale nie chce żadnego. Nuka lubi tylko jak jest w wózku albo foteliku w samochodzie, nie wiem od czego to zależy. Może rzeczywiście powinnam poszukać dla niego czegoś jeszcze, może zechce. Mamy duży problem z zasypianiem przez to, że tylko cycek albo chusta są odpowiednie, a niestety obie metody wymagają mojego noszenia :sorry2:

a mój maluszek już się uśmiecha mówię do niego ja albo kto inny i śpiewam a on patrzy i się śmieje jeszcze chciałby do tego coś powiedzieć i miętoli buzią, ale mu ciężko :p hehe coś cudnego jak małe taki uśmiech zrobi ...

Moja często mi się skarży po swojemu i gada ze mną;) najfajniej jest jak leży i ja coś do niej powiem a ona wielki uśmiech na twarzy ma;) Dziś po raz kolejny przekręciła mi się z brzuszka na plecki

i mnie napadł jakis kryzys z pokarmem, mała się strasznie denerwuje przy cycyu jakby nie chciało lecieć, ja sprawdzam i coś jest niby ale dziś podałam jej MM racej dokarmiłam zjadła tak ok 35 nie wiem czy to dużo czy mało.

co dp połogu to ja jeszcze plamie na brązowo

uśmiechy są od samego początku gdzieś od tygodnia juz tak świadomie, zdarza się też wodzic wzrokiem ale nie zawsze

Majuska ja krwawiłam do 3 tyg., a plamienia mi sie skończyły w 6 tyg. Juz nawet wkładek nie noszę od jakiegoś czasu. A okresu to już nie bedzie, bo tabletki łykam;-) Plamień na razie nie zaobserwowałam.

nimfii super, ze się jednak udało z kryzysem!
Natalka od jakiegoś czasu uśmiecha się jakby świadomie do nas. Nawet jak my sie smiejemy albo mówimy do niej to się cieszy pełna gebą:-)

Nasz Arti wczoraj zaczął się do nas świadomie uśmiechać, tak to śmiał się przez sen.

Ja jeszcze plamię na taki żółtawy kolor, powoli mam już dosyć chodzenia 24h z wkładkami.

reklama
Margana dziękuję, kochana jesteś:tak::tak: Nie ukrywam, ze bardzo się cieszę że się tak zaparłam mimo bólu- a bolało naprawdę bardzo, no i w sumie nadal boli ale raz mocniej raz słabiej, także nie m tragedii. Nie ma co ukrywać że karmienie sama piersią to super wygoda tym bardziej że Majka nie wisi na mnie całymi dniami tylko przeważnie w 10 minut jest pojedzona i starcza jej to na 2,5-3 godziny:-)Gorzej jeśli bierze sie za jedzenie bardzo zmęczona bo wtedy nie je do syta i podsypia i robi nam się błędne koło...
Margana a czemu dokarmiasz Natalkę skoro masz dużo pokarmu?? Sama pierś nie wystarcza?? Czy mała się męczy ssaniem i nie chce??
I jeszcze jedno pytanie do Ciebie- jakie bierzesz tabletki ze nie dostaniesz okresu? Ja biorę azalie ale okres tak czy siak może się pojawić.

Majcia już też od jakiegoś czasu pięknie się uśmiecha pełną gębą;-) Bardzo lubi swojego tatusia i do niego bardzo często się szczerzy:-D wiadomo- musi mieć humor. A jak go ma to potrafi śmiać się i "rozmawiać" z maskotką czy np z tym kwiatkiem z książeczki tony love (kwiatek to jej ulubiony obrazek).

A jeśli chodzi o połóg to mi bardzo szybko wszystko zanikło. Pokrwawiłam może 1,5 tygodnia, potem trochę plamień i koniec. może ze 3 tygodnie wszystko trwało:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry