reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

Ja mam tyle mleka że mała wszystkiego nie wypija..a poza tym jakoś nie jest taka chełpliwa na mleko :-)

Moja mała też dostała krostek na buzi i szyjce takich drobnych czerwonych ciekawe co to??

reklama
ssabrinaa taki krostki przemywam woda przegotowana. Przy Macku samo schodzilo, teraz jest podobnie :)

Czy uzywa ktoras z was herbtaki na brzuszek ulatwiajacej trawienie? Poradzila mi sasiadka aby to podawac wspomagajaco przy kolkach.
Humana Herbatka na brzuszek, granulat, 200 g - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie

Albo jakiegos probiotyku? Mnie polozna zalecila Dicoflor N albo Biogaje.
http://www.doz.pl/apteka/p55855-Dicoflor_krople_dla_niemowlat_i_dzieci_5_ml
http://www.doz.pl/apteka/p14871-BioGaia_krople_probiotyczne_dla_dzieci_5_ml

Chcialam poznac Wasze opinie na temat tych wspomagaczy trawienia ;-)

Ostatnia edycja:
Ankusch moja też dostała takich dziwnych krostek na buzi i szyjce, zastanawiam się czy to nie potówki albo podrażnienie od ciuszków.

a co do mleka to dziś odciągnęłam pierś i się okazało, że miałam tam tylko jakies 30 ml.
Chciałam sprawdzić ile ona je i dałam jej butlę a tu też zjadła tylko 30 ml i nie wiem czy jej to wystarcza czy jak... a jak Wasze maluszki jedzą?

Niuniunia moja mała ma ponad miesiąc i je baaaardzo dużo... Na początku jadła 90 ml, potem 120 ml teraz już nawet 150!!! Je tak co 3 godziny...

Kurcze moja mała je ok 30ml, martwi mnie to trochę. Nie chcę żeby mi chudła bo wolę żeby było wszsytko z nią w porządku. Nie wiem co wymyśleć żeby więcej jadłą

niuniunia moja zjada 60-120ml, zalezy jak ma chec;-)

nimfii ja pije ta herbatke i Dicoflor tez podaje, bo pediatra tak zaleciła. Ale podaje tez Sab Simplex, wiec ciezko powiedziec co pomaga. W kazdym razie jest lepiej:-)

A ja mam znowu goraczke:-(Fatalnie sie czuje, wszystko mnie boli, nie mam na nic siły. No i cyc twardy:-(Juz nie wiem co mam robic.

niuniunia po 1 tygodniu zycia dziecko powinno zjadac ok 90 ml na karmienie jesli je z butli mleko modyfikowane. Ponoc z piersi jest inaczej - moze zjesc tyle ile ma ochote.

Nimfii ja daję gripe water na brzuszek i mam wrażenie ,zę jest lepiej,poza tym sama piję herbatkę dla karmiących z herbapolu i ona ma też koperek,anyż i coś tam jeszcze dobrze działające na brzuszek.Moze zacznę małej tą herbatke co wkleiłaś tez podawać,bo u mnie to znowu taki problem,ze mała wisiałaby cały czas na cycu,moze herbatką ją tak dopoję,ze już nie będzie chciała mleka:sorry:

U nas karmienie trwa ponad godzinę:eek: i to je z jednego cyca,przysypia po 0,5 godz,odbijamy i dawaj drugiego cyca.W nocy jak jeszcze dojdzie przebieranie to się czasem do 2 godzin przeciąga:crazy:,poza tym mała zołza jedna,choćby nie wiadomo jak przysnęla przy tym cycu to się rozbudza jak ją odkałdam i zaczyna stękać.Oczywiście smok w ruch poszedł,ale ciągle jej wypada:crazy: Uspakaja się tylko przy cycu. I tak dzisiaj w nocy balowałyśmy 2,5 godz.Dobrze,ze tylko raz.No tej pobudki o 6 nie licze,bo to już pora wstawac ;-)

Mleczko mam,nie tryska,czasem pokapie,mała się najada,mnie już aż tak bardzo brodawki nie bolą,ale pzeraża mnie,ze to tak długo trwa:eek: Nie chcę tak szybko rezygnowac z cycucha,ale ten czas.. no i jestem uwiązana,nawet wyjść nigzdie bez niej nie mogę,bo jak się budzi to tylko cyc i nic więcej więc z nikim nie zostanie,a z butli to każdy mógły ją nakarmić..ech...

reklama
niuniunia Moja Mała dzisiaj kończy 2 tyg i jak odciągnę mleczko to wypija ok 90 ml...

nimfii Odpukać Tosia na razie nie ma problemów z brzuszkiem więc nic nie podaję, ale przy synku bardzo pomagała gripe water:tak: Również dawałam infacol i pamiętam że też pomagał, ale zdecydowanie bardziej woda koperkowa...

Do góry