reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Problemy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

reklama
onana Lili tez kilka razy miala to samo (bez widocznych przyczyn) robilam posiewy moczu (czyste) i smaruje jej zawsze (po przemysiu solą fizjologiczną) neomecyn a - tak kazała lekarka - działa juz po jednym dniu

onanana dobrze, ze z ząbkami juz ok. A Natalka zaczęła chetniej myć zęby odkąd zaczęłam uzywać pasty. Hehe, chyba jej smakuje:-D
A to zaczerwienienie to jak najbardziej moze byc od antybiotyku. Ja sama zawsze przy antybiotyku mam infekcję intymną. Niestety antybiotym na jedno pomaga, na drugie szkodzi. Tak jak dziewczyny piszą - Clotrimazol jak najbardziej. Mi też kiedys pediatra poleciła smarować profilaktycznie jak mała miała leciutkie zaczerwienienie. I mozesz też dodatkowo po kazdej kapieli przemyć przegotowaną wodą.

Mamuśki jak wasze dzieciaki stawiają nóżki jak chodzą ?? Bo moja pomyka na palcach jestem ciekawa kiedy zacznie chodzić na całej stopie?!! gdy nie chodzi to staje na całej stopie ale gdy chodzi krokiem dostawnym to już na paluskzach..

Kuba tylko stoi.... Kroczki robi sobie trzymajac sie wersalki, ale tez najczesciej chodzi na placach. Ale wiem czemu to robi... chce byc wyzszy i stara sie przy okazji wspiac na wersalke ;)
do 18msc powinno sie wszytko wyrownac i dzieck nabierze dobrej postawy.

Sasiadka ma dwie corki i one obie do 18msc nie umialy chodzic prosto - zawsze chodzily zgarbone. Takze kazde dziecko sobie jakos "ulatwia" chodzenie aby czuc sie bezpieczneij tak mysle.

Pola stawia całe stopki, chyba od początku ,ale pamiętam w pracy były dzieci, które jak już stawiały samodzielne kroczki i chodziły, to jeszcze na paluszkach

ankusch moja stawia całe stópki od początku, ale ona chodzi tylko przy meblach na razie. Na palcach staje jak stoi przy stole i chce zobaczyć co tam jest;-)Ale to ponoć normalne, ze dzieciaczki na początku chodzą na paluszkach.

reklama
ankush tez byłam w obawach, ale mamuski na tym forum i pediatra mnie uspokoili.
Nimfii u nas jest to samo. Stoi na całych stopkach, chodzi przy meblach na paluchach :)

Do góry