reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

Hej kochane.
absolutnie nie chce nikogo stresowac ,ale u maluszka mojej kolezanki ( ma 2 lata i 3 mies) wlasnie wykryto autyzm. Urodzil sie jako zupelnie zdrowy bobas. Troszke sie przerazilam i i poczytalam o tym temacie. troche przerazajace, bo ujawnia sie to wlasnie kolo 2 roku zycia i nic nie ma no to wplywu. Po prostu niektore dzieci to maja. Znalazlam w necie test ktory niby ma pokazac ktore dziecko ma predyspozycje.

[video=youtube_share;s5SponUgbNo]http://youtu.be/s5SponUgbNo[/video]

To jest po angielsku ,wiec jak ktoras nie rozumie to wystarczy malucha delikatnie podciagnac do siadu za lapki. Jak trzyma glowe to ok ,a jak glowka ucieka w tyl to nie za fajnie. Ten lekarz mowi ,zeby nie panikowac ,bo przyczyn moze byc wiele , ale jesli bobik w wieku 6 mies nie trzyma glowki przy takim podciaganiu to warto wspomniec lekarzowi o tym.
Ten test jest wazny do 9 miesiaca ,zeyci bo potem bobiki rozwijaja sie juz troche inaczej.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
gola- jej maly od jakiegos czasu sie dziwnie zachowywal. Ale ma troszke wiecej niz 2 lata. Zaczol mega ryczec w wiekszych skupiskach ludzi, bardzo sie zloscil ,coraz mniej reagowal jak sie do niego zwracali i ciagle bawil sie ta sama zabawka. Poszli do psychologa i po jakis ich testach niestety stwierdzili autyzm. Oscar jes malutki wiec podobno przy intensywnej rehabilitacji duzo mozna zrobic. Dla nich to dopiero poczatek ,ale mam nadzieje ze bedzie lepiej i lepiej

Moja koleżanka ma córkę z autyzmem i intensywna rehabilitacja bardzo jej pomogła Mała - duża bo ma 12 lat mówi i to dużo tylko troche czasem agramatycznie, ma słuch absolutny więc uczy się grania, dobrze jak na jej możliwości funkcjonuje w szkole (chodzi do klacy inteegracyjnej)

moja krawcowa ma córki bliźniaczki i jedna z nich ma autyzm, rehabilitacja działa cuda, bo ona ma 8 lat i nic po niej nie widać, chodzi też do integracyjnej klasy i uczy się grać na pianinie :-)

Dziewczyny kurczę blade moja pyśka 4 tyg ważyła 8kg ja ją wczoraj hyc na wagę taką domową a ona znowu 8kg :szok::szok:
Kurczę w sumie ona je mało obiadków,deserków kilka łyżek i zaciska usta ..co prawda rusza się dużo ale żeby nic nie przybrała (aa ważyłam ją w pampersie więc jeszcze troszkę odchodzi ) Nie wiem jak ją podtuczyć aby apetyt większy miała...

ankusch myślę, ze miesiac bez przybrania na wadze to jeszcze nie powód do zmartwienia, ale na pewno to obserwuj. A co do jedzonka to próbowałaś słoiczków z różnych firm? Natalka np. nie chce obiadków z Bobovity (owoce zje, ale mniej chętnie), natomiast z Gerbera wcina wszystko bez wyjątku i w duzych ilosciach:-) Smakoszka mała:-D

Margaryna daje z różnych firm..a nawet sama wczoraj zrobiłam krupnik jak pediatra kazała bez mięsa i dupa blada..niet:no: :-(
Już nie wiem jak ją zachęcić a jak poczuje większy kawałek to od razu odruch wymiotny nie raz pawia puściła (sory za sformułowanie)

reklama
Do góry