reklama
Ssabrinaa
Podwójna Mama ☺️
No to jaki np. kremik proponujesz na sloneczne dni??przede wszystkim trzeba pamiętać, że muszą to być filtry mineralne i fotostabilne, no i oczywiście dla maluszków, większość filtrów jest od 6 miesiąca, ale można znaleźć dla młodszych dzieci
a pod spodenki wkładacie jakieś rajstopki?
Bo Ja sie bede zastanawiac nad Linomag SUN tutaj jest link :
http://www.aptekaleki.co.uk/products/298-linomag-sun-krem-dla-dzieci-z-filtrem-spf-50-ml30.aspx
Ostatnia edycja:
Wydaje mi się, że ten Linomag Sun powinien być ok, linomag maść do doopki jest jak dla mnie nr 1:-) Teraz chyba filtr 30 wystarczy, a w lecie przy bardziej ostrym słońcu może faktycznie jakiś wyższy....ja sama dla siebie kupuję fluidy z La Roche Posay z filtrem 50 ( bo mam cerę naczynkową i tak mi dermatolog zaleciła ) i uważam, że z tej firmy kosmetyki "przeciwsłoneczne" są super, oczywście też kosztują odpowiednio;-)
margo właśnie doczytałam, że Twoja malutka trze oczka, moja tez od paru dni to robi i niekoniecznie przed snem, a dodatkowo ma wysypke na brzuszku i jakiś dziwny katar, który trwa juz drugi tydzień i wszystko to razem wygląda mi jak właśnie jakaś alergia..w poniedziałek będę u pediatry , zobaczymy co mi na to powie
margo właśnie doczytałam, że Twoja malutka trze oczka, moja tez od paru dni to robi i niekoniecznie przed snem, a dodatkowo ma wysypke na brzuszku i jakiś dziwny katar, który trwa juz drugi tydzień i wszystko to razem wygląda mi jak właśnie jakaś alergia..w poniedziałek będę u pediatry , zobaczymy co mi na to powie
ja ostatnio doszlam do wniosku, ze za cieplo ubieram małego :-( Czasami jak go podnoszę z leżaka to ma mocno gorące plecy, więc już nie odkręcam kaloryferów w mieszkaniu i zakładam cieńsze ubranka, albo o jedną warstwę mniej... A na podwórko? U mnie nie będzie tak ciepło jak u Was, ale ja przeważnie jak wychodze z małym na spacer to lecę jeszcze do sklepu i dzisiaj wyciągnęłam kurteczkę, a nogi najwyżej cieplejszym kocykiem okryję
AnnaJ007
Fanka BB :)
Lepiej chłodniej niż przegrzewać.Pamiętajcie że gondola też chroni prze wiatrem.
Jawczoraj posmarowałam buźkę kremem bez filtra(oilatum soft), budkę opuściłam i "pozwoliłam łapać" trochę słońca Tymkowi.Jak postawiłam wózek w parku to trochę na sloneczku, trochę obracałam żeby był cień. Słońce na razie nie jest jeszcze tak ostre a później jak już się będzie smarować tymi wszystkimi filtrami to witamina D. wogóle się nie będzie syntezować...
Właśnie czytałam ostatnio artykuł o zwiększonej ilości przypadków krzywicy u dzieci a to dlatego że cały czas się chroni przed słońcem(filtry itp.)Takie wiosenne słoneczko jest dobre.
Jawczoraj posmarowałam buźkę kremem bez filtra(oilatum soft), budkę opuściłam i "pozwoliłam łapać" trochę słońca Tymkowi.Jak postawiłam wózek w parku to trochę na sloneczku, trochę obracałam żeby był cień. Słońce na razie nie jest jeszcze tak ostre a później jak już się będzie smarować tymi wszystkimi filtrami to witamina D. wogóle się nie będzie syntezować...
Właśnie czytałam ostatnio artykuł o zwiększonej ilości przypadków krzywicy u dzieci a to dlatego że cały czas się chroni przed słońcem(filtry itp.)Takie wiosenne słoneczko jest dobre.
Ostatnia edycja:
reklama
Gola84
Fanka BB :)
Dziewczyny, ja jeszcze uzywam kremu NIVEA na każdą pogodę , ale jak tylk ojest słoneczko to specjalnie tak wózkiem operuje, żeby na buźkę Polci świeciło - ja tam wierzę w uzdrawiającą moc słońca, zwłaszcza, że to nie słońce sierpniowe, ale takie ejszcze słabiutkie pierwsze wczesnowiosenne promyczki