reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

katerinka u nas jest bardzo podobnie, tyle że ja się poddałam i odciągam pokarm w butle i tak Aleksa karmie- przynajmniej widzę, ile zjadł = wiem, że się najadł. Kupiliśmy też dzisiaj Nan Pro 1. Zobaczymy czy będzie smakować. Bo niestety, ale prawdopodobnie mam anemię, a z anemią średnio mogę karmić ://.

A co do ulewań- no niestety, mój potrafi ostrą fontannę czasem puścić, też z takim twarożkiem. Dodatkowo potrafi się zakrzusić własną śliną przez sen, więc boję się choćby wskoczyć na chwilę do wanny :/

reklama
Ja od tygodnia karmię mlekiem Nan pro 1 jest super smakuje małemu najada się wypija za jednym podejściem już 120ml i śpi potem 4 -4,5 godziny. Dziś w nocy po kąpieli 021 i karmieniu to było jeszcze tylko jedno karmienie o 2 i potem aż rano o 6. dzięki temu można się wyspać i nie chodzić jak ząbi. Odciąganie sobie odpuściłam bo mały nie chciał pić mojego mleka.

Dziewczyny, a dajecie swoim pociechom wit K?? bo daję małej od 3dni i od 3 dni ma kolki, położna powiedziała, że to od tego oleju(bo całą kapsułkę tej wit wlewam jej do buzi)bo to tak jakbyśmy my wypili łyżkę oleju to też by nam jeździło po jelitach, a co dopiero takiemu maluszkowi.. a być może za kilka lat okaże się że ta wit wcale nie była potrzebna i to tylko wielka reklama koncernów farmaceutycznych..i tak rozważam zaprzestanie, bo nie mogę patrzeć jak ona się męczy a ja nie mogę jej pomóc :no:

Ja podaję małej D+K. Jej nic po tym nie ma. Jedną z nich mam odstawić w razie gdybyśmy przeszły na MM ale teraz nie pamiętam którą..

Ale Wam zazdroszcze ja wstaje w nocy co 2 godziny nieraz co 3 a nieraz co 1.5h:-(
A powidzcie czy dajecie swoim pociechom smoczek?Bo ja narazie sie zawziełam i chciałabym aby nigdy go nie uzywał ale nie wiem czy to zdrowe z mojej strony:-D

Aga .. moja mała pije moje mleko z butli. Wypija dość sporo a i tak śpi najdłużej 3 godziny... Smoczek daję, bo mała praktycznie wcale nie jest przy cycu i nie ma okazji sobie pociumkać więc niestety nadrabiamy smokiem...

onanana vit K sie nie podaje przy MM:-)

Cocca gratuluje sukcesu z karmieniem! Jak ja marze, zeby moja mała jadła z piersi!!!

Co do smoka to ja daje tylko w ostatecznosci;-)

Współczuję wam tych problemów cyckowo-brzuszkowych.
U ns narazie odpukac jest dobrze.Wprawdzie wczoraj wiekszośc dnai się cyckowałyśmy,ale dzisiaj już lepiej.No i wczoraj i przedwczoraj chyba też mała coś brzuszek męczył,musiałam się chyba czegoś nażreć,albo przez Sprita,bo sobie trochę popijałam.
Od dwch dni,znów na kanapkcha,sucharach i biszkoptach jadę orz piję herbatkę na laktacje z herbapolu i dzisiaj i w nocy już lepiej,a ja mam co chwilę pełno mleka:-),ale nie aż tyle,żeby tryskało na szczęscie.Wczoraj mi pierwszy raz pociekło troche jak się schyliłam,ale to było ok 3-4 godzin od karmienia.
Ostatnio chciałam coś odciągnąć ,ale się nie dało:no:,a jak odciągałam jakieś 2 tyg temu to ledwo 30 ml było.

Ale mała po cycu (albo dwóch) śpi po 4-5 godzin i w dzien i w nocy więc luzik:-D;-),chyba się najada.
Chociaż ja się musze przyznać,ze nie lubię karmić piersia.Chyba jestem jakaś dziwna,ale źle mi z tym,piersi nabrzmiałe,lewa brodawka cały czas boli i w ogóle tak mi sie dziwnie robi jak małą przystawiam.No ,ale czego nie robi się dla dziecka:sorry2:

reklama
u mnie też butla poszła w ruch , tak mnie bolą brodawki że ledwo laktatorem daje rade ,ale on ciągnie stale a mała mi ciągle przysypia i się przez to nie najada
jak zapytałam położną o wit.K to mi powiedziała że tutaj podają dziecku po porodzie zastrzyk z tą wit i potem się już jej nie podaje |(chyba że się mm karmi) a wit D podaje się w tranie ale można też w kropelkach jednak tran bardziej polecają :tak:

Do góry