reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Problemy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

margo mówiłam,że od D :tak: ja małemu zmniejszyłam już dawkę z tych 4 na 2 i też nie cuchnie, ale w happy ogółem nie cuchnie mi wcale:-)

reklama
A wiec i my zakupi;ismy Dade do testowania :tak:

Musze przyznac ze jest lepsza od Huggiesów, Baby dream czy pieluszek z lidla.
Bardziej miekka i elastyczna, gumeczki nie odgniataja.

Wiec na razie zostaniemy na Dadzie. Przynajmniej na rozmiar 3 i 4. Potem zobaczymy bo rozmiarowka wydaje mi sie troszke zanizona byc.

Nimfii, a nie masz odczucia, że po Dadzie pupa jest taka hmmm wilgotno-lepiąca się? Zużyłam dopiero dwie sztuki i takie pierwsze wrażenie.

mój Alan nie wiem co ma dostał takich plam z boku jakby wrzątkiem go polało się i z tyłu na pupie pękła mu skóra, nie boli go to ,ale tragedia robię wszystko i nic nie pomaga, już nie wiem czy to od pampersów, czy co w piątek idę na szczepienie więc lekarz zobaczy, bo mnie to wykańcza nigdy nie miał z tym problemów żeby pupa czerwona, czy coś :wściekła/y:

andrzelika linomag maść i make ziemniaczana polecam. W nas pomaga :)

pepsi co do lepkosci nie zwrocilam uwagi, ale faktycznie pupka bardziej mokra jakby nawilzona. ale to chyba przez ten balsam aloesowy? Taki sam w Pampersach ;)
Jak dla mnie jest okej, ale wiem ze niektore dzieci to wlasnie uczula.

linomag nie używałam spróbuje, a mąkę ziem. dawałam i nic, wietrze mu codziennie parę razy myje wodą kremuje nivea i nic nie działa :-(

No właśnie u nas w Pampersach pupcia sucha,a w Dadzie taka lepka, ale jak pisałam zużyłam 2 sztuki dopiero więc obserwuję dalej. Zmieniam po ok. 3 godzinach jak nie ma kupy. Na noc i na spacer nadal pampersy.

ja z dada byłam nie zadowolona, alan miał ciągle mokrą pupę szkoda kasy niby taniej, a częściej trzeba zmieniać, najlepsze według mnie to pampers activ i happy, bo nie ma mokro w środku a happy wcale nie puchną, tylko jestem ciekawa, czy mój od happy ma uczulenie, chociaż wątpię żeby z jednej strony mu wyszło ... dziwna sprawa z tym dziś kupiłam mu z powrotem pampers activ zobaczymy czy to z pupki i koło jajeczka mu zejdzie

No nic zużyję te Dady i spróbuję Huggiesów premium, dostałam od znajomych Huggiesy Economy 2 i były ok, to Premium powinny być też ok. Mnie nie przeszkadza, że pieluchy puchną, mogą sobie nawet od czasu do czasu przeciec bokiem, ale Lena musi mieć sucho-to jest mój podstawowy warunek. Zobaczę jak będzie dalej z tymi Dada.

reklama
u mnie też podstawa jest suchość dlatego u mnie w tym sprawdziło się happy i activ pampers, huggies nie próbowałam jeszcze , ale słyszałam,że dobre jak i pampers activ

Do góry